Pikkujoulut, itsenäisyyspäivä tai ihan vain koti-ilta – aina on hyvä syy & hetki tehdä napostelutarjotin herkutteluun! Jos oikein haluat säväyttää, tee ja mausta tuorejuusto itse. Aplodeja viimeistään keräät kun tarjoilet sen fiinisti pallon muotoisena. Kumoa reseptin salami-paprikajuustopallo isolle tarjottimelle ja anna sen loistaa keskiössä, valitse reunalle mieluisia suola- ja juustokeksejä tai leikkaa patongista siivuja. Laita esille myös kauden hedelmiä ja marjoja. Aika täydellinen naposteltava ja silmänilo!
Ohjeen mukaisesta juustomassamäärästä täyttyi 0,5 l kulho. Itse käytin Arabian 24h kulhoa (vetoisuus juuri 0,5 l) ja vuorasin sen muovikelmulla. Kippaa juustomassa muovitettuun kulhoon ja laita jääkaappiin tekeytymään, saa olla yön yli. Juustopallo pysyy kumotessa hyvin kasassa ja sen voi koristella hienolla juustoraasteella.
Salami-paprikajuusto muuten voisi olla mainio täyte voileipäkakkuun tai vaikka tuulihatuille. Täyteläisen salami-paprikajuustodipin seuraksi sopivat myös ohueksi leikatut porkkana- ja kurkkutikut. Kokeile vaikka itsenäisyyspäivän herkkuplatterina♥


Ainesosat:
1 rs (150 g) salamia/salami pepperonia
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (120 g) smetanaa
1 pss (130 g) hienoa Mustaleima-juustoraastetta
1 keskikokoinen makea suippopaprika
1 tl mustapippuria
3/4 tl valkosipulijauhetta
pieni rouhaisu suolaa
Ohje:
- Silppua salami ja suippopaprika niin pieniksi kuutioiksi kuin mahdollista.
- Sekoita keskenään rivakasti tuorejuusto ja smetana, lisää mausteet, 2/3 juustoraasteesta sekä salami- ja paprikasilppu.
- Viimeistele pienellä rouhaisulla suolaa ja kumoa massa muovikelmulla vuorattuun kulhoon.
- Voit laittaa sopivan lautasen painoksi, anna tekeytyä jääkaapissa ainakin yön yli.
- Kumoa juustopallo lautaselle ja ripottele päälle loppu juustoraaste.
- Tarjoa suolakeksien, patongin, vihannestikkujen ja/tai hedelmien kanssa.


10 Kommenttia
Voi että mikä ihana idea! Meillä on suunnitteilla tyttöjen juustoilta, ja tämä voisi sopia tarjoilujen sekaan mainiosti.
Todella ; ) Nyt testiin!
Todella kaunis lautanen ja tuo pallero, vaikka en lihaa syökään,mutta salamin voisi varmaan korvata jollain muulla. Ihanaa loppuviikkoa Heli.
Kiitos <3 Salamin voi korvata kylmäsavulohella tai aurinkokuivatulla tomaattihakkeluksella : )
Nam, mikä pallero!
Reseptistä tuli mieleeni keittokirja jonka osti ysärillä kalifornialaisesta kirjakaupasta, jossa olin kesän töissä. Paljon tällaisia kivoja party food-reseptejä eikä yhtään kuvaa. Täytyykin kaivaa se esiin.
Hihii, itseltäkin löytyy muutama vanha keittokirja, joissa on kuvat vain muutaman reseptin kohdalla. Tämän päivän visuaalisessa maailmassa ei oikein osaa kokkailla, ellei olisi kuvaa lopputulemasta : )
Tämä pallero on kyllä kertakaikkiaan aivan käsittämättömän kaunis suolainen pallero. Kyllä kiitos. 🙂 Nyt tuli sitten mieleen, että mitähän sitä itsenäisyyspäivänä kokkaisi.
Ihanaa uutta viikkoa Heli. <3
Kiitos <3 Kannattaa laittaa palleron resepti talteen, sillä saa varmasti vieraat hymyilemään ja onhan se vähän erilaisempikin tarjottava ; )
Voi vitsit, sinusta on tullut juustomestarikin. Edelleen mietin sitä, että miksi ihmeessä luen blogiasi aina nälkäisenä? Ei hyvä juttu ollenkaan 😀
Ihanaa marraskuun viimeistä päivää sinulle Heli <3
Kiitos paljon! Kannattaa testata reseptiä vaikka omissa pikkujouluissa : )