Näillä ilmoilla maistuu suolainen ruoka! Savumuikkua ja härkäpapua sisältävät söpöt tartaletit maistuvat kylminäkin ja ovat mitä mainiointa ruokaa kesäretkelle ja rannalle. Olen niin ihastunut öljyssä säilöttyihin savumuikkuihin, että voisin syödä niitä purkista sellaisenaan. Onneksi lämpöä riittää vielä viikonlopuksikin – kauniita kesäpäiviä kaikille!
1 dl kuivattua härkäpapurouhetta (esim. Karviaisten tilan)
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
1 dl vahvaa juustoraastetta
¾ tl suolaa
Lisäksi
1 prk (n. 150 g) savumuikkuja
Ohje:
Raasta keitetty ja jäähtynyt peruna hienoksi raasteeksi. Nypi voin sekaan vehnäjauhot. Lisää perunaraaste ja suola. Laita kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.
Liota härkäpapurouhe pakkauksen ohjeen mukaan (n. 20-30 minuuttia).
Sekoita kulhossa turvonnut härkäpapurouhe, kermaviili, kananmuna, juustoraaste ja suola.
Voitele tartalettivuoat, jaa taikina vuokiin ja muotoile piiraspohjiksi.
Nostele härkäpapumassa vuokiin ja lisää jokaisen piiraan päälle savumuikku.
Täällä toinen joka on hurahtanut savumuikkuihin! Useinmiten teen niistä huumaavan tuoksuisen kermaisen keiton. Olen löytänyt myös savustetun kilohailin pienestä koti-K-marketistamme, ja nehän vasta ihania olivat paahdetun ruisleivän päällä. Helposti menee kokonainen purkki omaan suuhun – ei nyt ihan kerralla, mutta muutamassa päivässä. On se aina terveellisempää kolesterolin kannalta kuin juusto ja meetwursti. Ihanat tartaletit – niitä pitää kokeilla! Onko sulla vinkata joku paikka mistä löytyy pikku vuokia – en ole onnistunut löytämään mistään?
Kilohailit myös mun suosikkejani! Todellakin se terveellisempi vaihtoehto. Näitä vuokia metsästin muuten pitkään, löytyivät muistaakseni Decanterista : )
4 Kommenttia
AIvan ihanan näköiset, kyllä maistuisivat mulle nyt:) Ihanaa viikonloppua Heli.
Savumuikuista muuten ajattelin seuraavaksi tehdä moussen alkupaloihin! Jos onnistuu, niin pitääpä kirjoittaa blogiin : )
Täällä toinen joka on hurahtanut savumuikkuihin! Useinmiten teen niistä huumaavan tuoksuisen kermaisen keiton. Olen löytänyt myös savustetun kilohailin pienestä koti-K-marketistamme, ja nehän vasta ihania olivat paahdetun ruisleivän päällä. Helposti menee kokonainen purkki omaan suuhun – ei nyt ihan kerralla, mutta muutamassa päivässä. On se aina terveellisempää kolesterolin kannalta kuin juusto ja meetwursti.
Ihanat tartaletit – niitä pitää kokeilla! Onko sulla vinkata joku paikka mistä löytyy pikku vuokia – en ole onnistunut löytämään mistään?
Kilohailit myös mun suosikkejani! Todellakin se terveellisempi vaihtoehto. Näitä vuokia metsästin muuten pitkään, löytyivät muistaakseni Decanterista : )