Shakshukaa ja fetaa filokupeista: huomenta & kalimera!

by Beachhousekitchen
4 Kommenttia

shakshukaa aamiaiseksi

Shakshuka on tyypillistä aamiaisruokaa Lähi-Idässä ja varsinkin Israelissa, josta sen huhutaan olevan kotoisin. Meille rantautuneena siitä on viimeisen vuoden aikana tullut hottisruokaa! Eksoottisesta nimestä huolimatta shakshuka on helppo valmistaa: maukas tomaatti-paprikasose yhdistettynä kananmuniin syntyy helposti paistinpannulla vajaassa 15 minuutissa.

Oma shaksuka paistuu uunissa rapeissa filotaikinasta tehdyissä kupeissa ja saa makunsa paprikajauheesta ja fetajuustosta, josta tulee mieleen Kreikka, joten hyvää huomenta Suomi, kalimera!

SHAKSHUKAFILOKUPIT

6 pientä tai 4 isompaa annosta muffinssivuoassa valmistettuna

puolikas filotaikinarullasta

1 tölkki säilyketomaatteja (esim. Muttin kirsikkatomaatti)

2 suippopaprikaa

1 iso sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

1 tl paprikajauhetta

1/2-1 tl cayennepippuria oman maun mukaan

1 tl oreganoa

mustapippuria ja suolaa

2 rkl voita sulatettuna

50 g fetajuustoa

6 kananmunaa

persiljaa, basilikaa tai korianteria oman makusi mukaan

Ota filotaikinarulla sulamaan 5 minuutiksi ja leikkaa se sitten poikittain kahtia, jos teet vain ohjeen mukaisen 6 hengen annoksen. Laita toinen puoli pakastimeen (jos teet siitä muuta hyvää) ja jätä toinen puoli sulamaan. Paahda halkaistut paprikat oliiviöljyllä siveltynä uunissa ylälämmöllä 250 astetta kunnes kuori on tummentunut. Jätä jäähtymään.

Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota oliiviöljyssä pari minuuttia, lisää mausteet ja tomaattisäilyke. Pilko paprikat (liu’uta kuoret pois kevyesti sormella) ja lisää tomaattiseokseen. Hauduta vielä n. 5  minuuttia.

Voitele teflonpinnoitettu muffinssivuoka voilla. Säästä loppu voisula filotaikinalle ja sivele taikinalevyt voisulalla. Ota 2-3 taikinalevyä ja muotoile niistä kuppipesä ja asettele muffinssivuokaan. Laita 3/4 osaa tomaatti-paprikaseosta kuppiin. Ripottele päälle fetajuustoa. Tee pieni syvennys, riko kanamunat ja lisää yksi per kuppi. Paista 220-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Ripottele päälle tuoreita yrttejä ja mausta mustapippurilla.

Shakshukaa filokupissa

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Belladonna 12/04/2015 - 21:27

Arkisin en saa kahvin lisäksi aamiaisella alas kuin smoothien. Kaikki aamiaiseen viittavat reseptit houkuttelevat kokeilemaan viikonloppuisin jotain uutta, tämäkin täytyy laittaa kokeilulistalle.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 13/04/2015 - 10:08

Sama juttu täällä! Arkena smoothie on paras aamiainen ja kun sen terästää proteiinijauheella niin nälkä pysyy pitkään loitolla. Viikonloppuisin sitten nautitaan pidemmän kaavan mukaan ja runsaammalla brunssilla. Mukavaa viikkoa!

Vastaa
Outi 12/04/2015 - 11:31

Marokossa tehdään tuollaista vastaavaa, mutta pannussa. Laitetaan vähän sipuli, tuoreita tomaatteja ja kananmuna päälle. Ruoka syödään keräämällä kaikkea leivälle. Nämä on vaan niin hyviä. Pitääkin kokeilla tuon filo-taikinan kanssa, näin saisi valmiit annokset kaikille.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 12/04/2015 - 15:58

Nämä on niin hyviä! Filotaikinasta tosiaan saa valmiita annoksia…näitä jäi vielä iltapalaksi, ne sitten lämmitettiin pizzakiven päällä uudelleen rapsakoiksi…; )

Vastaa

Kommentoi