Kuivakaappien tyhjennys jatkuu ja ne lukuisat avatut siemenpussukat ja -nyssykät saa helposti hyötykäytettyä terveelliseen siemennäkkileipään. Avokadoja löytyy aina kotoa ja niistähän saa ihan mainiota levitettä sitä mukaa kun ne kypsyvät. Eipä jää heitettäviä ollenkaan, kun hyödyntää avokadot näin. Keliaakikolle sopivia siemennäkkäreistä saa kun käyttää gluteenittomia kaurahiutaleita.
Näitä muuten nautittiin sydämenmuotoisina ystävänpäivänä, sillä alkuvuodesta teemana on ollut vähäsokerisuus ja ne kaikista makeimmat muffinssit, kakut ja muut leivonnaiset ovat pannassa varsinkin tämän kuun aikana. Vähäsokerinen siksi, että kammoksun täyttä ehdottomuutta, enhän voi kieltäytyä työn puolesta tulevista tilaisuuksista, joissa on vaikka maisteltava uutuustuotteita tai synttärijuhlille en suinkaan vie omia eväitä. Marjoja ja hedelmiä syön edelleen, mutta suurimpana muutoksena on ollut viikonloppujen jälkiruokien tai herkkujen jääminen pois. Kaipaan taas sitä elämää kun se yksi laadukas tummasuklaapalanen tyydytti makeannälän, siihen ei tarvitsisi enää koko levyä. Pois puhdin vievästä sokerikoukusta. Kuivakaappista ‘löytyneet’ suklaakätköt muuten käytän päiväkodin myyjäisten mokkapaloihin tai muffinsseihin, hyvä mieli kaikille ♥
Kuivakaapin tyhjennys ja pakastimen hyödyntäminen etenee niinkin hyvin, että kodin ruokailut on suunniteltu tulevaan alkuviikkoon asti ja ainoastaan taaperolle täytyy käydä hakemassa maitoa kaupasta, muuten kaikki löytyy omasta takaa. Viikonloppuna siis luvassa mm. pinaattilättyjä, pizzaa, savustettua kokonaista broileria (jos onnistuu, niin blogiin tulee ohje), mantelikvinoaa, herkkubolognesea ja rieskoja. Säästyneet sentit sujahtavat matkakassaan, sillä maaliskuussa pääsemme vihdoinkin nautiskelemaan yli 30 asteen lämmöstä ja Andamaanien hellivistä aalloista. Siihen saakka kohtuullisen keveätä, mutta silti maistuvaa arkea ja nauttimista toivon mukaan kauniista talvipäivistä!

Ainesosat:
80 g auringonkukan siemeniä
80 g kurpitsansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita
½ dl maissijauhoja
1 kananmunan valkuainen
2 rkl öljyä
¾ dl kuumaa vettä
sormisuolaa päälle
AVOKADOLEVITE
3 avokadoa
1 rkl sitruunanmehua
3 rkl pecorinojuustoa (tai muuta kovaa voimakkaanmakuista juustoa)
Ohje:
SIEMENNÄKKÄRI
1. Sekoita kaikki kuivat ainesosat kulhossa, lisää kananmunan valkuainen ja öljy.
2. Lisää sen verran kuumaa vettä, jotta massa on helposti taputeltavissa/kaulittavissa leivinpaperin päälle. Toinen leivinpaperi kaulimen alla helpottaa kaulitsemista.
3. Kauli niin ohueksi kun saat. Ripottele sormisuolaa levyn päälle.
4. Paista 150-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Leikkaa neliöiksi kuumana ja anna sitten jäähtyä ja kovettua huoneenlämmössä.
LEVITE
1. Murskaa avokadot ja lisää sitruunamehu.
2. Raasta juusto ja lisää massaan.
3. Tarjoile levite siemennäkkärin kanssa.
With ♥ from beach house kitchen
14 Kommenttia
Avocado levite testattu! Todellakin toimii ihanalla pikantilla juustolisäyksellä <3 Ihanaa viikkoa!
Eikös? On ollut oma suosikki jo vuosia : )
Välillä on tosiaan hyvä tehdä noita kaappientyhjennystalkiota. Pakastimesta ja kuivakaapeista on löytynyt viime viikkoina kaikkea mielenkiintoista, joiden olemassaolon olin vähän unohtanutkin. Nyt niistä on tullut atiottua kaikenlaista ylläriruokaa.
Minä olen jo saanut ainakin yhden hyllyn tyhjäksi, sinne sujahti sopivasti kuvausastioita : ) Jotenkin tuntuu, että kaupassakin on tarvinnut käydä harvemmin, kun kaappien uumenista löytyy kaikkea herkullista!
Ihania herkkuja, nam! ♥
Kiitos, nämä ovat sellaisia sallittuja herkkuja : )
Nam, vaikuttaa hyvältä. Pitää kokeilla :p
Suosittelen kokeilemaan, viikoittain olen nyt tehnyt tätä settiä : )
Tyttärelle näytin tätä postausta…virhe. Minun pitää kuulemma tehdä tuollaista näkkäriä 🙂
Ihanaa viikonloppua Heli <3
Toivottavasti maistui, mukavaa uutta viikkoa & herkkuhetkiä!
Ihan parasta, täällä rakastetaan ylikaiken avokadoa ja näkkäriä ja vielä en ole saanut aikaiseksi itse tehdä siemennäkkäriä, vaikka olen sen kuullut olevan helppoa. Hyvä tietää että on hyvä resepti täällä tallessa, jos vihdoin inspiroidun ja saan aikaiseksi.
Ihanaa viikkistä Heli <3
Tämä on kyllä maailman helpoin ohje – suosittelen kokeilemaan!
Oho, juuston lisääminen avokadoon kuulostaa jännittävältä. En osaa yhtään kuvitella, miltä se voisi maistua 😀 Mutta täytyy ehkä kokeilla ens kerralla kun ostan avokadoja! Ja ylimääräisten sokerien vähentäminen on käynnissä täälläkin. Parhaillaan oon pyrkinyt korvaamaan muka pakollisia herkkuostoksia terveellisemmillä vaihtoehdoilla, esim lakritsitaateleilla tai jogurttipähkinöillä. Niitä ei edes tule syötyä niin paljon, kuin karkkeja söisi.
Juusto toimii muuten ihan valtavan hyvin avokadon kanssa. Lakritsitaatelit, voihan NAM! Pitääpä tutkia mistä niitä saisi!