Sinappinen herkkuleipä

by Beachhousekitchen

Sinapin suurkuluttaja syttyi oitis yhteistyöehdotukselle kehitellä sinappinen resepti Maillen herkulliseen Dijon -sinappikampanjaan*. Dijonin sinapeista se oma suosikki hunaja on omiaan pikkujouluherkuksi ja yöpalaksi sopivaan mehevään täytettyyn maalaispatonkiin. Sinappinen herkkuleipä on tämän muhkean evään nimi ja se sopii myös vaativaan makuun. Ainesosalista ei ole pitkä, mutta sisältää aitoa gourmetlaatua!

Maille Dijon

Maillen Dijon sinappeja löytyy neljää eri makua: originale, hunaja, kokojyvä ja sinappimajoneesi. Voimakasmakuiset sinapit sopivat erityisesti ruoanlaittoon ja näin joulun lähestyessä mainiosti joulunkinkun kuorrutteeksi.

Oma yksinkertainen salaattikastikesuosikki syntyy sinapista, öljystä, valkosipulinkynnestä, sitruunamehusta ja hunajasta. Laadukas ja hienoarominen sinappi korostaa myös vaalean lihan kuten kanan omaa makua ja maistuu hyvin kastikkeissa!

Maille DijonMaille on valmistanut Dijon sinappeja jo vuodesta 1747. Tuotteet ovat gluteenittomia ja riittoisina ne kestävät pitkään.

maille dijon

Maille dijon sandwich

SINAPPINEN HERKKULEIPÄ

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

1 rapeakuorinen maalaispatonki

350 g laadukasta jauhelihaa (esim.  itse jauhettua naudan entrecôtesta)

1 salottisipuli

valkosipulinkynsi

1 tl soijakastiketta

ripaus suolaa ja mustapippuria

1 rkl hienonnettua persiljaa

öljyä paistamiseen

TÄYTTEESEEN

2 rkl Maille Dijon hunajasinappia

4 rkl laadukasta majoneesia

100 g englantilaista cheddarjuustoa raastettuna

1 iso suolakurkku

tuoretta persiljaa

Ohje:

  1. Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistoa.
  2. Silppua sipulit ja laita öljy kuumenemaan. Kuullota sipuleita parin minuutin ajan.
  3. Lisää jauheliha, paista se kypsäksi. Mausta soijalla, suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi persilja.
  4. Sekoita täytettä varten Maille Dijon hunajasinappi ja majoneesi tasaiseksi seokseksi.
  5. Halkaise maalaispatonki auki ja levitä se leikkuulaudalle. Ota pois vaaleata sisusta, jotta täytteille tulee tilaa.
  6. Voitele patongin puoliskot sinappi-majoneesiseoksella.
  7. Ripottele kummallekin puoliskolle cheddarjuustoraaste.
  8. Täytä lihalla ja käännä sitten patongin puoliskot vastakkain.
  9. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa suolakurkun ja persiljan kera.

Notes

SINAPPINEN HERKKULEIPÄ

sinappinen maalaispatonki

dijon sandwich

P.S. Maille Dijon sinapeista saa koottua maistuvaisen joululahjan herkuttelijalle ja gourmettuotteiden ystävälle!

*Yhteistyössä Maille

Maille Dijon

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Lumo 30/11/2015 - 20:38

Nam! Dijon on ainoa oikea sinappi, saatan joskus maistella sitä jopasuoraan purkista!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 30/11/2015 - 20:57

Eikös? Ja sama vika täällä, olen lusikoinut suoraan purkista… Ruoanlaittoon ei oikein muut sinapit kelpaa!

Vastaa
Sofia 30/11/2015 - 17:50

Vesi kielellä! Hyvä Dijon on ihanaa ja toimii kaikessa. Tämä ohje kuullostaa JA näyttää aivan tolkuttoman herkulliselta!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 30/11/2015 - 20:28

Voin kertoa että oli ihan täydellinen kombinaatio! Tähän ei oikein muu sinappi käy kuin voimakas ja hienonmakuinen Dijon…; )

Vastaa
Outi 30/11/2015 - 12:09

Dijon sinappi on ihanaa. Se sopii dipiksi sellaisenaan ranskalaisten kanssa ja aivan ihanaa se tosiaan on lihaisan leivän kaverina.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 30/11/2015 - 20:29

Dijonia on kyllä aina jääkaapissa, se vaan on parasta!

Vastaa
Tiia K 30/11/2015 - 09:46

No mutta jestas ja nam. Dijon on niin hyvää ja oikeastaan ainoa oikea sinappi. Käytetään kaikkeen, mm. Saslik kanamarinadiin. <3 Mukavaa alkanutta viikkoa <3

Vastaa
Beachhousekitchen 30/11/2015 - 20:30

Thanks…On ainoa oikea sinappi ruoanlaittoon, olen koukussa tuohon hunajamakuun!

Vastaa

Kommentoi