Sipulipiiras pissaladiére vegaanisena OI NAM

by Beachhousekitchen

Pissaladiére on juuri se Nizzan reissulla kymmenisen vuotta sitten löytämäni herkku, jota tulee itse tehtyä liian harvoin. Suolaisen ja vähän pizzamaisen piiraan täytteiksi tulee runsaasti kuullotettua sipulia, sardelleja ja oliiveja, vähän raaka-aineita mutta paljon koukuttavaa makua!

Kun vieraaksi tulee maidotonta ruokavaliota noudattava ja kala-allerginen, käytetään kasvipohjaiseen margariiniin leivottua taikinaa ja vaihdetaan sardellit vihreisiin papuihin. Helposti valmistuva pissaladiére syntyy vieläkin nopeammin kun pohjana on valmis lehtitaikinalevy, joka sulaa sillä aikaa kun viipaloit ja kuullotat sipuleita. Lisäsin pohjalle jääkaapista parasta ennen – päiväystä lähestyvän kaurafraichen ennen sipuleita, ehkä teki lopputuloksesta ruokaisemman, ilman sitäkin varmasti maistuu!

Ihanan rapea, mehevä ja umaminen piiras, toimii marraskuisen pimeyden karkottajana. Kylkeen lasi glögiä ja elämä hymyilee ♥

vegaanisena

Pissaladiére

Tulosta resepti
Annoksia: 9 annospalaa
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

1 (600 g) Iso lehtitaikinalevy (maidoton)

3 rkl rypsiöljyä

1 kg keltasipulia

1 1/2 tl suolaa

1 tl timjamia

ripaus sokeria

1 prk (200 g) kaurafraichea

1 -2 dl oliiveja

1 - 1 1/2 dl vihreitä papuja 

runsaasti mustapippuria

 

Ohje:

  1. Ota lehtitaikinalevy sulamaan leivinpaperin päälle.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit.
  3. Laita pannulle öljyä ja kuullota miedolla lämmöllä sipulisiivut pehmeiksi.
  4. Lisää suola, timjami ja ripaus sokeria.
  5.  Levitä kaurafraiche levylle ja kaada päälle sipulimassa.
  6. Asettele vihreät pavut ristikkotyyliin piiraalle, lisää myös oliivit.
  7.  Paista 200-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia. 
  8.  Rouhi päälle runsaasti mustapippuria ennen tarjoilua. 

Lue nämäkin

10 Kommenttia

Katja 12/11/2019 - 09:45

Oih, osaisikohan poropeukalokin leipoa tämän! Ihan uusi sana minulle koko pissa-piirakka (sori oli pakko :D) , mutta näyttää ihanalta! <3

Vastaa
Beachhousekitchen 12/11/2019 - 14:25

Minuakin hihityttää tuo nimi, mutta se on ranskaa ja todellakin nizzalainen perinneherkku! On maailman helpoin leipoa, kokeile, ihana kasvispiiras, joka maistuu kenelle tahansa!

Vastaa
Maarit / Sopusointuja 10/11/2019 - 22:27

Herkullista ja vielä niin kauniskin piirakka, vähän eri näköinen kuin piirakat yleensä. Tykkään! Mutta – minä joisin kylmän oluen tämän kanssa 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 12/11/2019 - 14:26

Eikös sipuliruoat sovikin hyvin yhteen mallaksen kanssa? Itse ehkä voisin kokeilla kuivan omenasiiderin kanssa : )

Vastaa
Outi 08/11/2019 - 17:54

Mun mielestä on ihanaa, kun enää ei ole ongelma, jos jollakin on ruokarajoituksia. Kivasti tämäkin resepti muuttui allergiselle sopivaksi. Kyllä muuten näyttää herkulta <3
Ihanaa viikonloppua sinulle Heli!

Vastaa
Beachhousekitchen 12/11/2019 - 14:27

No sepä se! Itse tykkään huomioida muiden allergiat ja ruokavaliot, ei ole vaiva eikä mikään!

Vastaa
Tiia Koivusalo 08/11/2019 - 16:32

Lähtee toteutukseen. Mummi teki aina sipulipiirakkaa ja rakastan sen makua vaikka tässä toki toteutus on hieman eri. Ah miten oliivit tuo suolaisuutta tässä piirakassa.

Ihanaa viikonloppua Heli💖🤗💖

Vastaa
Beachhousekitchen 12/11/2019 - 14:27

Kiitos <3 Aika täydellisiä makuja oli ja suolaa, sitä ihminen tarvitsee : )

Vastaa
Jael 07/11/2019 - 21:18

Nam, onpa herkullisen näköistä tuo pissaladiere myös vegaanisena ❤Hyvää loppuviikkoa Heli

Vastaa
Beachhousekitchen 12/11/2019 - 14:28

Niinpä, onnistuu hyvin ja maistui ihan superhyvältä!

Vastaa

Kommentoi