Pissaladiére on juuri se Nizzan reissulla kymmenisen vuotta sitten löytämäni herkku, jota tulee itse tehtyä liian harvoin. Suolaisen ja vähän pizzamaisen piiraan täytteiksi tulee runsaasti kuullotettua sipulia, sardelleja ja oliiveja, vähän raaka-aineita mutta paljon koukuttavaa makua!
Kun vieraaksi tulee maidotonta ruokavaliota noudattava ja kala-allerginen, käytetään kasvipohjaiseen margariiniin leivottua taikinaa ja vaihdetaan sardellit vihreisiin papuihin. Helposti valmistuva pissaladiére syntyy vieläkin nopeammin kun pohjana on valmis lehtitaikinalevy, joka sulaa sillä aikaa kun viipaloit ja kuullotat sipuleita. Lisäsin pohjalle jääkaapista parasta ennen – päiväystä lähestyvän kaurafraichen ennen sipuleita, ehkä teki lopputuloksesta ruokaisemman, ilman sitäkin varmasti maistuu!
Ihanan rapea, mehevä ja umaminen piiras, toimii marraskuisen pimeyden karkottajana. Kylkeen lasi glögiä ja elämä hymyilee ♥


Ainesosat:
1 (600 g) Iso lehtitaikinalevy (maidoton)
3 rkl rypsiöljyä
1 kg keltasipulia
1 1/2 tl suolaa
1 tl timjamia
ripaus sokeria
1 prk (200 g) kaurafraichea
1 -2 dl oliiveja
1 - 1 1/2 dl vihreitä papuja
runsaasti mustapippuria
Ohje:
- Ota lehtitaikinalevy sulamaan leivinpaperin päälle.
- Kuori ja viipaloi sipulit.
- Laita pannulle öljyä ja kuullota miedolla lämmöllä sipulisiivut pehmeiksi.
- Lisää suola, timjami ja ripaus sokeria.
- Levitä kaurafraiche levylle ja kaada päälle sipulimassa.
- Asettele vihreät pavut ristikkotyyliin piiraalle, lisää myös oliivit.
- Paista 200-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia.
- Rouhi päälle runsaasti mustapippuria ennen tarjoilua.


10 Kommenttia
Oih, osaisikohan poropeukalokin leipoa tämän! Ihan uusi sana minulle koko pissa-piirakka (sori oli pakko :D) , mutta näyttää ihanalta! <3
Minuakin hihityttää tuo nimi, mutta se on ranskaa ja todellakin nizzalainen perinneherkku! On maailman helpoin leipoa, kokeile, ihana kasvispiiras, joka maistuu kenelle tahansa!
Herkullista ja vielä niin kauniskin piirakka, vähän eri näköinen kuin piirakat yleensä. Tykkään! Mutta – minä joisin kylmän oluen tämän kanssa 🙂
Eikös sipuliruoat sovikin hyvin yhteen mallaksen kanssa? Itse ehkä voisin kokeilla kuivan omenasiiderin kanssa : )
Mun mielestä on ihanaa, kun enää ei ole ongelma, jos jollakin on ruokarajoituksia. Kivasti tämäkin resepti muuttui allergiselle sopivaksi. Kyllä muuten näyttää herkulta <3
Ihanaa viikonloppua sinulle Heli!
No sepä se! Itse tykkään huomioida muiden allergiat ja ruokavaliot, ei ole vaiva eikä mikään!
Lähtee toteutukseen. Mummi teki aina sipulipiirakkaa ja rakastan sen makua vaikka tässä toki toteutus on hieman eri. Ah miten oliivit tuo suolaisuutta tässä piirakassa.
Ihanaa viikonloppua Heli💖🤗💖
Kiitos <3 Aika täydellisiä makuja oli ja suolaa, sitä ihminen tarvitsee : )
Nam, onpa herkullisen näköistä tuo pissaladiere myös vegaanisena ❤Hyvää loppuviikkoa Heli
Niinpä, onnistuu hyvin ja maistui ihan superhyvältä!