SOPIVASTI TULINEN JUUSTO-PAPUDIPPI JAETTAVAKSI

by Beachhousekitchen

Kaupallinen yhteistyö Texas Pete Finland/Fort Delin kanssa

Texas Pete tuli vierailulle tammikuussa ja taitaa jäädä asumaan meille pidemmäksi aikaa! Nämä maukkaat ja laadukkaat jenkkimaustekastikkeet tulivat tutuiksi minulle vasta tämän yhteistyön kautta ja nyt tiedän mitä vien vaikkapa ruokatuliaisina, kun menen maukkaita ja tulisia makuja arvostavan ystävän luokse vierailemaan.

Kun kaipaat helposti valmistuvaa ja lämmittäviä makuja sisältävää jaettavaa ruokaa vaikkapa perjantai-illaksi, niin kokeilepa seuraavan kerran tätä kulhossa nopeasti sekoitettavaa herkkupläjäystä, joka sulaa uunissa täyteläiseksi dipiksi nachoille. Sopii jaettavaksi 3-4 hengen kesken! Sopivan kipakan tulisuuden takana on valkosipulinen Texas Pete Sautéed garlic. Pavut tuovat dippiin ruokaisuutta, itse käytin ruskeita papuja, mutta tähän sopinee mikä tahansa oma suosikkipapu. Kaikki ainesosat kulhossa vain sekaisin ja sitten uuniin vajaaksi vartiksi. Koska vuoka jähmettyy jäähtyessään aika nopeasti, se saa olla aika juoksevan oloista (kunhan juusto on sulanut) uunista otettaessa.

Texas Pete -maustekastikkeita saa hyvin varustelluista K- ja S-ryhmän kaupoista, rohkene kokeilla, saatat jäädä positiivisesti koukkuun! Tuotemerkin Sriracha Cha-kastike on myöskin ollut ahkerassa käytössä ja toimii hyvin pöytämausteena, kukin saa itse maustaa vaikkapa meksikolaistyyliset quesadillat, joita meillä tehdään melkeinpä viikottain.


Noista samaisista pehmeistä tortillaletuista saa muuten viidessä minuutissa maistuvia lastuja, joilla on helppo dipata juustoista papudippiä. Leikkaa letut kahdeksaan osaan ja sivele ne rypsiöljyllä. Käytä 200-asteisessa uunissa kunnes pinta hieman ruskistuu (vie n. 5 minuuttia). Anna jäähtyä (kovettuvat) ja laita tarjolle dipin kylkeen. Ennen uppopaistoin samaiset tortillalettuset lastuiksi, mutta sama hoituu vähemmällä rasvalla ja käryllä ihan uunipellillä.

Niin syntisen hyvää ja varoituksen sana, annos ja vuoka on hetkessä nuohottu puhtaaksi. Varaudu siis tekemään toinen satsi. Maistuisiko sinulle jo tulevana viikonloppuna?

nachodippi

JUUSTO-PAPUDIPPI

Tulosta resepti
Annoksia: 3-4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

200-250 g papuja (esim. ruskeita papuja suolaliemessä)

1 prk (200 g) laktoositonta smetanaa (esim. Deliciest)

1/2 dl Texas Pete Hot sauce -kastiketta (maku Sautéed Garlic)

200 g täyteläistä juustoraastetta (esim. Cheddar tai Monterey Jack)

puolikkaan limen mehu

1/2 tl juustokuminaa

reilu rouhaisu mustapippuria ja suolaa

2-3 vihreätä (chili) paprikaa suikaleina

Tarjoiluun

tuoreita yrttejä esim. korianteria

limelohkoja

tortilla- tai maissilastuja

Ohje:

1. Valuta valmiit pavut ja raasta juusto.

2. Sekoita kulhossa pavut, smetana, juustoraaste ja Texas Pete -chilikastike.

3. Lisää limen mehu ja mausteet. Kaada seos uuninkestävään pikkuvuokaan.

4. Suikaloi päälle paprikaa ja paista 200-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia kunnes seos kuplii ja ruskistuu hieman pinnaltaan. 

5. Saksi päälle korianteria ja laita tarjolle limelohkoja.

6. Dippaa suoraan vuoasta, maistuu myös vähän haalentuneena. 

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Annin Uunissa 11/02/2019 - 17:43

Heli tämä näyttää ihan jumalaiselta! Miehelle pitäätehdä viikonloppuna! Hän rakastaa papuja <3

Vastaa
Beachhousekitchen 17/02/2019 - 15:56

Huippua kuulla! Bon appetit : )

Vastaa
Outi 06/02/2019 - 21:18

Sriracha Cha-kastike on meilläkin käytössä. Vähän kun laittaa broilerin filesuikaleiden tai jauhelihan joukkoon tätä kastiketta niin ai että <3
Rakastan tulista ruokaa, mutta senhän sinä jo tiesitkin <3
Ihanaa loppuviikkoa Heli ihanuus <3

Vastaa
Beachhousekitchen 08/02/2019 - 17:44

Niinpä taisin tietääkin! Ihana viikonloppua yös teidän perheellenne <3

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 06/02/2019 - 18:55

Herkullista, tässä on taas monta hyvää juttua yhdessä annoksessa; sopivasti tulisuutta, papuja ja juustoa

Vastaa
Beachhousekitchen 08/02/2019 - 17:48

Ja vieläpä vegenä! On makua ja ruokaisuutta, mutta ei tule kauhea ähky!

Vastaa

Kommentoi