SÖPÖSTELEVÄT PÄÄSIÄISPIIRAAT

by Beachhousekitchen
15 Kommenttia

Olen ehdoton cocktail- ja alkupalafani. Annoskateuskaan ei nosta niin päätänsä, jos valitsee pääruoan sijaan vaikkapa kaksi tai kolme alkuruokaa. Kun järjestän juhlia, niin pöytä täyttyy pienistä suupaloista, joita voi nauttia pitkin iltaa. Pienet cocktailpalat ovat siinä mielessä käteviä, että ne voi valmistaa etukäteen.

Kevään herkutteluhetkiin ja juhliin sopivat minikokoiset pääsiäispiiraat ovat sekoitus yllätys yllätys suolaista ja makeaa! Blogiani jo kauemman aikaa lukeneille ei ole tainnut jäädä epäselväksi tämän ruokaintoilijan suuri intohimo yhdistää samaan ruokaan niin suolaisia kuin makeitakin elementtejä! Voimakas gorgonzola maistuu makean mangon tai aprikoosin parina erityisen kutkuttavalta. Olisiko tässä resepti makuusi ja yksi vaihtoehto pääsiäisen pyhiksi?

piiraat

piiraat

Pääsiäispiiraat

Olen ehdoton cocktail- ja alkupalafani. Annoskateuskaan ei nosta niin päätänsä, jos valitsee pääruoan sijaan vaikkapa kaksi tai kolme alkuruokaa. Kun järjestän juhlia, niin pöytä… Alkuruoat ja pikkusuolaiset SÖPÖSTELEVÄT PÄÄSIÄISPIIRAAT European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

POHJA

100 g margariinia tai voita

2 dl vehnäjauhoja

2 rkl raastettua parmesaania

1-2 rkl kylmää vettä

 

TÄYTE

2 kypsää broilerin rintafileetä

1 kananmuna

120 g creme fraichea tai smetanaa

50 g gorgonzolaa tai mieleistäsi sinihomejuustoa

2 dl mango- tai aprikoosikuutioita

ripaus mustapippuria ja suolaa

basilikaa tai muita yrttejä

Ohje:

  1. Valmista ensin pohja: nypi rasvaan jauhot ja parmesaaniraaste. Lisää kylmä vesi ja taputtele palloksi.
  2. Laita taikina kelmuun ja kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Pilko täytettä varten kanan rintafileet ja mango/aprikoosit pieniksi kuutioiksi.
  4. Sekoita kulhossa kananmuna, creme fraiche ja mausteet.
  5. Jaa taikina muffinssivuokiin ja painele piiraan muotoon.
  6. Jaa kana- ja mangokuutiot piiraiden pohjalle ja lisää nokare gorgonzolaa kunkin päälle.
  7. Kaada kananmunaseos piiraille ja paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
  8. Koristele yrtein.

piiraat

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

15 Kommenttia

Piiku 19/04/2017 - 00:06

Pitkästä aikaa kävin sinun blogissa, syynä jumalaton kiire aina vaan. On niin selkeä blogi, kaikki löytyy helposti ja on näitisti rivissä ja aina olen sinun ruokakuvia ihastellu 🙂 Kevät terkuin Spiguli :O)

Vastaa
Beachhousekitchen 20/04/2017 - 17:27

Voi kiitos Piiku, sinun blogisi se vasta kaunis ja visuaalinen onkin! Hieno juttu lehdessäkin blogistasi : )

Vastaa
Pia 17/04/2017 - 20:22

Kuvasi ja reseptisi ovat kyllä niin upeita ja herkullisi!

Vastaa
Beachhousekitchen 18/04/2017 - 08:52

Voi kiitos! Intohimona on tuottaa helposti toteutettavia reseptejä kotikeittiöön ja näyttää kuvin miten herkullisia annoksia voi saada : )

Vastaa
Sofia 13/04/2017 - 15:34

Cocktailpaloja ja etenkin alkupaloja rakastavana huudan tässä kohtaa HURRAA!

Vastaa
Beachhousekitchen 13/04/2017 - 23:48

Oih, niin minäkin! Ihan parhaita, makustelevan maistuvaista pääsiäistä!

Vastaa
Marika / Ranteita myöjen taikinasa 13/04/2017 - 08:17

Ohhoh miten hyviltä näyttävät! Kyllä maistuisi! 🙂 Ihanaa pääsiästä teille 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 13/04/2017 - 23:48

Kiitos & ihan huikean hienoa pääsiäistä myös sinnekin!

Vastaa
Tuula / Tuula's life 11/04/2017 - 23:34

Tämän resepti kuulostaa mainiolta. Suolaista ja makeaa, siinä se, hyvä kombo. Kokeiluun!
Kiitos ja ihanaa pääsiäisen odotusta!

Vastaa
Beachhousekitchen 12/04/2017 - 19:07

Kiitos : ) Maistuvaista juhlakimaraa!

Vastaa
Tiia K 11/04/2017 - 18:58

Aah mikä makean ja suolaisen liitto. Rakastan piirakoita ja olen osannut niitä tehdä sentään nuoruuden köksätunneilta asti. 🙂 Ihana resepti, massussa kurnahti juuri iloisesti <3

Vastaa
Sari 11/04/2017 - 15:51

No todellakin maistuisi ja täytyypä tehdä näitä. Meillä kaikki rakastavat sinihomejuustoja, joten jes kokeilenpa sillä mangolla näitä. Kiitos repsusta ja hyvää pääsiäistä…. Ai niin en tiedä koska olet vaihtanut blogi pohjan, mutta tää on IHANA!!!!

Vastaa
Beachhousekitchen 11/04/2017 - 18:00

Blogipohja on vaihdettu jo 1 1/2 v sitten ja uuttaa puuhallaan kovasti jo : ) Mainiota pääsiäisen odotusta!

Vastaa
Viikonloppukokki 11/04/2017 - 10:46

Makea ja suolainen <3

Vastaa
Beachhousekitchen 11/04/2017 - 18:01

Sama intohimo täälläkin!

Vastaa

Kommentoi