Suloisinta sormiruokaa teehetkiin

by Beachhousekitchen
6 Kommenttia

Kahvi on se piristyseliksiiri, joka käynnistää oman päivän, mutta illemmalla maistuu ainoastaan hyvin haudutettu tee – jolla keho ja mieli rauhoittuvat. Kello viiden tai vähän myöhäisemmän teehetken sormiruokaa parhaimmillaan ovat minihampurilaiset ja -röstit. Halloumitäytteiset hampurilaiset saavat raikastusta kirpsakasta puolukkamajoneesista ja porkkana-perunarösteille sopii makea vuohenjuustovaahto.

Nämä kasvisherkut ovat mainioita tarjottavia juhlissa, illanistujaisissa tai tulevana vappuna, pidätkö sinäkin pienistä suupaloista isojen annosten sijaan?

sormiruokaa

sormiruokaa

PORKKANA PERUNARÖSTIT (16-18 kpl) JA MINIHAMPURILAISET

Kahvi on se piristyseliksiiri, joka käynnistää oman päivän, mutta illemmalla maistuu ainoastaan hyvin haudutettu tee – jolla keho ja mieli rauhoittuvat. Kello viiden… Alkuruoat ja pikkusuolaiset Suloisinta sormiruokaa teehetkiin European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

PERUNARÖSTIT:

3 keskikokoista porkkanaa

2 perunaa

1 dl juustoraastetta

3 rkl korppujauhoja

1 kananmuna

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

VUOHENJUUSTOVAAHTO:

120 g pehmeää vuohenjuustoa

½ dl kermaa

½ tl hunajaa

½ tl mustapippuria

timjamia

MINIHAMPURILAISET:

2 1/2 dl maitoa tai vettä

1 1/2 tl kuivahiivaa

1 tl siirappia

6 dl vehnäjauhoa

2 rkl sulatettua margariinia

1 kananmuna voiteluun

seesamin siemeniä pinnalle

Täytteeksi:

400 g halloumijuustoa

1 rkl öljyä paistamiseen

1 rkl puolukkahilloa

1 1/2 dl majoneesia

salaattia

mustapippuria ja suolaa

Ohje:

PERUNARÖSTIT

  1. Raasta porkkanat ja perunat karkeaksi raasteeksi.
  2. Lisää raasteiden joukkoon juustoraaste, korppujauhot, muna sekä mausteet.
  3. Muotoile massasta kekoja leivonpaperin päälle ja paista 220-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  4. Vatkaa sähkövatkaimella vuohenjuusto, kerma, hunaja ja mustapippuri sekaisin.
  5. Jaa vaahto rösteille ja viimeistele timjamin lehdillä.

MINIHAMPURILAISET

1.       Lämmitä neste n. 42-asteiseksi. Lisä puoleen desiin jauhoja sekoitettu kuivahiiva sekä siirappi.

2.       Lisää jauhot voimakkaasti alustaen, lisää jäähtynyt margariini.

3.       Jätä kohoamaan liinan alle puoleksi tunniksi.

4.       Leivo minisämpylöiksi ja anna kohota vielä 45 minuuttia.

5.       Voitele kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

6.       Sekoita majoneesi ja puolukkahillo, mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

7.       Leikkaa halloumijuusto noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Paista niihin öljyssä kauniin ruskea pinta.

8.       Halkaise sämpylät ja laita pohjalle puolukkamajoneesia, sitten halloumijuustoa sekä salaattia.

halloumihampurilaiset

porkkana-perunaröstit

cocktailpaloja

Resepti julkaistu myös HerkkuLeivonta-lehdessä

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Tiia Koivusalo 09/04/2018 - 20:43

Oijoijoijoi taas kerran ja miksi pitää aina olla niin älytön nälkä, kun tulen tänne. Halloum makean kanssa toimii niin hyvin ja tuo punajuuri on veikeä ja mahtaa maistua hyvältä. 🙂

Vastaa
Sari/Saaran lautasella 09/04/2018 - 11:42

Ihan mahtavia juuri illanistujaisiin sopivia pikkusyötäviä/tarjottavia. Noi miniburgerit on niin söpösen näköisiäkin. Näitä kyllä leipastaan meilläkin :). Aurinkoista uutta viikkoa Heli!

Vastaa
Kanelitytön kakkuparatiisi 09/04/2018 - 08:41

On taas niin ihania herkkuja!! 🙂

Vastaa
Tuuli -Lumo Lifestyle 08/04/2018 - 21:51

Suloiset halloumisliderit💚 Vuohenjuustovaahtokin kuulostaa ihanalta.

Vastaa
Outi 08/04/2018 - 20:13

Juhliin ja illanistujaisiin pienet purtavat sopivat todella hyvin. Kiva kun voi tehdä useampaa laatua. Herkullisen näköiset hampparit <3
Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle!

Vastaa
Jael 08/04/2018 - 18:25

Mmm ,herkullisen näköiset sämpylät ja röstit:) Mukavaa alkavaa viikkoa Heli:)

Vastaa

Kommentoi