Suolaiset juustokeksit naposteluun tai juustotarjottimelle

by Beachhousekitchen

Kaupallinen yhteistyö K-Ruoan kanssa

Suolaiset, itse tehdyt pikkuleivät kruunaavat juustotarjottimen ja sopivat sellaisenaan kahvipöytään. Miten usein sitä laiskuuttaan nappaa kaupasta niitä hiukka pahvisen makuisia ja persoonattomia keksejä kun haluaa säästää aikaa, mutta onhan näissä itse tehdyissä ihan eri maku ja juustopöytä saa persoonallisemman ulkonäön! Suolaisia keksejä en olekaan aiemmin kokeillut tehdä, mutta yllättävän helposti ja nopeasti juustolla maustettu taikina syntyi ja leipoutui niin jouluisiksi tähdiksi kuin jokaiseen herkutteluhetkeen sopiviksi neliöiksi.

Olisiko tässä ideaa tämän joulun maistuvaksi lahjaksi työkaverille, päiväkotiin tai naapurille? Pakkaa juustokeksit kauniiseen lasipurkkiin ja ilahduta ystävää ♥

suolaiset juustokeksit

Miten syntyy helposti näyttävä juustotarjotin?

  • Laita tarjolle 4-5 eri juustolajia. Nosta kovat juustot huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen tarjoilua. Tuorejuustot ovat parhaimmillaan kylminä.
  • Varaa kaikille juustoille oma veitsensä.
  • Siivuta tuoreita viikunoita, persimonia, päärynöitä tai omenaa juustojen seuraksi. Viinirypäleet ovat näyttävä lisä juustotarjottimelle ja klassinen makupari juustoille.
  • Erilaiset marmeladit ja juustohillokkeet maistuvat juustojen kanssa ja antavat lisäsyvyyttä makumaailmaan. Viikunahillolle saa mukavaa vaihtelua Pirkka Parhaat juustohillosetin greippi- ja inkiväärihilloilla.
  • Juustojen seuraksi oivia ovat myös erilaiset pähkinäsekoitukset, mantelit ja kuivatut hedelmät.
  • Juustoille sopivat juomiksi niin viinit, glögit, oluet kuin mehutkin, muista varata aina alkoholiton vaihtoehto.

suolaiset juustokeksit

Juustokeksit (n. 45 kpl)

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

100 g voita tai margariinia

150 g juustoraastetta (esim. Pirkka emmental-mozzarella)

2 ½ dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

¼ tl suolaa

1 kananmuna (1-2 rkl kylmää vettä tarvittaessa)

Pinnalle unikonsiemeniä tai juustoraastetta

Ohje:

1.       Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja hienoksi raastettu emmentaljuusto.

2.       Lisää voi tai margariini ja nypi sekaisin.

3.       Lisää kananmuna ja muodosta taikinasta pallo. Tarvittaessa lisää 1 - 2 rkl kylmää vettä.

4.       Anna taikinan levätä jääkaapissa puoli tuntia.

5.       Kauli taikina kahden leivinpaperiarkin välissä n. 3 mm paksuiseksi ja aja taikinapyörällä haluamiksesi paloiksi tai ota muotilla sopivankokoisia keksejä.

6.       Voit ripotella kekseille esim. unikonsiemeniä tai juustoraastetta ennen paistoa.

7.       Jätä hieman leviämisvaraa ja paista keksejä 180-asteisessa uunissa 12 minuuttia.

suolaiset keksit juustopöytään

Pirkka Parhaat juustokeksitPIRKKA PARHAAT UUTUUKSIA

Pirkka Parhaat tuotteista syntyy kauden herkullisin juhlakattaus!

Pirkka Parhaat sarjan omia suosikkeja ovat juuri olleet laadukkaat juustot, joita kuluu omassa taloudessa niin arjessa kuin juhlavimmissakin puitteissa. Nyt niiden vanhojen tuttujen luottotuotteiden rinnalle ovat tulleet Juustomestarin herkuttelujuustot, kuten stilton ja savucheddar. Kolme kuukautta kypsennetty savuisen kermainen savucheddar löytyy jatkossa sieltä omasta juustopöydästä ja sujahtaapa se ruokalahjana juustomarmeladin kanssa muutamalle makunautintoja arvostavalle ystävälle.

Pirkka Parhaat kylmäsavustettu lohifilee ja kylmäsavugraavilohifilee ovat käteviä, valmiiksi leikattuja kalatuotteita juhlakattauksiin. Kun juhlat ovat ohi, kalapöydän jäljelle jääneet siivut voi hyödyntää maistuvasti lohipitaleivissä.

Ruokalahjat ovat aina tervetulleita jouluisin, vaikka aikuisten kesken ei materiaa sen kummemmin olisikaan sovittu vaihdettavan. Juusto, glögi, marmeladit, kahvi, tee, suklaat, sinappi ja varsinkin itse tehdyt leivonnaiset ilahduttavat sillä nehän ovat kulutustavaraa parhaimmillaan, eivätkä todellakaan jää sinne kaappiin pölyttymään. Suklaan ystävä ilahtuu varmasti Pirkka Parhaat tummista suklaakonvehdeista, jossa sydämenä on sula karamelli ja itse konvehti on viimeistelty merisuolalla.

Miten sinä aiot muistaa ruokaa ja ruokaelämyksiä arvostavia läheisiäsi?

Pirkka Parhaat savucheddar

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

16 Kommenttia

Jonna 22/12/2018 - 17:19

Kohta valmistuu ensimmäinen satsi juustokeksejä, kiitos reseptistä 🙂
Miten nämä säilyy ja voiko säilyttää ihan huoneenlämmössä?

Vastaa
Beachhousekitchen 22/12/2018 - 19:43

Mahtavaa kuulla! Säilytin suljetussa rasiassa huoneenlämmössä, säilyivät moitteettomina viikon, varmasti olisi mennyt tosienkin, mutta ehdittiin syödä kaikki ; )
Herkullista joulunaikaa!

Vastaa
Maarit 04/12/2018 - 18:34

Muistelin, että olin nähnyt tämän ohjeen sulla – ja täältähän se löytyikin. Ajattelin tehdä Itsenäisyyspäiväksi juustotarjottimen for two 🙂
Kiitos kivasta ohjeesta!

Vastaa
Beachhousekitchen 08/12/2018 - 19:16

Kiva että innostuit kokeilemaan, ihanaa joulukuun jatkoa!

Vastaa
Peggy 01/12/2018 - 08:47

Oih, rakastan itsetehtyjä juustokeksejä ja juustoja <3 Pirkka Parhaat maistuu myös 🙂 Ihanaa juhlasesonkia teidän perheelle.

Vastaa
Beachhousekitchen 03/12/2018 - 12:44

Kiitos, nyt reissurumban jälkeen on aika suunnata katseet itsenäisyyspäivään, näitä juustokeksejä on tarjolla juustojen ja hilllokkeiden kanssa linnanjuhlakatsomossa!

Vastaa
Kastehelmib 29/11/2018 - 19:04

Kiitos kivasta vinkistä. Näitä yosiaan voisi tehdä lahjaksi, ovat tosi kauniita. Vähän erilaista juustotarjottimelle.

Vastaa
Beachhousekitchen 03/12/2018 - 12:54

Aion tehdä vielä toisen satsin, ekat menivätkin hetkessä : ) Toivottavasti innostut kokeilemaan!

Vastaa
Annin Uunissa 29/11/2018 - 08:24

Oi apua Heli! Noi suolakeksit näyttää ihan taivaallisilta <3 Mun on pakko keretä tehdä jouluksi. Ihanaa päivää!

Vastaa
Beachhousekitchen 03/12/2018 - 12:55

Kiitos & tsemppiä sinnekin joulujärjestelyihin!

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 28/11/2018 - 19:45

Ruokalahjat ovat parhaita! Itsetehdyt joulusuklaat ovat olleet perinne kymmenvuotiaasta asti, niitä odotetaan ja suorastaan vaaditaan! Siippa tekee lisäksi valtavan satsin joulunäkkäriä joulupöytäämme ja lahjaksi.

Vastaa
Beachhousekitchen 03/12/2018 - 12:56

Joulunäkkäri sekin ihan mielettömän hyvä ja säilyvä lahjaidis!

Vastaa
Outi 28/11/2018 - 19:09

Aivan ihania keksejä, nam! Nuo tähtikeksit sopisivat loistavasti myös lahjaksi. Tytär tuossa jo intoili, että noita meidän äiti pitää tehdä 🙂
Herkullista iltaa sinulle!

Vastaa
Beachhousekitchen 03/12/2018 - 12:57

Ihan huippua kuulla, nämä kyllä maistuvat sellaisinaankin ilman niitä juustoja ; )

Vastaa
Johanna / hellan ja viinilasin välissä 28/11/2018 - 19:08

Vitsi miten herkullinen lautanen. Pitää myöntää, että keksien teko on unohtunut aivan kokonaan, kiitos inspiraatiosta. 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 03/12/2018 - 12:58

Enpä minäkään ollut ajatellut aiemmin, mutta maultaanhan nämä hakkaavat 100-nolla ne valmiit!

Vastaa

Kommentoi