SUOMI 100 ITSENÄISYYSPÄIVÄN JUHLANAPOSTELTAVIA

by Beachhousekitchen

Itsenäisyyspäivä on yksi lempijuhlapäiviäni, silloin ilmassa leijailee omanlaisensa rauha ja tyyni tunnelma. Sellainen ennen joulua toivottu seisahtumisen hetki, joka ei ainakaan vielä ole kaupallisuudella kyllästetty. Tai niin luulin. Toki juhlaruokiin ja -juomiin satsataan aiempaa enemmän, mutta miksi ihmeessä kauppojen pitää olla auki vielä itsenäisyyspäivänä? Joululahjashoppailun vuoksiko? Tuota kehitystä vastaan aion jääränä ja tolkunihmisenä seistä, ei kauppaan tarvitse päästä itsenäisyyspäivänä (tai joulupäivänä tai äitien/isänpäivänä). Kaupassakäynnit hoidan itse hyvissä ajoin, jotta sen juhlapäivän voi viettää rennosti kotona vaikkapa sitä juhlapöytää kiireettömästi valmistellen!

Itsenäisyyspäivänä otetaan esille myös kauniit jouluvalot ja -ikkunatähdet. Taustalla kenties kuuluu se vanha Tuntematon sotilas tai kaikuvat ne Sibeliuksen parhaimmat. Kynttilöiden tuikkiessa muistellaan juuri niitä mummojamme ja ukkejamme, jotka kokivat sen kaiken kauheuden, josta meillä ei ole kokemuspintaa. Nuo koskettavat tarinat ja muistot rakkaimmista syttyvät eloon itsenäisyyden juhlapäivänä. Aika nöyränä sitä pysähtyy miettimään heitä, jotka tätä maata puolustivat.

Samalla nousee kaihoisaan mieleen niitä makumuistoja lapsuudesta, joista itselle tärkeimpiä ovat juuri mummon tekemät karjalaiset perinneherkut kuten karjalanpiirakat. Ei kai olekaan juhlaa, etteikö tarjolla olisi minikokoisia cocktailpiirakoita munavoineen.

Joskus on revitelty ja perinteisen riisisen täytteen sijaan piirakka onkin saanut makunsa punajuuresta ja vuohenjuustosta, niin kuin punastuneet piirakat arkistojen kätköistä. karjalanpiirakkaOmaan itsenäisyyspäivän viettoon kuuluu vahvasti sen kymmenen sortin juhlapöydän ja cocktailtyyppisten ruokien ja suupalojen valmistelu pitkin päivää. Tämän vuoden Suomi 100 – juhlamenu, joka tietysti nautitaan linnanjuhlia katsoen, on vasta muotoutumassa ja blogista löytyy monta reseptiä, joiden kombo voisi olla aika maistuvainen ja onnistunut myös itsenäisyyspäivänä.

Itsenäisyyspäivän aattona, eli tiistaina juhlistetaan yrittäjyyttä ja nautitaan Suomen parhaimmasta pop-iskelmämusasta ihan kotikulmilla Kirkkonummella, seuraapa Lauri Tähkän konsertin parhaita paloja instagramin stories osiosta (@beachhousekitchen)! Mitä sinun itsenäisyyspäivän perinteisiin kuuluu? Löytyisikö näistä vaihtoehtoja myös sinun juhla- ja herkutteluhetkeesi?

ONNEA SATAVUOTIAS SUOMI, OMA RAKAS KOTIMAANI ♥ UPEAA ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ 6.12.2017 KAIKILLE ♥

KELTAJUURISIPSIT JA AURAVAAHTO

itsenäisyyspäivä

TUULIHATTUJA LOHITÄYTTEELLÄ JA KUHANUGGETTEJA

itsenäisyyspäivä

SYDÄMENMUOTOISET PERUNABLINIT

itsenäisyyspäivä

LUUMUVIIKUNAGALETTE

itsenäisyyspäivä

LAKRITSITRYFFELIT

itsenäisyyspäivä

Itsenäisyysjuhlan jatkoilla maistuu taas suolainen, tässä illan herkullisin yösuolapalanen!

SINAPPINEN HERKKULEIPÄ

itsenäisyyspäivä

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Outi 05/12/2017 - 20:08

Aivan ihania herkkuja! Omiin perinteisiin kuuluu piparit ja tortut ja ensimmäinen mukillinen glögiä 🙂
Mukavaa tiistai-iltaa ja ihanaa itsenäisyyspäivää huomiselle!

Vastaa
Beachhousekitchen 08/12/2017 - 08:09

Torttuja tulikin tehtyä itsenäisyyspäivänä, kauden ekat maistuvat aina parhaimmilta : )

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 05/12/2017 - 13:29

Oi, ihanat riisipiirakat. Kerran olen kokeillut, ulkonäöstä tuli säälittävä!

Meillä traditioon on kuulunut syödä hyvin samppanjaa juoden Sibeliusta kuunnellen ja Linnan juhlien alkaessa siirtyä sohvalle jälkiruoan kanssa. Tänä vuonna juhlistamme itsenäisyyspäivää jo tänään herkullisten pikkupalojen kera, sillä mies menee huomenna työkeikalle Linnan juhlien jatkoille Kämpiin. Täytyy sitten arvailla mitkä otokset ovat hänen kuvaamiaan.

Vastaa
Beachhousekitchen 05/12/2017 - 15:48

Minäkin harjoittelen täällä tekemään täydellisiä piirakoita ; )

Täytyypä katsoa myös Kämpin jatkot Tv:stä!

Vastaa
Jael 05/12/2017 - 12:45

Oi miten ihania herkkuja, etenkin noita karjalanpiirakoita katsellessa tuli kamala himo sellaisiin. No huomenna illalla suurlähettilään itsenäisyyspäivvastaanotossa on luvassa minikokoisia karjalanpiirakoita:) Oikein hyvä 100. itsenäisyyspäivää Heli sinulle ja perheellesi:)

Vastaa
Beachhousekitchen 05/12/2017 - 15:49

Kiitos paljon! Varmasti siellä kaukana tuntuu erityisen hienolta juhlia itsenäisyyttä, upeaa juhlapäivää & herkuttelua!

Vastaa

Kommentoi