Sydämenmuotoiset perunablinit…Je t’aime!

by Beachhousekitchen

Ystävänpäivän perunablinit

Aina on tilaa yhdelle blinille ja uudelle reseptille. Meillä usein tehdään blinejä vielä pääsiäisenäkin, silloin ne eivät tosin enää ole yhtä tuhteja ja rasvaisia kuin voissa uitetut ja hiivalla kohotetut tattariblinit. Olkoon tämä talven viimeinen ja sitten katse kohti kevättä. Helmikuun perunaisen ruokahaasteen innoittamana (lue lisää Kulinaarimuruja-blogista) valmistin blinit perunasta ja paistoin ne tulevan ystävänpäivän kunniaksi sydämenmuotoisissa kananmunanpaistomuoteissa.

Perunasta tulee tehtyä aika vähän ruokia talvella. Tämä vaje otetaan takaisin kesäisin, jolloin omasta kasvimaasta nostettuja pottuja keitetään joka päivä. Äskettäin ostamani luomuperunasäkki ei menekään vielä idätykseen, vaan kyllä teen näitä perunaisia blinejä uudestaan vielä tulevina viikonloppuina – niin kevyitä, sydänystävällisiä ja maukkaita ne olivat!

SYDÄMENMUOTOISET BLINIT (5 kpl)

maidoton ja jauhoton

8 luomuperunaa

2 kananmunaa

suolaa ja (kuivattua) tilliä

öljyä tai voita paistamiseen

TÄYTE

100 g mieleistäsi mätiä

1 punasipuli

1 prk ranskankermaa

koristeeksi esim. tilliä ja persiljaa

Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kuori ja paina perunapuristimen läpi. Mausta suolalla ja tillillä. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele perunamassaan yhdessä keltuaisten kanssa. Paista heti rasvassa ja tarjoa mädin, silputun punasipulin ja ranskankerman kera.

ystävänpäivän sydämenmuotoiset blinit

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

3 Kommenttia

Sanja/Sokerivaltakunta 01/03/2015 - 21:56

Onnea Heli-Hannelelle! Ihanat blinit, oli vaikea taistella vastaan 🙂

Vastaa
Dinner4u2 01/03/2015 - 12:26

Näitä perunablinejä pitää kokeilla! Mielettomän kaunis annos 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 01/03/2015 - 15:13

Kiitos! Yksinkertaistettu versio blineistä, jos ei ihan sitä aitoa hiivataikinaa jaksa tai ehdi tehdä. Mukavaa sunnuntaita!

Vastaa

Kommentoi