Syntisen hyvät punajuurilastut

by Beachhousekitchen
0 Kommentti

Lyhyestä alkupala kaunis. Beach house kitchenin kokin tervehdys Sinulle.

PUNAJUURILASTUT

2 isoa tuoretta punajuurta

1 rkl öljyä

suolaa

Höylää terävällä juustohöylällä punajuuresta ohuehkoja, isoja siivuja ja levitä ne pellille. Voitele kevyesti öljyllä ja suolaa lastut. Paahda 180-200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Lastut rapeutuvat jäähtyessään ja sopivat hyvin sormisyötäväksi. Lastu kutistuu noin puoleen paistuessa, joten varaudu ja tee samalla kertaa isompi satsi!

Punajuuret menossa uuniin

VUOHENJUUSTOTAHNA/DIPPI

100 g vuohenjuustoa

1 tl hunajaa

muutama lehtinen timjamia

mustapippuria

luomuhunajaa

(tarpeen mukaan esim. maitoa notkistukseen)

—-

Sekoita ainekset haarukalla sekaisin ja nostele punajuurilastujen päälle. Jos haluat tehdä dipin, lisää hieman maitoa ja aja sauvasekoittimella sileäksi. Itse tein dippiversion, jota kokeilin myös lastujen päälle. Maku 10+, mutta koostumus ehkä liian juokseva. Maun mukaan pirskottele hunajaa vielä kyytipojaksi. Tällä suupalalla kohti viikonloppua.

Valmiit punajuuret

 Valmis yksin

With ♥ love from beach house kitchen

Lue nämäkin

Kommentoi