Lyhyestä alkupala kaunis. Beach house kitchenin kokin tervehdys Sinulle.
PUNAJUURILASTUT
2 isoa tuoretta punajuurta
1 rkl öljyä
suolaa
—
Höylää terävällä juustohöylällä punajuuresta ohuehkoja, isoja siivuja ja levitä ne pellille. Voitele kevyesti öljyllä ja suolaa lastut. Paahda 180-200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Lastut rapeutuvat jäähtyessään ja sopivat hyvin sormisyötäväksi. Lastu kutistuu noin puoleen paistuessa, joten varaudu ja tee samalla kertaa isompi satsi!
VUOHENJUUSTOTAHNA/DIPPI
100 g vuohenjuustoa
1 tl hunajaa
muutama lehtinen timjamia
mustapippuria
luomuhunajaa
(tarpeen mukaan esim. maitoa notkistukseen)
—-
Sekoita ainekset haarukalla sekaisin ja nostele punajuurilastujen päälle. Jos haluat tehdä dipin, lisää hieman maitoa ja aja sauvasekoittimella sileäksi. Itse tein dippiversion, jota kokeilin myös lastujen päälle. Maku 10+, mutta koostumus ehkä liian juokseva. Maun mukaan pirskottele hunajaa vielä kyytipojaksi. Tällä suupalalla kohti viikonloppua.
With ♥ love from beach house kitchen