Nyt on hehkutettava hillittömän iloisena, että koekeittiöstä valmistui ekalla yrittämällä niin hyvä ja yksinkertainen alkupala, että on ihan pakko osallistua reseptikilpailuun! Tämä täyteläinen suupala on maidoton, gluteeniton, vegaaninen, lisäaineeton ja kananmunaton. Valmistuskustannuksetkaan eivät päätä huimaa ja onnistuu kyllä kokemattomaltakin kotikokilta. Täydellisen makuelämyksen lisäksi tämä on myös terveellinen ja ravinnerikaskin!
Paljon puhutaan erikoisruokavalioista ja jopa vähätellään sairauksia, jotka vaativat tarkan ruokavalion noudattamista loppuelämän ajan. Itselleni on tärkeää, että järjestämissäni juhlissa ihan jokaiselle löytyy herkullista syötävää, eikä tarvitse tuoda omia eväitä. Eli minulle on itsestään selvää ottaa huomioon erityisruokavalioiset vieraat, kun kyseessä on allergia tai sairaus. Nirsoilu on asia erikseen, ja vaikka jokaisella on makunsa ja mielipiteensä, niin silti kaikkea kannattaa ainakin kerran maistaa.
Nämä bataattia ja hunajalla makeutettua punasipulia sisältävät cocktailpalat on helpoin tehdä teflonpintaisessa minimuffinssivuoassa, johon pähkinäinen taikinamassa on kätevä painella.
Tämä resepti osallistuu bloggaajille tarkoitettuun terveellisen ruoan reseptikilpailuun, jonka järjestävät Foodin ja Alku. P.S. Resepti kannattaa tulostaa talteen kevään juhlia silmällä pitäen!
Pohja: (12-15kpl) 1 dl pekaanipähkinöitä 1 dl cashewpähkinöitä 2 rkl kookosöljyä Täytteenä 1 1/2 dl bataattisosetta, jossa 1/2 tl suolaa Päälle hunajassa karamellisoitua sipulia 1 iso punasipuli 1 rkl kookosöljyä 1/2 tl timjamia 1/2 tl mustapippuria ja ripaus suolaa 1 tl hunajaa Pohja: murskaa pähkinät esim. sipuli- tai yrttisilppurissa. Lisää kookosöljy. Painele taikina minivuokiin. Rasvaa ei tarvita, jos käytät teflonpintaista vuokalevyä. Täyte: keitä bataatti kypsäksi ja lisää siihen suola. Jätä hieman keitinvettä kattilaan ja aja sauvasekoittimella sileäksi massaksi. Laita taikinakuppeihin täytettä ja tasoita pinta veitsellä. Paisto: paista alkupalat 200-asteisessa uunissa n. 12-15 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt. Anna alkupalojen jäähtyä kunnolla ennen vuoasta kumoamista. Sipulihilloke: leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi. Paista sipulia hetki miedolla lämmöllä kookosöljyssä ja lisää mausteet ja hunaja. Anna hautua n. 5 minuuttia. Jäähdytä ja lusikoi punasipulihilloke alkupalojen päälle.Ainesosat:
Ohje:
With ♥ from beach house kitchen
25 Kommenttia
Oii olisi niin täydellinen vaihtoehto hääjuhliimme vegaani+maidottomalle😍 onko mitään tietoa, että onko mahdollista tehdä etukäteen, pakastaa ja sitten h-päivänä sulttaisi ja laittaisi tarjolle🤔
Tämä oli aivan superherkullinen alkupala : ) En ole testannut miten käyttäytyy pakastimessa, mutta voisin kuvitella ettei haittaa pakastus. Näitähän ei tarvitse sen kummemmin lämmittää, sulatus riittää! Ihanaa hääjuhlien suunnittelua <3
Aivan ihana resepti. Ja vieläpä kauniita alkupaloja <3
On ihan hirmuisen yksinkertainen ja maukas alkupala, suosittelen!
[…] kanssa maistuvat pienet suupalat. Nämä bataattia ja punasipulia sisältävät herkulliset alkupalat ovat gluteenittomia ja jauhottomia. Voit tehdä ne etukäteen ja jopa pakastaa ilman hillottua […]
Kauniita pieniä alkupaloja 🙂 Bataatista on tullun minulle jo buumi, kaikkea missä on bataattia, tarvii maistaa. Tämäkin menee listalle. Oikein hyvää pääsiäistä.
Kiitos, mitä upeinta pääsiäistä sinulle & koko perheelle! Bataatti sopii värienkin puolesta kevääseen ja pääsiäiseen, suosittelen kokeilemaan sitä näiden alkupalojen muodossa : )
Heli, Tämä näyttää niin täydellisen ihanalta. Toivon kyllä sulle jos kenelle onnea ja menestystä kisaan. Ihana kun on sinunlaisia ihmisiä, jotka kunnioittavat ihmisten ruokavalioita 😉
Oi kiitos <3 On kunnia-asia saada tehdä kaikille herkullisia syötäviä...; )
Namin näköistä! Karamelisoitu punasipuli on herkkua!
Niin on sellaisenaankin! Ja näihin se sopii täydellisesti. Ihanaa viikkoa!
Tälläiset ihanat suupalat häviävät hetkessä lautaselta!
Ensimmäinen satsi näitä meni alle 15 minuutin… Olen niin näiden ystävä, mieluummin alkupaloja kuin pääruokaa : )
Onnea kisaan, näyttää kyllä tosi herkullisilta <3
Kiitos paljon, nyt tuli ainakin uusi luottoresepti juhlatarjottavaksi!
Mums…..söin jo silmilläni. Onnea kisaa Heli 🙂
Kiitos : ) Cocktailpalat ovat suurinta herkkuani!
Suloiset ja varmaan herkulliset pikku alkupalat,onnea kisaan Heli:)
Kiitos, ihanan aidon makuisia nämä olivatkin… Kasvisruokaa parhaimmillaan!
Onnea kisaan, tällä reseptillä olet varmasti kärkikahinoissa!
Kiitos paljon, taitaa vaan olla aika kova taso näissä kisoissa nykyään, mutta yrittänyttä ei laiteta!
En kyllä yhtään ihmettele vaikka menisit ja voittaisit koko kisan! Mitä herkkuja ja vielä miten söpöjä. <3
Rakastan cocktailpaloja ja täytyy sanoa että nämä onnistuivat niin täydellisesti! Siellä taisi olla aika kovatasoisia reseptejä mukana, joten ei taida olla mahdollisuuksia. Palkinto olisi vaan niin kiva : )
Vaikuttapas hyvälle 🙂
Suosittelen kokeilemaan, nämä sopivat aika monelle ja siksi kevään juhliin oikein sopivat!