TÄYDELLINEN ALKUPALA JA RESEPTIKILPAILU

by Beachhousekitchen

Nyt on hehkutettava hillittömän iloisena, että koekeittiöstä valmistui ekalla yrittämällä niin hyvä ja yksinkertainen alkupala, että on ihan pakko osallistua reseptikilpailuun! Tämä täyteläinen suupala on maidoton, gluteeniton, vegaaninen, lisäaineeton ja kananmunaton. Valmistuskustannuksetkaan eivät päätä huimaa ja onnistuu kyllä kokemattomaltakin kotikokilta. Täydellisen makuelämyksen lisäksi tämä on myös terveellinen ja ravinnerikaskin!

Paljon puhutaan erikoisruokavalioista ja jopa vähätellään sairauksia, jotka vaativat tarkan ruokavalion noudattamista loppuelämän ajan. Itselleni on tärkeää, että järjestämissäni juhlissa ihan jokaiselle löytyy herkullista syötävää, eikä tarvitse tuoda omia eväitä. Eli minulle on itsestään selvää ottaa huomioon erityisruokavalioiset vieraat, kun kyseessä on allergia tai sairaus. Nirsoilu on asia erikseen, ja vaikka jokaisella on makunsa ja mielipiteensä, niin silti kaikkea kannattaa ainakin kerran maistaa.

alkupala

Nämä bataattia ja hunajalla makeutettua punasipulia sisältävät cocktailpalat on helpoin tehdä teflonpintaisessa minimuffinssivuoassa, johon pähkinäinen taikinamassa on kätevä painella.

Tämä resepti osallistuu bloggaajille tarkoitettuun terveellisen ruoan reseptikilpailuun, jonka järjestävät Foodin ja Alku. P.S. Resepti kannattaa tulostaa talteen kevään juhlia silmällä pitäen!

alkupala

alkupala

Maidoton ja gluteeniton alkupala

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

Pohja: (12-15kpl)

1 dl pekaanipähkinöitä

1 dl cashewpähkinöitä

2 rkl kookosöljyä

Täytteenä

1 1/2 dl bataattisosetta, jossa 1/2 tl suolaa

Päälle

hunajassa karamellisoitua sipulia

1 iso punasipuli

1 rkl kookosöljyä

1/2 tl timjamia

1/2 tl mustapippuria ja ripaus suolaa

1 tl hunajaa

Ohje:

Pohja: murskaa pähkinät esim. sipuli- tai yrttisilppurissa. Lisää kookosöljy. Painele taikina minivuokiin. Rasvaa ei tarvita, jos käytät teflonpintaista vuokalevyä. Täyte: keitä bataatti kypsäksi ja lisää siihen suola. Jätä hieman keitinvettä kattilaan ja aja sauvasekoittimella sileäksi massaksi. Laita taikinakuppeihin täytettä ja tasoita pinta veitsellä. Paisto: paista alkupalat 200-asteisessa uunissa n. 12-15 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt. Anna alkupalojen jäähtyä kunnolla ennen vuoasta kumoamista. Sipulihilloke: leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi. Paista sipulia hetki miedolla lämmöllä kookosöljyssä ja lisää mausteet ja hunaja. Anna hautua n. 5 minuuttia. Jäähdytä ja lusikoi punasipulihilloke alkupalojen päälle.

alkupala

alkupala

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

25 Kommenttia

Jansku 24/02/2018 - 09:20

Oii olisi niin täydellinen vaihtoehto hääjuhliimme vegaani+maidottomalle😍 onko mitään tietoa, että onko mahdollista tehdä etukäteen, pakastaa ja sitten h-päivänä sulttaisi ja laittaisi tarjolle🤔

Vastaa
Beachhousekitchen 25/02/2018 - 14:49

Tämä oli aivan superherkullinen alkupala : ) En ole testannut miten käyttäytyy pakastimessa, mutta voisin kuvitella ettei haittaa pakastus. Näitähän ei tarvitse sen kummemmin lämmittää, sulatus riittää! Ihanaa hääjuhlien suunnittelua <3

Vastaa
Tiina 02/06/2016 - 17:38

Aivan ihana resepti. Ja vieläpä kauniita alkupaloja <3

Vastaa
Beachhousekitchen 04/06/2016 - 12:02

On ihan hirmuisen yksinkertainen ja maukas alkupala, suosittelen!

Vastaa
VIIME HETKEN JUHLATARJOILUT JA VIELÄ GLUTEENITTOMIA! | Beach house kitchen 01/06/2016 - 17:29

[…] kanssa maistuvat pienet suupalat. Nämä bataattia ja punasipulia sisältävät herkulliset alkupalat ovat gluteenittomia ja jauhottomia. Voit tehdä ne etukäteen ja jopa pakastaa ilman hillottua […]

Vastaa
Peggy 22/03/2016 - 15:39

Kauniita pieniä alkupaloja 🙂 Bataatista on tullun minulle jo buumi, kaikkea missä on bataattia, tarvii maistaa. Tämäkin menee listalle. Oikein hyvää pääsiäistä.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 23/03/2016 - 07:42

Kiitos, mitä upeinta pääsiäistä sinulle & koko perheelle! Bataatti sopii värienkin puolesta kevääseen ja pääsiäiseen, suosittelen kokeilemaan sitä näiden alkupalojen muodossa : )

Vastaa
Maiju 21/03/2016 - 20:11

Heli, Tämä näyttää niin täydellisen ihanalta. Toivon kyllä sulle jos kenelle onnea ja menestystä kisaan. Ihana kun on sinunlaisia ihmisiä, jotka kunnioittavat ihmisten ruokavalioita 😉

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 23/03/2016 - 07:43

Oi kiitos <3 On kunnia-asia saada tehdä kaikille herkullisia syötäviä...; )

Vastaa
vuochoMinna vuo-Cho 21/03/2016 - 11:58

Namin näköistä! Karamelisoitu punasipuli on herkkua!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 21/03/2016 - 19:21

Niin on sellaisenaankin! Ja näihin se sopii täydellisesti. Ihanaa viikkoa!

Vastaa
Terhi Kananpoikien Bistro 21/03/2016 - 10:14

Tälläiset ihanat suupalat häviävät hetkessä lautaselta!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 21/03/2016 - 19:23

Ensimmäinen satsi näitä meni alle 15 minuutin… Olen niin näiden ystävä, mieluummin alkupaloja kuin pääruokaa : )

Vastaa
Outi 20/03/2016 - 21:07

Onnea kisaan, näyttää kyllä tosi herkullisilta <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 21/03/2016 - 19:24

Kiitos paljon, nyt tuli ainakin uusi luottoresepti juhlatarjottavaksi!

Vastaa
Marjo 20/03/2016 - 20:44

Mums…..söin jo silmilläni. Onnea kisaa Heli 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 21/03/2016 - 19:26

Kiitos : ) Cocktailpalat ovat suurinta herkkuani!

Vastaa
Jael 20/03/2016 - 20:33

Suloiset ja varmaan herkulliset pikku alkupalat,onnea kisaan Heli:)

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 21/03/2016 - 19:27

Kiitos, ihanan aidon makuisia nämä olivatkin… Kasvisruokaa parhaimmillaan!

Vastaa
Lumo 20/03/2016 - 19:59

Onnea kisaan, tällä reseptillä olet varmasti kärkikahinoissa!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 21/03/2016 - 19:30

Kiitos paljon, taitaa vaan olla aika kova taso näissä kisoissa nykyään, mutta yrittänyttä ei laiteta!

Vastaa
Tiia K 20/03/2016 - 18:18

En kyllä yhtään ihmettele vaikka menisit ja voittaisit koko kisan! Mitä herkkuja ja vielä miten söpöjä. <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 20/03/2016 - 18:35

Rakastan cocktailpaloja ja täytyy sanoa että nämä onnistuivat niin täydellisesti! Siellä taisi olla aika kovatasoisia reseptejä mukana, joten ei taida olla mahdollisuuksia. Palkinto olisi vaan niin kiva : )

Vastaa
Marina / Dioriina 20/03/2016 - 17:39

Vaikuttapas hyvälle 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 20/03/2016 - 18:37

Suosittelen kokeilemaan, nämä sopivat aika monelle ja siksi kevään juhliin oikein sopivat!

Vastaa

Kommentoi