Täytetty kana-pesto-mozzarella ciabatta

by Beachhousekitchen
0 Kommentti

Täytetty leipä, tai voisihan tätä jonkin sortin galzoneksi tai piiraaksikin kutsua, on kätevä ottaa mukaan evääksi talviselle luontoretkelle, vaellukselle tai pilkille. Saat tuulahduksen espanjan ja italian makuja kätkemällä täytteeksi marinoituja ja grillattuja kasviksia sekä pestokastiketta. Mehevä paistetun kanan ja salamin yhdistelmä taas tuo mieleeni suosikki subini, eli kana Pizziolan, liekö sitä enää Subwayn valikoimissa?

Täytä leipä valmiiksi kotona ja leikkaa sopivan kokoisiksi siivuiksi. Maistuu hyvin talven hiihtoretkellä lämpimän kaakaon kyytipoikana! Taitaapa olla myös tulevan kesän Pori jazz-festivaalien picnickorissa tämä yllätysleipäpiiras, jos tie länsirannikolle vie. Artistikattaus kuulostaa jo varsin houkuttelevalta, Paloma Faith ja Buena Vista Social Club kyllä tanssittaisivat aika hyvin Porin kesässä juhlivia! Sitä ja kevättä ennen kuitenkin vielä pari kuukautta mäenlaskua ja toppavaatteiden kuluttamista…

TÄYTETTY CIABATTA

8 annosta

1 (täysjyvä) ciabatta-leipä

3 kpl kananpojan minuuttipihvejä

 1 mozzarellapallo

4-5  isoa siivua salamia

 1  munakoiso

2 suippopaprikaa

 marinadi:

1 dl öljyä, 1 valkosipulinkynsi murskattuna, pieni punasipuli siivuina,

1 tl balsamicoa, pari oksaa timjamia, 1 tl hunajaa, suolaa, pippuria

—–

1 dl  pestoa:

basilikapuntti, 1/2 dl öljyä, 1 valkosipulinkynsi, 1 1/2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä,

1 rkl parmesaania, mustapippuria ja ripaus suolaa

Leikkaa munakoiso ohuiksi siivuiksi ja anna itkettyä suolattuna n. 15 minuutin ajan. Huuhdo ja kuivaa siivut. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja grillaa uunissa n. 15 minuutin ajan. Samalla paahda puolitetut suippopaprikat uunissa kuoripuoli ylöspäin 250 asteessa n. 10 minuutin ajan. Anna jäähtyä, suippopaprikoiden kuori lähtee helposti veitsellä vetämällä. Laita munakoisosiivut ja paprikat rasiaan ja kaada marinadi päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli. Tässä vaiheessa voi tietysti hieman oikoa ja käyttää valmiita säilykkeitä, mutta itse tehty aina maistuu jotenkin paremmalta. Sama juttu ciabattaan tulevan peston kanssa.

Paista broilerin minuuttifileet pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa ciabattaleivän kansi auki. Koverra pehmeä sisällysosa pois ja käytä vaikka lihapulliin sidosaineeksi tai paista muruset kullanruskeiksi öljyssä ja käytä esim. salaatissa. Valitse rapeakuorinen, mielellään päivän vanha leipä, jotta täytteet eivät tule läpi. Tee pesto laittamalla kaikki ainesosat tehosekoittimeen ja aja sileäksi. Sivele leivän pohja pestolla ja lado pohjalle munakoisoviipaleet ja marinadin sipulit, sitten kanafileet, salamisiivut, mozzarellasiivut ja lopuksi paprikat. Sivele leipäkannen alapuoli pestolla ja paina kansi kiinni. Kääri voipaperiin.

Täytetty ciabatta - näin teet sen!

Täydellinen eväsleipä

 With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

Kommentoi