Täytetyt paprikat kvinoalla ja rusina-pähkinä-tsatsikilla

by Beachhousekitchen

Suosituimpia 80-luvun retroruokia ovat ehdottomasti täytetyt paprikat, silloin lapsuudessa niissä oli täytteenä jauhelihaa ja runsaasti emmentaljuustoa. Päivitettyyn vuoden 2015 versioon paprikat täytettiin ravinteikkaalla ja proteiinipitoisella kvinoalla ja nautitaan kera rusina-pähkinä-tsatsikin. Tällä kasvisruokaohjeella, joka on samalla gluteeniton osallistun siis Sun Maidin ja Ruoka.fi -sivuston rusinahaasteeseen.

Vaikka rakastan haasteita, mietin hetken voiko osallistua jos valitsee aina rusinattoman maksalaatikon, siivilöi rusinat simasta ja noukkii ne pullasta… No rusinoita on nyt sitten nautittu ja testailtu, kiitos kilpailun järjestäjän ja kyllä ne sopivat myös suolaisiin ruokiin. Ehkäpä minusta tuli nyt snadisti rusinafani ja innostun kokeilemaan myös muita kilpailussa mukana olevien bloggaajien ohjeita, niitä olikin tullut yli 50.

sun maid

Näihin kreikkalaistyylisiin täytettyihin paprikoihin rusinat antoivat kivan makean makutuulahduksen ja kastikkeena toimiva rusina-pähkinä-tsatsiki oli raikas lisä annokseen. Jos resepti on mieleesi, käy ihmeessä antamassa sille äänesi alla olevasta kuvapainikkeesta 19.11.2015 mennessä. Kiitos ja kumarrus äänestäsi! Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan Lejoksen upea ruokatuotteita sisältävä tuotepaketti (arvo 99,-).

ruoka.fi

ruoka.fi

RUSINA-FETA-KVINOAPAPRIKAT JA RUSINA-PÄHKINÄ-TSATSIKI

Tulosta resepti
Annoksia: 6
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

3 paprikaa

2 dl valmiiksi keitettyä kvinoaa

1 rkl oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria

1 iso punasipuli

1-2 valkosipulinkynttä

200 g fetajuustokuutioita

1 ½ dl Sun Maid –luomurusinoita

1 tl oreganoa

 

RUSINA-PÄHKINÄ-TSATSIKI

3 dl maustamatonta jogurttia

10 cm pala kurkkua

1 valkosipulinkynsi

1 tl sitruunamehua

1 rkl silputtua minttua

1 dl Sun Maid -luomurusinoita

½ dl saksanpähkinöitä persiljaa

Ohje:

Täytetyt paprikat Keitä kvinoa ohjeen mukaan. Lisää hieman jäähtyneeseen kvinoaan öljy sekä mausteet. Silppua punasipuli pieniksi kuutioiksi. Murskaa valkosipuli. Lisää yhdessä fetajuustokuutioiden ja rusinoiden kanssa kvinoan sekaan. Mausta oreganolla. Halkaise paprikat. Jaa täyte kuudelle puolikkaalle. Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tsatsiki Silppua kurkku pieniksi kuutioiksi, valuta liika neste pois. Murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita se jugurtin sekaan. Lisää kurkkukuutiot, sitruunamehu, minttu, rusinat ja saksanpähkinät. Koristele persiljalla. Tarjoile täytetyt paprikat rusina-pähkinä-tsatsikin kera.

rusinahaaste

Sunmaid_beachhousekitchen_HeliP

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Rommirusina 02/11/2015 - 17:43

Herkullisen näköistä. Varsinkin tuo tsatsikiohje kuulostaa mielenkiintoiselta, eipä ole tullut kokeiltua rusina-pähkinäkomboa siinä yhteydessä aiemmin.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 02/11/2015 - 17:45

Kiitos. Aika kiva oli se yhdistelmä, vähän purutuntumaa lisää!

Vastaa
Veera 02/11/2015 - 16:46

Ai että mitenkä herkullisen oloisia. Tai no ilman paprikaa, mutta täytehän toimisi lisukkeenakin.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 02/11/2015 - 18:05

Lisuke on herkullista sellaisenaan. Olen kyllä niin kvinoan ystävä, ettei kyllästytä vaikka joka viikko sitä syön!

Vastaa
Outi 02/11/2015 - 16:44

Kiva täyte vaihtoehto ainaiselle jauhelihalle ja riisille.
Mukavaa marraskuuta ja alkanutta viikkoa.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 02/11/2015 - 18:07

Kvinoa on niin proteiinipitoista että menee melkein lihasta ; ) Ihanaa uutta kuuta sinnekin <3

Vastaa
Tiia K 02/11/2015 - 14:57

Täytetyt paprikat ovat älyttömän hyviä. Harmi kyllä miehen vatsa ei kestä paprikaa, joten harvoin saan nauttia kyseistä herkkua. Nam vaan, kyllä on upeasti päivitetyt paprikat. <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 02/11/2015 - 18:09

Kiitos kaunis! Tämä täyte sopii myös täytettyihin tomaatteihin…vinkki paprika-allergisille!

Vastaa

Kommentoi