Tervetuloa aamiaisbrunssille!

by Beachhousekitchen
8 Kommenttia

Parsa, lohi ja kananmuna. Siinä täydellisen aamiaisen kulmakivet. Parsaa saa jo kaupoista, tosin maku ei vielä aisteja yllytä suurempiin rakkaudenosoituksiin, mutta tuoreempaa ja maukkaampaa lähisatoa odotellessa tässä oiva setti aamiaisbrunssille. Helposti valmistuva hollandaise-kastike kruunaa aamiaishetken. Luontaisesti gluteenitonta ja sopii myös karppaavalle herkuttelijalle!

FETA-PINAATTIMUNAKASMUFFINIT (4-6 annosta)

5 kananmunaa

2 dl pinaattia

1 valkosipulinkynsi

öljyä

pari siivua aurinkokuivattua tomaattia

1 – 1 1/2 dl fetajuustokuutioita

yrttejä esim. basilikaa

suolaa ja pippuria

Kuullota pestyt pinaatinlehdet valkosipulinkynnen kanssa öljyssä. Vatkaa kananmunat sekaisin ja yhdistä seokseen jäähtynyt pinaatti, pieneksi siivutetut aurinkokuivatut tomaatit, fetajuustokuutiot ja yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kaada seos öljyllä voideltuun peltiseen muffinssivuokaan, jossa on 4-6 paikkaa. Taikinasta tulee 4 isoa tai 6 pienempää aamiaismuffinia. Taikina kohoaa aika korkeaksi, joten älä täytä vuokaa ihan piripintaan. Paista 220 asteessa n. 20 minuuttia.

aamiaismuffinssit

PARSALOHIRULLAT

6 parsaa

350-400 g lohta

Kuori parsojen uloin kerros perunankuorimaveitsellä ja poista puumainen tyviosa. Keitä parsoja n. 3 minuutin ajan suolatussa vedessä tai pariloi pannulla/grillissä. Leikkaa lohi pitkittäin ja kieputa parsan ympärille. Mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa kaasupolttimella kaunis pinta tai jos haluat kypsemmäksi niin paista uunissa grillivastuksella n. 8 minuuttia.

HOLLANDAISEKASTIKE

150 g voita

2 munankeltuaista

2 rkl vettä

1/2 limen mehu

suolaa ja mustapippuria/valkopippuria

Sulata voi miedolla lämmöllä  ja lusikoi kirkastettu osa talteen. Sekoita keltuaiset, vesi ja sitruuna erillisessä astiassa vesihauteessa ja lisää voisula valuttaen, samalla voimakkaasti vatkaten. Tarkista maku ja mausta makusi mukaan.

Lohi-parsarullat

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Terhi Kananpoikien Bistro 22/03/2015 - 17:27

Erittäin puoleensavetävän näköinen aamiaisetti,nam! 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 23/03/2015 - 07:59

Tekee hyvää mielelle ja vatsalle – tosin arkena ei tällaisia ehdi tekemään – smoothiella siis mennään! Ihanaa viikkoa!

Vastaa
Jael 21/03/2015 - 19:04

Ihana aamiaisbrunssi;tuo maistuisi minulle:)

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 21/03/2015 - 19:50

Kiitos. Tykättiin kovasti itsekin! Kunhan saisi kotimaista parsaa, tämä tuontimalli oli hieman puisevan makuista…mutta hollandaisen kanssa maistui pretty good!

Vastaa
MarikaH 21/03/2015 - 14:53

Ai miten kauniit lohiparsarullat! Enpä olekaan tähän herkkuun ennen törmännyt ihan tässä muodossa 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 21/03/2015 - 17:54

Kiitos. On kyllä maistuva yhdistelmä. Hollandaise-kastike on piste I:in päälle tässä kattauksessa!

Vastaa
Rommirusina 21/03/2015 - 10:44

Onpa oikea herkkubrunssi, oi nam.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 21/03/2015 - 12:04

Kiitos.Tällä pärjäilee pitkään, eikä tule hiilariähkyä. Ihanaa päivää!

Vastaa

Kommentoi