TexMex-piirakka #hävikkiruokaa

by Beachhousekitchen

Hempeän kauniin pääsiäiskakun jälkeen herkutellaan texmex-henkisesti ja vaikka ulkoasu on hieman valju, niin kylmäksi tai varsinkaan nälkäiseksi ei jätä tämä sopivasti mausteinen TexMex-piirakka. Tämä on juuri sellainen tyyliin vanhanajan peltipiirakka, mutta nyt paistoin sen pyöreän muotoiseksi silikonisessa kakkupohjavuoassa ja jauhelihan maustoin texmex-maustein.

Eli jos rahkaa jäi pääsiäisestä, niin sen voi hyödyntää piiraan kuoritaikinan teossa. Täytteeksi käy jauheliha, tonnikala, nyhtökaura tai härkis – ihan mitä löytyy valmiina tai on jäänyt tähteeksi. TexMex- piirakkaa tehdessä tuli jo ihan vappufiilis, tämä maistuisi vaikka takapihalle tai parvekkeelle katetulla piknikillä!

TexMex-piirakka

TexMex-piirakka

Hempeän kauniin pääsiäiskakun jälkeen herkutellaan texmex-henkisesti ja vaikka ulkoasu on hieman valju, niin kylmäksi tai varsinkaan nälkäiseksi ei jätä tämä sopivasti mausteinen TexMex-piirakka.… Alkuruoat ja pikkusuolaiset TexMex-piirakka #hävikkiruokaa European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

KUORI

200 g voita

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 prk (á 250 g) maitorahkaa

1/2 tl  savustettua paprikajauhetta

TÄYTE

250 g jauhelihaa/muuta proteiinia

1 pieni sipuli

öljyä kuulottamiseen

1 tl savustettua paprikajauhetta

1/2 tl mustapippuria

1/2 kuivattua oreganoa

1 tl valkosipulijauhetta

1/2 tl juustokuminaa

1/2-1 tl cayennepippuria

1 tl suolaa

TAI valmis taco spice mix -mausteseos

LISÄKSI

1 dl "raakaa" riisiä, keitettynä n, 2 dl

VOITELUUN 

1 muna

Ohje:

  1. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja paprikajauhe. Nypi voi sekaan sekä lisää rahka. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Kuori ja pilko sipuli pieneksi silpuksi, kuullota hetki öljyssä, lisää mausteet ja jauheliha. Ruskista.
  3. Keitä riisit ja yhdistä jauhelihan kanssa.
  4. Jaa taikina kahteen osaan, jos teet suorakaiteen muotoisen piirakan pellille. Kaulitse palat samankokoisiksi. Jos teet ympyränmuotoisessa vuoassa, ota 2/3 osaa taikinasta ja kauli ympyrän muotoon. Painele vuokaan ja reunoille, kaada jauheliha-riisimassa taikinakuoren päälle. Kauli kolmasosa-taikinasta kansi ja nipsuttele kiinni. Voitele munalla ja paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. 

Lue nämäkin

5 Kommenttia

Elsa-Kaarina 19/04/2020 - 09:05

Näyttää herkulliselta! Tähän kokeilen ilman muuta härkistä, pizzassa se minulla hieman kuivahtaa niin kansi tuo siihen ratkaisun.

Vastaa
Beachhousekitchen 19/04/2020 - 20:50

Härkis sopii niin hyvin tähän! Kansi pitää täytteen mehevänä ; ) Herkullisia kokkailuita!

Vastaa
Maiju 16/04/2020 - 13:48

Oi, onpa herkullinen muoto. Ja tosiaan kiva tää pyöreä muoto, ehkä tämä sopisikin juuri suolaiseksi herkuksi oman parvekkeen piknikillä 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 19/04/2020 - 20:50

Täydellistä retki- ja piknikruokaa todellakin! Toivotaan, että säät suosivat ja pääsee pihapiknikille vappuna.

Vastaa
Minna 16/04/2020 - 08:32

Wau, hyvältähän tuo näyttää! Kiva tuo pyöreä muoto, ettei aina ole peltipiirakkaa. Täytyy testata 🙂

Vastaa

Kommentoi