Hempeän kauniin pääsiäiskakun jälkeen herkutellaan texmex-henkisesti ja vaikka ulkoasu on hieman valju, niin kylmäksi tai varsinkaan nälkäiseksi ei jätä tämä sopivasti mausteinen TexMex-piirakka. Tämä on juuri sellainen tyyliin vanhanajan peltipiirakka, mutta nyt paistoin sen pyöreän muotoiseksi silikonisessa kakkupohjavuoassa ja jauhelihan maustoin texmex-maustein.
Eli jos rahkaa jäi pääsiäisestä, niin sen voi hyödyntää piiraan kuoritaikinan teossa. Täytteeksi käy jauheliha, tonnikala, nyhtökaura tai härkis – ihan mitä löytyy valmiina tai on jäänyt tähteeksi. TexMex- piirakkaa tehdessä tuli jo ihan vappufiilis, tämä maistuisi vaikka takapihalle tai parvekkeelle katetulla piknikillä!


Ainesosat:
KUORI
200 g voita
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 prk (á 250 g) maitorahkaa
1/2 tl savustettua paprikajauhetta
TÄYTE
250 g jauhelihaa/muuta proteiinia
1 pieni sipuli
öljyä kuulottamiseen
1 tl savustettua paprikajauhetta
1/2 tl mustapippuria
1/2 kuivattua oreganoa
1 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl juustokuminaa
1/2-1 tl cayennepippuria
1 tl suolaa
TAI valmis taco spice mix -mausteseos
LISÄKSI
1 dl "raakaa" riisiä, keitettynä n, 2 dl
VOITELUUN
1 muna
Ohje:
- Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja paprikajauhe. Nypi voi sekaan sekä lisää rahka. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Kuori ja pilko sipuli pieneksi silpuksi, kuullota hetki öljyssä, lisää mausteet ja jauheliha. Ruskista.
- Keitä riisit ja yhdistä jauhelihan kanssa.
- Jaa taikina kahteen osaan, jos teet suorakaiteen muotoisen piirakan pellille. Kaulitse palat samankokoisiksi. Jos teet ympyränmuotoisessa vuoassa, ota 2/3 osaa taikinasta ja kauli ympyrän muotoon. Painele vuokaan ja reunoille, kaada jauheliha-riisimassa taikinakuoren päälle. Kauli kolmasosa-taikinasta kansi ja nipsuttele kiinni. Voitele munalla ja paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.

5 Kommenttia
Näyttää herkulliselta! Tähän kokeilen ilman muuta härkistä, pizzassa se minulla hieman kuivahtaa niin kansi tuo siihen ratkaisun.
Härkis sopii niin hyvin tähän! Kansi pitää täytteen mehevänä ; ) Herkullisia kokkailuita!
Oi, onpa herkullinen muoto. Ja tosiaan kiva tää pyöreä muoto, ehkä tämä sopisikin juuri suolaiseksi herkuksi oman parvekkeen piknikillä 🙂
Täydellistä retki- ja piknikruokaa todellakin! Toivotaan, että säät suosivat ja pääsee pihapiknikille vappuna.
Wau, hyvältähän tuo näyttää! Kiva tuo pyöreä muoto, ettei aina ole peltipiirakkaa. Täytyy testata 🙂