TOMAATTIPIIRAS OMAN SADON ANTIMISTA

by Beachhousekitchen

Tämän yksinkertaisen piirakan salaisuus on maukkaissa itsekasvatetuissa tomaateissa. Tänä kesänä eniten satoa tuottivat keltainen Sungold -kirsikkatomaatti ja tummanpurppurainen ‘Black cherry’. Runsasta satoa on riittänyt syyskuun puoleen väliin saakka ja loppua ei vielä näy. Ensimmäistä kertaa kaikki oli luomua, niin multa kuin lannoitekin. Ja maussa sen todella huomasi!

Menetimme sydämemme makealle ja nopeasti kypsyvälle ‘sungoldille’ ja sitä tullaankin sitten viljelemään ensi kesänä tuplasti, niin mahtavan makuinen kirsikkatomaattilajike se on! TV-kokki Sikke Sumari taikoi tomaateista jokunen vuosi sitten maukasta piirasta ja oma reseptini on hieman alkuperäisestä muutettu versio. Aitoja makuja tälle viikolle!

Kirsikkatomaatteja

TOMAATTIPIIRAS (vuoka 28 cm) 

100 g voita

3 dl jauhoja

1/2 dl parmesaanijuustoa

1/2 dl kylmää vettä

Täyte:

500-600 g kirsikkatomaatteja

2 rkl laadukasta oliiviöljyä

timjamia, basilikaa

suolaa, pippuria

valkosipulin kynsi

100 g Pecorino -juustoa (tai muuta saatavilla olevaa aromikasta juustoa)

 1-2 rkl Dijon -sinappia ja tuorejuustoa

Laita jauhot, voi ja parmesaani tehosekoittimeen, lisää lopussa vesi ja aja tasaiseksi. Vältä liikaa vaivaamista. Laita kelmuun kääritty taikina jääkaappiin täytteen valmisteluajaksi. Pilko tomaatit, lisää yrtit, öljy, mausteet ja valkosipuli. Raasta Pecorino -juusto. Kauli taikina vuokaan ja sivele pohjalle Dijon -sinappia. Meillä oli jäänyt Philadelphia -juustoa jääkaappiin, joten sekoitin sinapista ja juustosta tahnan ja levittelin piirakan pohjalle. Laita juustoraaste tasaisesti tahnan päälle ja lado tomaatit viimeiseksi. Anna paistua n. 30-35 minuuttia 200 asteessa. Nauti vihersalaatin kera.

Valmiina uuniin

Uunituore piiras

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

1 Kommentti

PARHAAT SUOLAISET PIIRAKAT | Beach house kitchen 28/07/2016 - 19:46

[…] Tomaattipiiras oman maan antimista […]

Vastaa

Kommentoi