Harmaa marraskuu saa piristystä aurinkoisista ruokaelämyksistä vaikka keskellä viikkoa! Ei tarvitse aina odottaa viikonloppuun, jotta voisi tehdä makumuistoja kirvoittavan napostelulautasen ja villasukkailla hyggemäisesti neljän seinän sisällä. Olen aiemminkin hehkuttanut pari vuotta sitten julkaisemaani fetavaahtoreseptiä ja sen sopivuutta vaikka leivän päälliseksi, vohvelien täytteeksi kirsikkatomaattien kanssa tai paahdettujen kasvisten lisukkeeksi. Se on myös mitä mainioin dippi ja aaah niin toimiva kreikkalaisten viininlehtikääryleiden kanssa mezemäiseen tyyliin niin kuin eilen testasin!
Kuka muu muuten addiktoituu välillä ja lujaa noihin yrttisiin riisipötkylöihin? Varmasti itse tehdyt olisivat aina parhaimpia, mutta oikeasti ne kaupan säilykkeetkin on todella laadukkaita ja maistuvia! Mielessäni mietin, että onkohan noissa jotakin samaa koukuttavaa kuin sushissa, eli jos rakastat sushia pidät myös viininlehtikääryleistä, joiden hienompi nimi muuten on Dolmades.
Laita siis fetavaahtoon tulevat ainesosat tehosekoittimeen ja aja täysillä parin minuutin ajan kunnes lopputuloksena on unelmaista vaahtoa, pilko lautaselle haluamiasi hedelmiä esim. viikunaa, laita tarjolle myös salaattia ja oliiveja. Avaa viininlehtikäärylesäilyke ja dippaa ensimmäinen pötkylä fetavaahtoon, makustele ja ihastu, mutta malta. Tee kattaus kokonaan valmiiksi ja aloita sitten vasta herkuttelu ♥ Tässä mallia omasta lautasesta.


Ainesosat:
1 pkt (200g) Pirkka Parhaat fetajuustoa
½ pkt (180 g) Pirkka maustamaton tuorejuustoa
ripaus mustapippuria
koristeeksi granolaa, kurpitsansiemeniä, paprikajauhetta, hunajaa...
LISÄKSI
viinilehtikääryleitä
viikunoita tms. hedelmälohkoja
oliiveja
Ohje:
Murustele fetajuusto ja laita yhdessä tuorejuuston kanssa tehosekoittimeen. Anna käydä täysillä pari minuuttia, kunnes massa on kuohkeutunut ja on koostumukseltaan kermavaahdon kaltaista. Mausta mustapippurilla.

10 Kommenttia
Pidän kovasti fetasta. Sitä saa ihan hyvin meidän kaupoista kotipaikkakunnallani. Viimeksi ostin sitä Matkamessuilla maahantuojan osastolla. Odottaa vielä käyttöä.
Feta on kyllä parhaita juustoja ja niin monikäyttöinen : )
Omg mikä herkku, rakastan fetaa ja syön sitä kimpaleina leivänkin päällä. <3 Sydämellistä keskiviikkoa Heli. <3
Feta on kyllä niin monikäyttöinen juusto, käy ihan mihin vaan!
Tämä koko setti näyttää niin hyvältä, ja vaahto; noin helppokin – sitä pitää tehdä.
Mä en kyllä kehtaa laittaa täältä reissusta omia ruokajuttuja ollenkaan, kun välineistö on mitä on vuokra-asunnoissa…
Olen kyllä ihastellut teidän kokkauksia ja mitkä tuoreet merenelävät, ei kuule tule kiinnitettyä huomiota välineisiin, kun pannulla on vaikka isoja langustiineja! Nauttikaa Espanjan herkuista ennen paluuta Suomen jouluun!
Voi nam! Feta on yksi suosikkijuustoistani, mutta vaahdotettuna en sitä olekaan maistanut. Tämän ohjeen laitan talteen ja ensi kerralla kun tytär tulee kylään niin mehän vaahdotellaan fetaa!
Ihanaa iltaa sinulle Heli <3
Uskon, että tykkäätte <3
Mmm.. Hyvää, kaunista ja helppoa!
Todella nopea on tämä vaahto valmistaa!