Vaahdotettu feta sopii dipiksi kreikkalaiseen iltaan

by Beachhousekitchen

Harmaa marraskuu saa piristystä aurinkoisista ruokaelämyksistä vaikka keskellä viikkoa! Ei tarvitse aina odottaa viikonloppuun, jotta voisi tehdä makumuistoja kirvoittavan napostelulautasen ja villasukkailla hyggemäisesti neljän seinän sisällä. Olen aiemminkin hehkuttanut pari vuotta sitten julkaisemaani fetavaahtoreseptiä ja sen sopivuutta vaikka leivän päälliseksi, vohvelien täytteeksi kirsikkatomaattien kanssa tai paahdettujen kasvisten lisukkeeksi. Se on myös mitä mainioin dippi ja aaah niin toimiva kreikkalaisten viininlehtikääryleiden kanssa mezemäiseen tyyliin niin kuin eilen testasin!

Kuka muu muuten addiktoituu välillä ja lujaa noihin yrttisiin riisipötkylöihin? Varmasti itse tehdyt olisivat aina parhaimpia, mutta oikeasti ne kaupan säilykkeetkin on todella laadukkaita ja maistuvia! Mielessäni mietin, että onkohan noissa jotakin samaa koukuttavaa kuin sushissa, eli jos rakastat sushia pidät myös viininlehtikääryleistä, joiden hienompi nimi muuten on Dolmades.

Laita siis fetavaahtoon tulevat ainesosat tehosekoittimeen ja aja täysillä parin minuutin ajan kunnes lopputuloksena on unelmaista vaahtoa, pilko lautaselle haluamiasi hedelmiä esim. viikunaa, laita tarjolle myös salaattia ja oliiveja. Avaa viininlehtikäärylesäilyke ja dippaa ensimmäinen pötkylä fetavaahtoon, makustele ja ihastu, mutta malta. Tee kattaus kokonaan valmiiksi ja aloita sitten vasta herkuttelu ♥ Tässä mallia omasta lautasesta.

fetavaahto dippi

Vaahdotettu feta

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

1 pkt (200g) Pirkka Parhaat fetajuustoa

½ pkt (180 g) Pirkka maustamaton tuorejuustoa

ripaus mustapippuria

koristeeksi granolaa, kurpitsansiemeniä, paprikajauhetta, hunajaa...

LISÄKSI

viinilehtikääryleitä

viikunoita tms. hedelmälohkoja

oliiveja

Ohje:

Murustele fetajuusto ja laita yhdessä tuorejuuston kanssa tehosekoittimeen. Anna käydä täysillä pari minuuttia, kunnes massa on kuohkeutunut ja on koostumukseltaan kermavaahdon kaltaista. Mausta mustapippurilla.

Lue nämäkin

10 Kommenttia

Raija 15/02/2020 - 22:10

Pidän kovasti fetasta. Sitä saa ihan hyvin meidän kaupoista kotipaikkakunnallani. Viimeksi ostin sitä Matkamessuilla maahantuojan osastolla. Odottaa vielä käyttöä.

Vastaa
Beachhousekitchen 19/02/2020 - 07:51

Feta on kyllä parhaita juustoja ja niin monikäyttöinen : )

Vastaa
Tiia 13/11/2019 - 13:57

Omg mikä herkku, rakastan fetaa ja syön sitä kimpaleina leivänkin päällä. <3 Sydämellistä keskiviikkoa Heli. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 25/11/2019 - 16:01

Feta on kyllä niin monikäyttöinen juusto, käy ihan mihin vaan!

Vastaa
Maarit / Sopusointuja 12/11/2019 - 20:21

Tämä koko setti näyttää niin hyvältä, ja vaahto; noin helppokin – sitä pitää tehdä.
Mä en kyllä kehtaa laittaa täältä reissusta omia ruokajuttuja ollenkaan, kun välineistö on mitä on vuokra-asunnoissa…

Vastaa
Beachhousekitchen 25/11/2019 - 16:03

Olen kyllä ihastellut teidän kokkauksia ja mitkä tuoreet merenelävät, ei kuule tule kiinnitettyä huomiota välineisiin, kun pannulla on vaikka isoja langustiineja! Nauttikaa Espanjan herkuista ennen paluuta Suomen jouluun!

Vastaa
Outi 12/11/2019 - 20:12

Voi nam! Feta on yksi suosikkijuustoistani, mutta vaahdotettuna en sitä olekaan maistanut. Tämän ohjeen laitan talteen ja ensi kerralla kun tytär tulee kylään niin mehän vaahdotellaan fetaa!
Ihanaa iltaa sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 25/11/2019 - 16:03

Uskon, että tykkäätte <3

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 12/11/2019 - 19:24

Mmm.. Hyvää, kaunista ja helppoa!

Vastaa
Beachhousekitchen 25/11/2019 - 16:03

Todella nopea on tämä vaahto valmistaa!

Vastaa

Kommentoi