Ensimmäisen kerran tein riisirullia liki kahdeksan vuotta sitten erään Kaukoitään suuntautuneen ruokamatkan jälkeen, eikä se ollut kovin häävi kokeilu: riisipaperi ei pehmennyt millään, täyte epäonnistui ja rullakokeilu jäi siihen yhteen kertaan. Nyt monta kertaa ravintolassa näitä kevyitä ja raikkaita rullia nauttineena uhmasin epämiellyttävää ekaa kertaa ja muutenkin uuden vuoden ja keveämmän elämän kunniaksi halusin tehdä terveellisempää ruokaa erittäin maukkaalla makuyhdistelmällä. Periaatteessa näihin maidottomiin ja gluteenittomiin rulliin voi sujauttaa mitä tahansa omaan makuun sopivaa. Riisipaperilevytkin ovat muuttuneet helpommin käsiteltäviksi ja ainakin tämä Blue Dragonin nopeasti pehmenevä malli sopii hyvin kiireiseenkin keittiöön. Nyt oli se verran kehoa ja mieltä hemmotteleva lounasruoka, joten se jää keventäjän keittiöön aivan varmasti! Nämä vietnamilaiset rullat valmistuvat myös todella nopeasti, joten sopivat hyvin arkiruoaksi.
VIETNAMILAISET RIISIPAPERIRULLAT (12 kpl)
1 paketti riisipaperilevyjä (esim. Blue Dragon)
180 g katkarapuja (esim. Pirkan paprika-chilimarinoidut)
1 avocado
1 nippu korianteria
ruukku rapeaa salaattia
2-3 rkl granaattiomenan siemeniä
DIPPI
4 rkl riisiviinietikkaa
2 cm tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 rkl Mirin-riisiviiniä
1/2 tl seesamiöljyä
1/2 tl kalakastiketta
1/2 chiliä pilkottuna
2-3 rkl kylmää vettä
seesamin siemeniä
Sekoita dipin ainekset sekaisin ja anna tekeytyä kylmässä rullien valmistamisen ajan. Sulata katkaravut, leikkaa avokado siivuiksi, pilko salaatti ja korianteri. Irrota granaattiomenan puolikkaasta siemenet koputtelemalla sitä esim. lihanuijalla. Pehmennä riisipaperit ohjeen mukaan. Blue Dragonin riisipaperilevyt pehmenevät 15 sekunnissa, kauemmin vedessä ollessa ne alkavat repeilemään, joten ole tarkka kellon kanssa. Kuivaa pehmennyt riisipaperi ja levitä se leikkuualustalle. Laita täyte riisipaperille ja aloita rullaus kääntämällä alareuna täytteen päälle. Käännä sitten reunat sisustaa kohti ja rullaa paketti tiukasti kiinni. Dippaa valmiit rullat dippikastikkeessa ja nauti!
With ♥ from beach house kitchen