Voileipäkakkuhimo iski viime viikolla ja ei auttanut muu kuin suunnitella sellainen nopeasti tehtävä kakkunen ilahduttamaan arkiviikkoa! Tuli niin hyvää, että kirjoitin heti ainekset muistiin. Ei ollut aluksi suunnitelmissa tallentaa blogiin, mutta koska tästä tuli stooreissa kyselyitä, niin seuraavana päivänä luonnonvalossa sain parit kuvat otettua lopusta jäljellä olevasta kakusta ja tänään kirjoitettua blogiin.

Tähän arkivoileipäkakkuun tarvitset vain 8 siivua paahtoleipää, muutaman täytteen ja kolme varttia, sen se otti saada voileipäkakku kokoon. Nyt muuten löytyi kakkuun mainio leipä, eli valmiiksi viipaloitu ja juureva PågenLimppu! Muutenkin Pågenin leivät ovat hyvä kotivara, sillä ne on juureen leivottuja ja säilyvät pitkään.
Pidemmän kaavan mukaan (ja juhlapöytään) tehtäessä tulee leikattua pois leipien kovat reunat ja tehtyä niistä korppujauhoja, mutta nyt ladoin leivät sellaisinaan kakkuun. Siti leikkautui hyvin, toki ulkonäöllisesti tämä ei korkeimpia pisteitä kotiin toisi, mutta voileipäkakun nälkään aivan mainio mauiltaan ja laskiskelin, että 8 reilua annosta tästä lohkesi!

Tätä arkikakkua en malttanut ja ehtinytkään koristella pipertäen, muutama kurkun siivu, vähän juustoraastetta sekä paprika- ja suolakurkkukuutioita sai riittää. Koristeeksi siis sitä mitä jääkaapista sattuu löytymään, eli just sellainen sopivasti kotitekoinen arjen luomus. Pari tuntia tekeytyi kylmässä ja sitten oli valmista nautittavaksi. Arjen suuri ilahduttaja (lue superhyvää) ja loppuviikko menikin siivillä. Unohda siis se, että voileipäkakut olisivat ainoastaan juhlatarjottava, tee sellainen vaikka heti tulevana maanantaina ja viikko alkaa eri herkusti!
Blogista löytyy jo monenlaista voileipäkakkua, on gluteeniton ja maidoton voileipäkakku, äidin voileipäkakku, lohi-rapuvoileipäkakku, lohikääretorttu sekä viimeisimpänä kalaisa voileipäkakku kulhossa. Tässä arkikakku siihen listaan lisää. Maistuvatko sinulle voileipäkakut ja mitkä täytteet ovat suosikkejasi?

Ainesosat:
8 siivua PågenLimppu -sekaleipää
kostutukseen 1 dl maitoa + 1 rkl sitruunanmehua
KASVISTÄYTE KAHTEEN VÄLIIN:
1 pieni suippopaprika
200 g tuorejuustoa esim. paahdetun paprikan makuista tuorejuustoa
80 g fetamurua esim. 1 rasia Apetina snack fetajuustokuutioita
LIHATÄYTE YHTEEN VÄLIIN:
50 g laadukasta palvikinkkua/savukalkkunaa
1 pieni suolakurkku
2 rkl smetanaa (ota kuorrutteen purkista)
2 rkl Mustaleima- sulatejuustoa esim. Porlammin (ota kuorrutteeseen tulevasta)
KUORRUTUS
1 rs (200 g) Mustaleima -sulatejuustoa
1 prk (120 g) smetanaa
KORISTEEKSI
mitä sattuu löytymään esim.
kurkkusiivuja, paprikaa,
kirsikkatomaatteja, ruohosipulia
suolakurkkulohkoja, versoja, salaattia
juustoraastetta
Ohje:
- Valmista täytteet. Täyte 1: silppua suippopaprika pieniksi kuutioiksi. Notkista tuorejuustoa lusikalla pienessä kulhossa, lisää murustellut fetakuutiot sekä paprikakuutiot. Sekoita.
- Täyte 2: leikkaa kinkku/kalkkuna sekä suolakurkku pieniksi kuutioiksi. Laita kulhoon, lisää pari lusikallista smetanaa ja sulatejuustoa. Sekoita ainesosat sekaisin.
- Lado kaksi leipäsiivua suorat sivut vastakkain sopivalle alustalle.
- Kostuta maidon ja sitruunamehun seoksella.
- Laita ensimmäiseen väliin puolet paprika-fetatäytteestä. Lado 2 siivua vierekkäin päälle ja kostuta.
- Laita toiseen väliin kinkkutäyte kokonaan ja lado taas 2 leipää päälle. Kostuta.
- Levitä loput feta-paprikatäytteestä ja levitä kaksi leipää päälle.
- Sekoita pikkukulhossa smetana ja sulatejuusto. Levitä kakun päälle ja sivuille.
- Koristele ja nauti.

10 Kommenttia
Upean näköistä ja oon ihan varma, että rakastaisin sun voileipäkakkuja. En vaan ole lämmennyt voileipäkakuille ja juhlapöydistä ne on jääneet koskematta. Vaikka tehtiin lasten synttäreillekin kerran voileipäkakkua ja sehän oli hyvää. Pitääpä tarkistaa vanhat käsitykset voileipäkakuista ja alkaa maistelemaan.
Ihanaa viikonloppua Heli. <3
Hih, olen kyllä saanut monta voileipäkakkujen vihaajaa käännytettyä ; )
Kaunista helmikuuta sinnekin!
Voi miten hyvältä näyttää. Voileipäkakut on niin hyviä. Tästä tulikin mieleen, että voisin tehdä voileipäkakun pojan 18v synttäreillekin.
Herkullista sunnuntaita sinulle Heli <3
Eikö olekin! Mukavaa synttäreiden valmistelua sinnekin!
Voileipäkakut on kyllä erinomaisia tarjottavia ja tämä oli hyvä muistutus niiden sopimisesta myös arkeen. Kuitenkin leipää syödään päivittäin aika paljonkin (ainakin meillä, koska rakastan), niin tämä olisi ihana vaihtoehto. Tein voileipäkakun miehen synttäribrunssille, mikä pidettiin ulkona tammikuun alussa. Sen valmistaminen oli helppoa, kun oli miettinyt kaikki hyvin etukäteen, lähinnä vain täytteiden sekoittelua ja maustamista. Aika vähällä vaivalla niin maukasta!
Kyllä : ) Onhan joskus kiva tilta pitopalvelusta, mutta itse tekemällä ja hyvin suunnittelemalla saa kyllä hienon lopputuloksen!
Herkullisen näköinen/kuuloinen voileipäkakkunen. En olekaan vuosiin tehnyt voileipäkakkua, täytyisikin taas kokeilla.
Helppoa & herkullista!
Nam,voileipäkakut on herkkua.Voileipäkakut taitavat olla niin pohjoismainen juttu,esim.täällä sellaisia ei ole näkynyt ennenkuin ruotsalainen Fika-leipomo viime vuonna valmisti sellaisia.Kerran vuosia sitten tein tutulle tosi nätin voileipäkakun,ja ihmeteltiin suolaista kakkua🤣
On kyllä enemmän pohjoisen pallonpuoliskon juttu. Virossakin olen törmännyt useasti voileipäkakkuihin, joten ei pelkästää Suomessa ja Ruotsissa tehtävää herkkua!