Yaki Shake-lohta ja sahrami-aiolia

by Beachhousekitchen
0 Kommentti

Yaki shake lohta

Yaki Shake, eli kevyesti grillattu lohinigiri, on mielestäni yksi parhaista kimpaleista sushilautasella. Silloin kun ei ole aikaa keitellä riisejä, niin tällä ohjeella pääsee aika lähelle sushitaivasta. Tarvitset vain palan laadukasta lohta ja kaasupolttimen. Sahrami-aioli ja lisukesalaattikin valmistuvat aika pikaisesti. Lohen grillaus onnistuu myös grillivastuksilla, mutta se yaki shakemainen tuoksu ja maku syntyvät ainoastaan kaasulla lohta kevyesti poltettaessa.

Sahrami-aioli

2 munankeltuaista

½ tl Dijon-sinappia

1/4 tl sahramia

½ tl valkosipulia

1/2 tl suolaa

2 dl öljyä

Erottele keltuaiset metallikulhoon. Vatkaa sekaan sinappi, sahrami ja silputtu valkosipuli. Lisää öljyä ohuena norona ja vatkaa voimakkaasti majoneesiksi. Lisää suola. Anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa. Jos sahrami on mausteena liian vahva, niin sen voi jättää poiskin.

Kurkku-porkkana salaattipeti

½ kurkku

2 porkkanaa

1 rkl gluteenitonta soijakastiketta

1 tl limen mehua

1 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl oliiviöljyä

Suikaloi kurkku ja porkkanat ohuiksi siivuiksi. Sekoita kastike ja kaada tasaisesti salaatin päälle.

Yaki Shake-lohi

400 g lohta

suolaa ja pippuria

Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Grillaa lohisiivuja joko grillivastuksella tai käsikäyttöisellä kaasupolttimella muutaman minuutin ajan.

Yaki shaken kypsennys

Levitä lohiviipaleet salaattipedille ja tarjoa sahrami-aiolin kanssa. Terveellistä hyvää!

yaki shakea juhlapöytään

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

Kommentoi