Olen sieluun ja sydämeen sekä henkeen että vereen piirakka-ihminen ja varsinkin suolaisten piiraiden suurkuluttaja! Oli se sitten millä tahansa pohjalla, nyppimällä tehty tai hiivapohja, niin kiitos kyllä menee arjessa ja juhlatarjottavana. Voiko mikään muu leivonnainen toimia myös hävikin hyödyntäjänä näin loistavasti kuin piiras, jonne uppoavat ihan mitkä tahansa juuston, vihannesten, kalojen sekä lihojen jämät?
Blogista löytyy jo kymmeniä piirasohjeita, tässä yksi lisää, chorizon ja punasipulin hurmaavasti yhdistävä kaunokainen, jonka koristelussa voi käyttää luovuutta ja kasviksia! Itselle tämä vuodenvaihde on koko vuoden vilkkainta juhla-aikaa, perheestä kaksikolmasosaa juhlii silloin syntymäpäiväänsä ja ovathan siinä välissä myös joulu ja uusivuosikin! Tämän vuoden juhlatarjoiluista on tulossa omat postauksensa, nyt valmistaudun oman pojan ensimmäisten kaverisynttäreiden järjestämiseen, onhan jännät hetket! Aiemmista syntymäpäiväkakuista olen tehnyt omat juttunsa, kaivurikakku ja Ryhmä Hau-kakku saavat seuraansa punaisen Salama Mcqueen kakun, makumaailmana banaania ja suklaata! Eli sokerilakko ei ainakaan ihan heti vielä ala, tammikuun puolivälissä harkitaan asiaa uudestaan. Upeata alkanutta uutta vuotta 2020 ♥


Ainesosat:
Pohja:
100 g voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl parmesaanijuustoa hienona raasteena
1 keltuainen
¾ dl kylmää vettä
Täyte:
2 punasipulia
1 tl hunajaa
½ tl mustapippuria
öljyä kuullottamiseen
50 g chorizomakkaraa
1 prk (120 g) creme fraiche ranskankermaa
100 g emmental-juustoraastetta
1 kananmuna (+ valkuainen joka jäi pohjan teosta)
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
Koristeluun:
tuorekurkkua
1 punasipuli
silmusalaattia
Ohje:
- Nypi vehnäjauhot voin kanssa murumaiseksi seokseksi ja lisää parmesaanijuustoraaste sekä keltuainen. Lisää kylmää vettä sen verran, että taikinasta muotoutuu pallo. Kääri taikina kelmuun ja anna olla täytteen valmistamisen ajan kylmässä.
- Kuori ja siivuta sipulit siivuiksi. Leikkaa chorizomakkara ohuiksi siivuiksi.
- Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä öljyssä, lisää hunaja ja mustapippuri. Lisää loppuvaiheessa chorizosiivut. Kypsennä hetki. Anna seoksen jäähtyä.
- Vatkaa kulhossa sekaisin creme fraiche, juustoraaste, munat sekä mausteet.
- Taputtele piirastaikina voideltuun vuokaan. Lisää sipuli-chorizomassa ja kaada päälle ranskankerma-juusto-munamassa.
- Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.
- Koristele kurkku- ja punasipulisiivuin sekä laita tarjolle silmusalaattia
8 Kommenttia
Kommentoinkin jo facen puolelle tätä – kuulostaa kerrassaan ihanalta yhdistelmältä. Tulinen chorizo ja makoisanmakeaa sipulia <3
Suorakaiteen muotoinen piirakkavuoka on myös aivan ihana!
Mä olen niin ihastunut tähän pitkään piirasvuokaa, tulee juuri oikean kokoinen satsi iltapalaksi tai pieneen teepöytään pikkusuolaiseksi!
Nam ja niin suloiset nuo sydänkurkut. Kivaa tiistaita Heli ja toivottavasti pian nähdään.<3
Eikös! Pienillä yksityiskohdilla enemmän ilmettä & hauskuutta!
Toivottavasti pian törmäillään <2
Oi miten kaunista ruokaa, näyttää myös herkulliselta. Meillä bilekausi alkaa ensi viikolla, synttäreitä on parin viikon välein. Oman tyttären synttärit on 16.pvä, mutta sitä ennen on siskonpojan juhlat.
Ihanaa sunnuntaita sinulle <3
Kiitos <3
Meillä vielä tulevana lauantaina yhdet synttärit juhlittavana, sitten sokerilakkoa vähäksi aikaa : )
Upeaa alkanutta vuotta, Heli! Chorizo & punasipuli ovat ihana makupari.
Meillä on vielä anopin 80-vuotispäivät vuoden vaihteen juhlaputken päätteeksi. Seuraava juhlaputki onkin keväämmällä maaliskuun lopusta vappuun. Ensin on miehen synttärit, seuraavana päivänä hyvän ystävämme syntymäpäivä, sitten päivä väliä ja minun synttärini, näiät kaikkia on välillä vietetty yhdessäkin. Kuun puolivälissä on äidin syntymäpäivä ja meidän hääpäivämme, seuraavaksi meillä onkin tulossa kristallihäät eli 15. hääpäivä ja siitä parin viikon päästä vappu. Pääsiäinenkin taitaa olla jossain välissä.
Upea juhlien kevät tielle tulossa <3