HEDELMÄPANNARIA 4-vuotiaan luovuudella

by Beachhousekitchen
10 Kommenttia

Pannukakku on ehkä yksi helpoimmista brunssiruoista sekä väli- ja iltapaloista – toimii myös makeanhimoon, vaikken itse enää lisää ollenkaan sokeria pannaritaikinaan. Lopputuloksesta tulee ihan yhtä mehevä ja maukas ilman sitä sokerilisää, sallittu nautinto ja erilaisilla täytteillä myös ruokaisa.

Blogista löytyy suolaisina pannareina mm. kilon kasviksia sisältävä muhkea kasvispannukakku sekä jauhelihapannari. Mainio lounas tai retkieväs. Mustikat ja omena sopivat nekin hyvin pannukakkuihin, kokeilepa joskus tätä mustikkapannaria tai hollantilaista omenapannukakkua.

Oma nelivuotias ehdotti eräänä sunnuntaiaamuna, että miksei joskus voitaisi tehdä sellaista pannukakkua johon tulisi pöydällä sillä hetkellä olleita hedelmiä? Veriappelsiini ja banaani pääsivät (lapsen omin sormin ja luovuudella) tähän uunivuokaan (35 x 25 cm) sopivaan pannukakkuun, tuplaa ainesosat jos teet uunipellin kokoisena. Tuli muuten niin raikas ja mehukas pannukakku, eikä tarvittu yhtään hilloa kyytipojaksi! Kannattaa siis kuunnella ja toteuttaa lasten toiveita ja ideoita – tästä tuli niin hyvää, että hedelmäkokeiluja jatketaan: syöntikypsät mangot odottavat jo vuoroansa “mangopannariin”. Herkullista maaliskuun alkua ♥

hedelmäpannari

Hedelmäpannari

Pannukakku on ehkä yksi helpoimmista brunssiruoista sekä väli- ja iltapaloista – toimii myös makeanhimoon, vaikken itse enää lisää ollenkaan sokeria pannaritaikinaan. Lopputuloksesta tulee… Brunssiruokia HEDELMÄPANNARIA 4-vuotiaan luovuudella European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

TAIKINA

4 dl nestettä (esim. 1/2 kauramaitoa ja 1/2 vichyä)

2 kananmunaa

2 dl jauhoja

3 rkl turkkilaista jogurttia

25 g sulatettua rasvaa

ripaus suolaa

1 tl leivinjauhetta

TÄYTTEESEEN

2 banaania

1-2 veriappelsiinia

 

Ohje:

  1. Vatkaa kananmunat nesteeseen, lisää jauhot, jogurtti, rasva, leivinjauhe ja suola.
  2. Vatkaa voimakkaasti sekaisin ja anna levätä vartin verran.
  3. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
  4. Kuori veriappelsiini ja banaanit. Leikkaa appelsiini ohuiksi siivuiksi ja samoin banaanit pitkittäin puoliksi.
  5. Asettele hedelmäsiivut pinnalle ja paista 200-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia. 
  6. Koristele halutessasi tomusokerihunnulla.

Lue nämäkin

10 Kommenttia

Jael 02/03/2020 - 11:03

Nam🍊🍌Ihana pikku apukokki sinulla,joka selvästi on perinyt tuon kokkaamistaitosi. Ihsna pannari 😀

Vastaa
Beachhousekitchen 24/03/2020 - 13:06

Kiitos, kyllä se vaan tarttuu into tehdä omilla käsillä ja luovia keittiössäkin : )

Vastaa
Outi 01/03/2020 - 21:46

Tätä on kyllä aivan pakko testata, näyttää niin herkulliselta.
Kivaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 24/03/2020 - 13:06

Tätä on tehty jo monta kertaa, todellista sunnuntaiherkkua!

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 01/03/2020 - 19:59

Amos on ilmiselvä kokinalku💚 Mahtava idea!

Vastaa
Beachhousekitchen 24/03/2020 - 13:09

Hän kyllä nauttii keittiössä olosta yli kaiken <3

Vastaa
Tiia 01/03/2020 - 17:45

Tää on ihan huikea pannari, teidän Amos on nero. <3 On varmasti ollut superherkullista vielä. Niin ihanan houkuttelevat kuvat. Kummasti alkoi heti tekemään taas pannaria mieli.

Sydämellistä sunnuntaita Heli. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 24/03/2020 - 13:09

Onneksi on pian apukokki käytössä kun tuosta hieman vielä kasvaa!

Vastaa
Johanna / hellan ja viinilasin välissä 01/03/2020 - 17:15

Tämä oli kyllä niin nerokas idea pikku mieheltä 😊

Vastaa
Beachhousekitchen 24/03/2020 - 13:10

Liikuttavan söpöjä ideoita ja juttuja näiltä pieniltä tulee : )

Vastaa

Kommentoi