LOHIKÄÄRETORTTU HURMAA

by Beachhousekitchen

Tervetuloa parvekepiknikille vappuna 2020! Täällä jo katettiin ensimmäinen satsi simaa ja kakkua terassille, harjoitusta vappuaamun brunssille siis. Oletko muuten koskaan tehnyt suolaista kääretorttua? Taikinan tekoon ei mene aikaa, sillä tässä käytetään valmiita paahtoleivän siivuja, vähän niin kuin voileipäkakussa.

Makumaailma lohikääretorttuun tulee viimevuotisesta instagram-yhteistyöstä Hyvä Apajan kanssa, jonka laadukkaat kalavalmisteet tulivat tutuiksi ja ja niitä on myös tässä lohikääretortussa. Tämä suolainen kääretorttu valmistuu kyllä aika nopeasti ja näppärästi. Kuten alakuvasta huomaa, en ole millintarkka leipäpalojen viilaaja ja silti lopputulos on oikein kaunis. Eli tämä voileipätorttu valmistuu aika raffillakin kädellä, ainoastaan koristelussa voi harrastaa näperrystä ja antaa luovuuden pursuta!

Vapun ainoa oikea juoma on kotitekoinen sima niin brunssilla kuin munkkien kanssakin! Kilistellään siis virtuaalisesti tänä vappuna ja käytetään etäyhteyksiä läheisten ilahduttamiseen, eikä lähdetä kansoittamaan puistoja tai järjestetä isoja juhlia. Jo perinteeksi muodostuneet omat vappubileet ovat siis tauolla, terveisiä ihanille naapureille ja ystäville, ensi vuonna syödään munkkeja tuplasti ja laitetaan patiolle koreimmat koskaan juhlat! Tilanteesta huolimatta toivon vappumieltä jokaiselle, juhlitaan hillitysti ja hassutellaan virtuaalisesti ♥

lohikääretorttu

LOHIKÄÄRETORTTU

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

POHJA

12 siivua paahtoleipää (esim. Vaasan TaikaRuis )

1 dl sitruunavettä (vettä + 1 rkl sitruunamehua)

TÄYTE

200 g Jäämerensalaatia (esim. Hyvä Apaja) tai joku muu valmis esim. savukalasalaatti

150 g kylmäsavulohta (säästä 1/3 osa koristeeksi)

150 g creme fraichea  

1 pieni punasipuli (jätä puolet koristeeksi)

rouhaisu mustapippuria  ja suolaa

PÄÄLLE

200 g Remoulade-kastiketta (Hyvä Apaja)

KORISTEEKSI

loput lohet ruusukkeiksi

punasipulisilppua 

1/3 osa kurkkua, kuoret poistettuina ja siivutettuina

juustoraastetta halutessasi

ruohosipulia

sitruunalohkoja

yrttejä/salaatin lehtiä

Ohje:

  1. Asettele paahtoleipäsiivut kelmun päälle tiiviisti 3 x 4 siivua, halutessasi leikkaa tummat reunat pois ohuelti.
  2. Kostuta levy sitruunavedellä.
  3. Silppua 3/4 osaa lohta sekä punasipuli pieneksi silpuksi. Jätä osa sipulia koristeeksi.
  4. Sekoita kulhossa jäämerensalaatti, creme fraiche, lohi sekä sipuli. 
  5. Mausta kevyesti mustapippurilla ja suolalla.
  6. Levitä täyte levylle ja rullaa kelmun avulla tiukaksi kääröksi, aivan kuin tekisit kääretorttua. Jos et saa tarpeeksi tiukalle, kääri vielä folioon. Anna levätä ja makujen tiivistyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. 
  7. Aseta torttu tarjoiluastiaan ja levitä Remoulade-kastike tortun päälle kauttaaltaan. 
  8. Leikkaa kurkut siivuiksi ja jos otat muotilla kuvioita, silppua jämäpalat koristeiksi.
  9. Asettele lohisiivut pikkuruusukkeiksi, silppua päälle ruohosipulia/haluamiasi yrttejä, ripottele päälle juustoraastetta ja asettele sitruunasiivuja esim. sivuille.

Lue nämäkin

Kommentoi