Nyt on kyllä lautasella huumaava kimara makuja ja muotoja, nappaa heti talteen tämä ohje. Ranskankermassa marinoitu mozzarella on sellainen herkku, ei heti suolaiseksi tunnistaisi, vai mitä! Valmistuu hetkessä kulhossa pyöräyttämällä. Menee sellaisenaan tai lisukkeena vaikka kalkkunalle ja maalaisleivälle. Jos nyt kattaisin italialaistyyppisen pikku brunssin, tämä olisi siellä yhdessä vitello tonnaton kanssa! Moderni uusi alkuruoka kenties joulupöytään.

Minulla on läppärin työpöydällä kansio nimeltä Inspistä & testattavia, sinne kurkkaan aina, kun en keksi mitään kivaa uutta tai kaipaisin jotain, mitä voisi kokeilla. Olin pari vuotta sitten tilaisuudessa, jossa oli tarjolla juuri tällainen marinoitu mozzarellasalaatti, mozzarella oli siivutettu ohuiksi siivuiksi ja päällä oli ranskankermaa, pestoa ja tomaattia. Se oli todella hyvää! Siitä olin taltioinut kuvan tuonne Inspis-kansiooni. Vähän googlasin eilen ja selvisi, että alkuperäinen idea mozzarellan marinoimisesta ranskankermalla taisi olla Jamie Oliverin kirjasta Alastoman kokin onnen päivät.
Minä halusin lisätä mukaan vähän joulun makua ja väriä granaattiomenan ja pistaasipähkinän muodossa, ne antoivat rakennetta ja kivaa suutuntumaakin. Pistaasi-idea tuli Pientä puuhastelua -blogin pistaasitahnasta, voi että pitääpä testata tuotakin reseptiä, pistaasi kun on yksi lempipähkinöitäni ja pistaasitahna olisi varmasti lusikoitavaa herkkua!
Mozzarellaksi kannattaa valikoida laadukas, puhvelin maidosta valmistettu ja hyllyvä bufala-tyyppinen mozzarella, Pirkka Parhaat -merkin mozzarella on oikein maukas valinta juuri tämän tyyppiseen ruokaan.
Tässä tulevat koukuttavan hyvät mozzarellamummot, joulupöytään näyttävät pallerot tai uuden vuoden brunssille raikas salaatti. Oikein ihanaa joulun aikaa 2020 & uuden vuoden odotusta! Lämmin kiitos, että olet tullut lukemaan reseptejäni ja juttujani lukemattomia kertoja ja tykännyt ♥


Ainesosat:
1 prk (150 g) ranskankermaa (Creme Fraiche)
3 palloa (á 125-30 g) puhvelin maidosta valmistettua mozzarellaa (Mozzarella di bufala)
1 luomusitruunan kuori raastettuna ja 1 rkl sitruunamehua
rouhaisu mustapippuria ja suolaa
LISÄKSI
2 dl granaattiomenan siemeniä
1 dl pistaasipähkinöitä
2-3 tuoretta viikunaa
(hunajaa ja rosmariinin oksia)
Ohje:
- Valuta mozzarellapalloja siivilässä, jotta enin neste lähtee.
- Laita ranskankerma kulhoon ja lisää puolikkaan luomusitruunan raastettu kuori ja mehu, rouhaisu mustapippuria sekä suolaa. Sekoita.
- Lisää mozzarellapallot seokseen ja anna marinoitua hetki.
- Kuori pistaasipähkinät ja murenna niitä morttelissa.
- Avaa granaattiomena ja poista siemenet. Lohko viikunat neljään osaan.
- Lusikoi pallot tarjoilulautaselle, lisää päälle pistaasimuru ja granaattiomenan siemenet. Raasta päälle loppu sitruunan kuori ja rouhi annokseen vielä mustapippuria. Lisää viikunalohkot. Voit laittaa halutessasi tarjolle myös hunajaa ja koristella annokset rosmariinin oksilla.


10 Kommenttia
No juu, kyllä kelpaa tällaista herkkua nauttia juhlapäivinä. Niin on taas kaunista ruokaa <3
Ihanaa joulunaikaa sinulle Heli <3
Kiitos <3 Tämä salaatti tuo iloa ja väriä arkeenkin, sitä nyt kaivataan : )
Tässä olisi ideaa uuteen vuoteen. Olen joskus marinoinut mozzarellaa ranskankermalla ja sitruunankuirella, ihanan raikasta.
On raikasta, pitää tehdä nyt useamminkin!
Oi, miten ihana herkku jälleen sinulla! Ja kiitos, kun jaoit pistaasitahnaidean♥ Oikein ihanaa ja rentouttavaa joulun aikaa sinulle!
Kiitos <3 Ihania kokkaushetkiä sinulle myös tänä vuonna 2021!
Oh my. <3 Heli sulla on aina maailman herkullisimmat ja mielettömimmät ideat täällä blogissa, aah. Oikein sydämellistä joulua teidän perheelle. <3
Kiitos <3 Ideoita olisi vaikka kunhan ehtii toteuttamaan, testaamaan ja kuvaamaan!
IHANAA, lempeää ja ONNELLISTA joulua Heli!
Lämmin kiitos <3 Mitä upeinta uutta vuotta sinnekin!