Mozzarellaa ranskankermassa, granaattiomenaa ja pistaasia

by Beachhousekitchen

Nyt on kyllä lautasella huumaava kimara makuja ja muotoja, nappaa heti talteen tämä ohje. Ranskankermassa marinoitu mozzarella on sellainen herkku, ei heti suolaiseksi tunnistaisi, vai mitä! Valmistuu hetkessä kulhossa pyöräyttämällä. Menee sellaisenaan tai lisukkeena vaikka kalkkunalle ja maalaisleivälle. Jos nyt kattaisin italialaistyyppisen pikku brunssin, tämä olisi siellä yhdessä vitello tonnaton kanssa! Moderni uusi alkuruoka kenties joulupöytään.

Minulla on läppärin työpöydällä kansio nimeltä Inspistä & testattavia, sinne kurkkaan aina, kun en keksi mitään kivaa uutta tai kaipaisin jotain, mitä voisi kokeilla. Olin pari vuotta sitten tilaisuudessa, jossa oli tarjolla juuri tällainen marinoitu mozzarellasalaatti, mozzarella oli siivutettu ohuiksi siivuiksi ja päällä oli ranskankermaa, pestoa ja tomaattia. Se oli todella hyvää! Siitä olin taltioinut kuvan tuonne Inspis-kansiooni. Vähän googlasin eilen ja selvisi, että alkuperäinen idea mozzarellan marinoimisesta ranskankermalla taisi olla Jamie Oliverin kirjasta Alastoman kokin onnen päivät.

Minä halusin lisätä mukaan vähän joulun makua ja väriä granaattiomenan ja pistaasipähkinän muodossa, ne antoivat rakennetta ja kivaa suutuntumaakin. Pistaasi-idea tuli Pientä puuhastelua -blogin pistaasitahnasta, voi että pitääpä testata tuotakin reseptiä, pistaasi kun on yksi lempipähkinöitäni ja pistaasitahna olisi varmasti lusikoitavaa herkkua!

Mozzarellaksi kannattaa valikoida laadukas, puhvelin maidosta valmistettu ja hyllyvä bufala-tyyppinen mozzarella, Pirkka Parhaat -merkin mozzarella on oikein maukas valinta juuri tämän tyyppiseen ruokaan.

Tässä tulevat koukuttavan hyvät mozzarellamummot, joulupöytään näyttävät pallerot tai uuden vuoden brunssille raikas salaatti. Oikein ihanaa joulun aikaa 2020 & uuden vuoden odotusta! Lämmin kiitos, että olet tullut lukemaan reseptejäni ja juttujani lukemattomia kertoja ja tykännyt ♥

mozzarellaa ja ranskankermaa

Marinoitua mozzarellaa, granaattiomenaa ja pistaasia

Nyt on kyllä lautasella huumaava kimara makuja ja muotoja, nappaa heti talteen tämä ohje. Ranskankermassa marinoitu mozzarella on sellainen herkku, ei heti suolaiseksi… Brunssiruokia Mozzarellaa ranskankermassa, granaattiomenaa ja pistaasia European Tulosta resepti
Annoksia: 3
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

1 prk (150 g) ranskankermaa (Creme Fraiche)

3 palloa (á 125-30 g) puhvelin maidosta valmistettua mozzarellaa (Mozzarella di bufala)

1 luomusitruunan kuori raastettuna ja 1 rkl sitruunamehua

rouhaisu mustapippuria ja suolaa

LISÄKSI

2 dl granaattiomenan siemeniä

1 dl pistaasipähkinöitä

2-3 tuoretta viikunaa

(hunajaa ja rosmariinin oksia)

Ohje:

  1. Valuta mozzarellapalloja siivilässä, jotta enin neste lähtee. 
  2. Laita ranskankerma kulhoon ja lisää puolikkaan luomusitruunan raastettu kuori ja mehu, rouhaisu mustapippuria sekä suolaa. Sekoita.
  3. Lisää mozzarellapallot seokseen ja anna marinoitua hetki.
  4. Kuori pistaasipähkinät ja murenna niitä morttelissa.
  5. Avaa granaattiomena ja poista siemenet. Lohko viikunat neljään osaan. 
  6. Lusikoi pallot tarjoilulautaselle, lisää päälle pistaasimuru ja granaattiomenan siemenet. Raasta päälle loppu sitruunan kuori ja rouhi annokseen vielä mustapippuria. Lisää viikunalohkot. Voit laittaa halutessasi tarjolle myös hunajaa ja koristella annokset rosmariinin oksilla. 

Lue nämäkin

10 Kommenttia

Outi 25/12/2020 - 19:20

No juu, kyllä kelpaa tällaista herkkua nauttia juhlapäivinä. Niin on taas kaunista ruokaa <3
Ihanaa joulunaikaa sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 04/01/2021 - 15:00

Kiitos <3 Tämä salaatti tuo iloa ja väriä arkeenkin, sitä nyt kaivataan : )

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 23/12/2020 - 22:27

Tässä olisi ideaa uuteen vuoteen. Olen joskus marinoinut mozzarellaa ranskankermalla ja sitruunankuirella, ihanan raikasta.

Vastaa
Beachhousekitchen 04/01/2021 - 15:01

On raikasta, pitää tehdä nyt useamminkin!

Vastaa
Maiju 23/12/2020 - 16:31

Oi, miten ihana herkku jälleen sinulla! Ja kiitos, kun jaoit pistaasitahnaidean♥ Oikein ihanaa ja rentouttavaa joulun aikaa sinulle!

Vastaa
Beachhousekitchen 04/01/2021 - 15:01

Kiitos <3 Ihania kokkaushetkiä sinulle myös tänä vuonna 2021!

Vastaa
Tiia 23/12/2020 - 15:46

Oh my. <3 Heli sulla on aina maailman herkullisimmat ja mielettömimmät ideat täällä blogissa, aah. Oikein sydämellistä joulua teidän perheelle. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 04/01/2021 - 15:02

Kiitos <3 Ideoita olisi vaikka kunhan ehtii toteuttamaan, testaamaan ja kuvaamaan!

Vastaa
Taru 23/12/2020 - 15:25

IHANAA, lempeää ja ONNELLISTA joulua Heli!

Vastaa
Beachhousekitchen 04/01/2021 - 15:02

Lämmin kiitos <3 Mitä upeinta uutta vuotta sinnekin!

Vastaa

Kommentoi