Piparjuuri-jogurttikastike kruunaa fenkoli-omenasalaatin!

by Beachhousekitchen

Tervetuloa vuosi 2021 täynnä toivoa & tuokoon se entistä parempia juttuja meille kaikille! Vuoden 2020 voi tiivistää yhteen sanaan, jota en kirjoita tähän; paljon hyvääkin vuodessa oli, laittoi miettimään syntyjä syviä ja aukaisi uusia ovia. Omasta kodista tuli se suojapaikka ja omasta perheestä se tärkein tukiasema. Mikään ei yhdessä yössä muutu, eikä paluuta normaaliin noin vain tapahdu. Silti uuden vuoden avaus tuo tietynlaisen jännittävän sysäyksen ja innoituksen – nyt on aika listata niitä omia unelmia ja tavoitteita, kenties vuonna 2021 joku niistä saa toteutua ♥

Skipataan kuitenkin tällä kertaa vuosimuistelot ja juhlistetaan uutta vuotta läpi koko pitkän viikonvaihteen. Tietysti hyvää ruokaa nauttien!

Jo joulupöytään piti kokeilla raikkaan rapeata fenkolista ja omenasta sekoitettavaa salaattia, mutta sen aika oli vasta välipäivinä. Aivan ihastuttava lopputulos, varsinkin jos perunasalaatti ei niin nappaa, niin tee tätä setti uuden vuoden vastaanottoon (sinne kotisohvalle) tai uudenvuodenpäivän ruokapöytään.

Olen niin ihastunut kivan potkun ruokiin antavaan piparjuuritahnaan. Sitä voi käyttää kylmissä ja lämpimissä kastikkeissa, lisää se tosin vasta loppuvaiheessa, sillä maku voi muuttua kitkeräksi kauan haudutettaessa. Piparjuuri muistuttaa maultaan wasabia, tosin ei ole niin voimakas. Kermaviiliin tai ranskankermaan lisättynä loistava kylmä kastike esim. kalalle. Antaa pirteää makua majoneesille, tuorejuustolle ja kuulemma perunamuusinkin se maustaa ihan uudella tavalla!

Jouluna oli niin paljon muita herkkuja pöydässä, että juustot jäivät kokonaan maistelematta. Siksi pilkoin omena-fenkolisalaattiin myös aromaattista emmentaljuustoa, pärjäisi ilmankin, mutta iski juustohimo ja sopi mainiosti makumaailmaan!

Nyt on aika toivottaa oikein hyvää uutta vuotta kaikille ♥ Missä tunnelmissa sinä otat vastaan uuden vuoden ja mitä juhlaherkkuja teidän pöytään katetaan?

piparjuuri-jogurttikastike

Fenkoli-omenasalaatti

Tervetuloa vuosi 2021 täynnä toivoa & tuokoon se entistä parempia juttuja meille kaikille! Vuoden 2020 voi tiivistää yhteen sanaan, jota en kirjoita tähän;… Brunssiruokia Piparjuuri-jogurttikastike kruunaa fenkoli-omenasalaatin! European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

1 (n. 250 g) fenkoli 

1 iso omena

1 prk ananaslohkoja (chunks)

 1/2 dl saksanpähkinöitä

LISÄKSI

viinirypäleitä ja appelsiinilohkoja

emmentaljuustoa

KASTIKE

1 dl maustamatonta jogurttia

1-2 tl piparjuuritahnaa (oman maun mukaan)

1 tl sitruunamehua

ripaus suolaa

mustapippuria

 

Ohje:

  1. Siivuta fenkoli ja omena ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai terävällä juustohöylällä/raastimella.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa, lisää piparjuuritahnaa oman maun mukaan.
  3. Lisää salaattiin valutetut ananaslohkot. Lisää kastike ja pyöräytä sekaisin.  
  4. Ripottele päälle saksanpähkinää ja mustapippuria.
  5. Koristele viinirypäleillä ja appelsiinilohkoin.
  6. Laita tarjolle myös emmentaljuustoa.  

Lue nämäkin

Kommentoi