Porkkanakakkupuuroon rakastunut!

by Beachhousekitchen

Kirja saatu

Aamupaloihin, kasvisruokaan ja terveellisiin jälkkäreihin erikoistunut ruokakuvaaja Marita Eriksson ylläpitää kansainvälisestikin suosittua @myblisskitchen instagram-tiliä ja on juuri julkaissut esikoisteoksensa – Ruokaan rakastunut! Helppoa ja hyvää, hauskaa ja kaunista, siinä on Maritan ruokafilosofia ja luomiensa reseptien punainen lanka.

Kirjan kauniit ja herkulliset kuvat aiheuttavat pakkoliikehdintää keittiön suuntaan, löytyisiköhän kaapeista ainekset esim. Cookie dough -tryffeleihin tai vohvelisandwicheihin chilihummuksella! Vaikka kirjan makeat reseptien nimet (ja nieleskelyä aiheuttavat kuvat) kuulostavat siltä, että niissä olisi valtavasti voita, sokeria ja kermaa, on kaikessa kuitenkin lähtökohtana terveellisyys ja kasvipohjaisuus – terveellisen ei todellakaan tarvitse olla mautonta tai tylsää. Kekseliäitä reseptejä (mm. vegaaninen “tonnikala” toast) ja inspiroivia ajatuksia on täynnä tämä kahden lapsen äidin hyväntuulinen ruokakirja. Värikkään ruoan ja kokeilunhaluisen kotikokin unelmaopus – tästä voisivat jopa nirsot teinitkin innostua, vegaani- ja kasvisruokaa maku edellä ja hauskoilla yksityiskohdilla.

Ensimmäiseksi testasin porkkanakakun makuista kaurapuuroa karamellisoidulla banaanilla – olipa upea kattaus sunnuntaiaamuun, vaikken muistanutkaan lisätä annokseen mulperimarjoja tai tummaa suklaata. Tein puuroa viekkaalla taka-ajatuksella tuplasatsin, sillä minulla oli idea “jäljellejääneelle” puurolle. Ehkä maailman parhaimmat sämpylät siitä pyöräytin sunnuntain iltapalalle.

Kaipaatko sinä uusia ideoita esim. aamiaiselle?

porkkanakakkupuuroon

PORKKANAKAKKUPUURO JA KARAMELLISOIDUT BANAANIT

Tulosta resepti
Annoksia: 2 Valmistusaika:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

2 dl kaurahiutaleita

3 dl kauramaitoa

2 dl vettä

reilu 1 dl porkkanaraastetta (noin 2 porkkanaa)

2 tl intiaanisokeria

Mausta ripauksella:

merisuolahiutaleita

jauhettua inkivääriä

jauhettua muskottipähkinää

jauhettua neilikkaa

vaniljajauhetta

kardemummaa

(ceylon)kanelia

Banaanit:

0,5 - 1 banaani per annos

intiaanisokeria

kookosöljyä tai voita/kasvirasvalevitettä paistamiseen

ripaus merisuolahiutaleita

 

Ohje:

Kuumenna maito ja vesi kiehuvaksi. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet. Hauduta kannen alla noin 5 - 10 min välillä sekoittaen. 

Lisää porkkanaraaste ja mausteet, sekoita hyvin. Tarjoile karamellibanaanien, mustikoiden, mulperimarjojen ja esim. tumman suklaan kanssa. 

Karamellibanaanit: leikkaa banaanit kahtia ja puolita. Ripottele molemmin puolin intiaanisokeria ja paista pannulla molemmin puolin pari minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Outi 04/04/2019 - 19:55

Ihana puuro, nam! Sopisikohan tuohon joku sitrustahna kaveriksi?
Herkullista iltaa sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 07/04/2019 - 18:38

No ihan varmasti! Herkullista uutta viikkoa <3

Vastaa
Lady of The Mess 04/04/2019 - 09:41

Voi mikä puuro – ja kokeiluun heti ekopaaston jälkeen. Menisi jo paastonkin aikana muuten, mutta kun olen sokeripaastollakin;)

Vastaa
Beachhousekitchen 07/04/2019 - 18:40

En itse asiassa lisännyt sokeria ollenkaan puuroon, banaaneihinkin ihan vähän : ) Suosittelen kokeilemaan kun paasto sen sallii!

Vastaa
Johanna / hellan ja viinilasin välissä 04/04/2019 - 09:07

Taivas mikä puuro, tuo on kyllä ehkä jo jälkiruoaksi sopivaa. Niin kauniit kuvat taas!

Vastaa
Beachhousekitchen 07/04/2019 - 18:41

Tämä maistui pikkumiehellekin, taivaallista : )

Vastaa

Kommentoi