Kirja saatu
Aamupaloihin, kasvisruokaan ja terveellisiin jälkkäreihin erikoistunut ruokakuvaaja Marita Eriksson ylläpitää kansainvälisestikin suosittua @myblisskitchen instagram-tiliä ja on juuri julkaissut esikoisteoksensa – Ruokaan rakastunut! Helppoa ja hyvää, hauskaa ja kaunista, siinä on Maritan ruokafilosofia ja luomiensa reseptien punainen lanka.
Kirjan kauniit ja herkulliset kuvat aiheuttavat pakkoliikehdintää keittiön suuntaan, löytyisiköhän kaapeista ainekset esim. Cookie dough -tryffeleihin tai vohvelisandwicheihin chilihummuksella! Vaikka kirjan makeat reseptien nimet (ja nieleskelyä aiheuttavat kuvat) kuulostavat siltä, että niissä olisi valtavasti voita, sokeria ja kermaa, on kaikessa kuitenkin lähtökohtana terveellisyys ja kasvipohjaisuus – terveellisen ei todellakaan tarvitse olla mautonta tai tylsää. Kekseliäitä reseptejä (mm. vegaaninen “tonnikala” toast) ja inspiroivia ajatuksia on täynnä tämä kahden lapsen äidin hyväntuulinen ruokakirja. Värikkään ruoan ja kokeilunhaluisen kotikokin unelmaopus – tästä voisivat jopa nirsot teinitkin innostua, vegaani- ja kasvisruokaa maku edellä ja hauskoilla yksityiskohdilla.

Ensimmäiseksi testasin porkkanakakun makuista kaurapuuroa karamellisoidulla banaanilla – olipa upea kattaus sunnuntaiaamuun, vaikken muistanutkaan lisätä annokseen mulperimarjoja tai tummaa suklaata. Tein puuroa viekkaalla taka-ajatuksella tuplasatsin, sillä minulla oli idea “jäljellejääneelle” puurolle. Ehkä maailman parhaimmat sämpylät siitä pyöräytin sunnuntain iltapalalle.
Kaipaatko sinä uusia ideoita esim. aamiaiselle?

Ainesosat:
2 dl kaurahiutaleita
3 dl kauramaitoa
2 dl vettä
reilu 1 dl porkkanaraastetta (noin 2 porkkanaa)
2 tl intiaanisokeria
Mausta ripauksella:
merisuolahiutaleita
jauhettua inkivääriä
jauhettua muskottipähkinää
jauhettua neilikkaa
vaniljajauhetta
kardemummaa
(ceylon)kanelia
Banaanit:
0,5 - 1 banaani per annos
intiaanisokeria
kookosöljyä tai voita/kasvirasvalevitettä paistamiseen
ripaus merisuolahiutaleita
Ohje:
Kuumenna maito ja vesi kiehuvaksi. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet. Hauduta kannen alla noin 5 - 10 min välillä sekoittaen.
Lisää porkkanaraaste ja mausteet, sekoita hyvin. Tarjoile karamellibanaanien, mustikoiden, mulperimarjojen ja esim. tumman suklaan kanssa.
Karamellibanaanit: leikkaa banaanit kahtia ja puolita. Ripottele molemmin puolin intiaanisokeria ja paista pannulla molemmin puolin pari minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.


6 Kommenttia
Ihana puuro, nam! Sopisikohan tuohon joku sitrustahna kaveriksi?
Herkullista iltaa sinulle Heli <3
No ihan varmasti! Herkullista uutta viikkoa <3
Voi mikä puuro – ja kokeiluun heti ekopaaston jälkeen. Menisi jo paastonkin aikana muuten, mutta kun olen sokeripaastollakin;)
En itse asiassa lisännyt sokeria ollenkaan puuroon, banaaneihinkin ihan vähän : ) Suosittelen kokeilemaan kun paasto sen sallii!
Taivas mikä puuro, tuo on kyllä ehkä jo jälkiruoaksi sopivaa. Niin kauniit kuvat taas!
Tämä maistui pikkumiehellekin, taivaallista : )