PORKKANAVOHVELIT kaurapuuron jämistä & tomaattinen hummus

by Beachhousekitchen
13 Kommenttia

Täällä on jo vuosia tehty osamme ruokahävikin torjunnassa ja kyllä sydäntä raastaa joka kerta jos aamupuuroa tuleekin keitettyä liikaa. Sämpylä- ja leipätaikinoihin puurodesejä on hyötykäytetty, mutta uudet ideat ovat aina tervetulleita. Tämän kesän oivalluksia oli se, että puuron jämistä tulee oikein hyvä pohja vohveleille. Edelliseltä aterialta jääneet keitetyt tai paahdetut porkkanat taas antavat rapeille suolaisille vohveleille kauniin värin. Näistä vohveleista tykkäsi perheen pieninkin ja neljännen jälkeen menin laskuista jo sekaisin, niin maistuvia olivat!

Hummusta tulee tehtyä aika ajoin, kikherneistä ja tahinista tehdyn tahnan voimakasta makua pehmentää kivasti tomaattipyree. Todella onnistunut makulisä ja lopputulos, voisipa maistua myös ei-niin-hummus-faneillekin!

Säästä siis tämän aamun puuron tähteet ja tee vaikka iltapalaksi näitä vohveleita, käyvät myös lounaana. Tomaattinen hummus sopii myös leivän päälliseksi. Herkkuhetkiä kaikille♥

tomaattinen hummus

PORKKANAVOHVELIT JA HUMMUS

Täällä on jo vuosia tehty osamme ruokahävikin torjunnassa ja kyllä sydäntä raastaa joka kerta jos aamupuuroa tuleekin keitettyä liikaa. Sämpylä- ja leipätaikinoihin puurodesejä… Brunssiruokia PORKKANAVOHVELIT kaurapuuron jämistä & tomaattinen hummus European Tulosta resepti
Annoksia: 15 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

VOHVELITAIKINA

5 dl nestettä (esim. 2 dl vichyä ja 3 dl kevytmaitoa)

2 dl kaurapuuroa (aamupuuron tähteet)

3 kananmunaa

3 isohkoa keitettyä porkkanaa

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl sulatettua voita tai margariinia

vajaa 1 tl suolaa

rasvaa paistamiseen

TOMAATTINEN HUMMUS

1 prk (380/230 g) valutettuja kikherneitä

2 rkl tomaattipyreetä

2 rkl laadukasta tahinia

1 valkosipulinkynsi

1/2 dl oliiviöljyä

3 rkl sitruunamehua

1 tl suolaa

1/2 tl juustokuminaa

1 - 1 1/2 dl kylmää vettä

LISÄKSI TARJOLLE

kirsikkatomaatteja ja basilikaa

persiljaa

mustapippuria viimeistelyyn

 

Ohje:

 

  1. Hienonna keitetyt porkkanat sauvasekoittimella, lisää kaurapuuro ja aja tasaiseksi.
  2. Vispaa kulhossa sekaisin neste, kananmunat, jauho, suola sekä sulatettu rasva. Sekoita voimakkaasti mukaan porkkana-kaurapuurosurvos. Anna tekeytyä hetki.
  3. Paista vohveliraudalla ja tarjoa hummuksen ja tomaattien kanssa. Viimeistele yrtein.
  4. Hummus: laita kaikki ainesosat korkeaan kulhoon ja aja  sauvasekoittimella sekaisin.

Lue nämäkin

13 Kommenttia

Jael 15/08/2019 - 13:38

Näyttää niin herkulliselta. Itsekin köytän kaiket jämät muihin juttuihin, js puurojen jämät ovat kyllä niin kätevät leivonnaisissa. Ja hummus ❤Oikein ihanaa loppuviikkoa Heli

Vastaa
Beachhousekitchen 20/08/2019 - 10:24

Oi hummus, käy ruoan kuin ruoan lisukkeeksi!

Vastaa
Peggy 15/08/2019 - 09:10

Hummukset ovat herkkua ja tämä kompo <3

Kun ensimmäinen lapseni (aikapoika) muutti kotoa pois, ruokaa tuli tehtyä aivan liikaa ja hävikkimyssy piti laittaa päähän…. nykyään no olen hieman maltillisempi.

Vastaa
Beachhousekitchen 20/08/2019 - 10:41

Pieninkin hävikki tai roskiin menevä kannattaa hyödyntää, tänään Nalle-puuron jämistä valmistuu sämpylöitä!

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 14/08/2019 - 17:03

Näyttää taas herkulliselta. Kaikki jämät vain jatkojalostukseen! Hävikkiruoista tulee yleensä ihan parhaita. Mulla onkin viime viikonlopulta hummusta jääkaapissa, siitä taiotaan jotain tänä iltana.

Vastaa
Beachhousekitchen 20/08/2019 - 10:43

Hummusta tulee tehtyä aina isompi satsi kerralla, loput syödään paahtoleivän päälle, johon murustelen fetaa, nam!

Vastaa
Hanna-Kaisa 12/08/2019 - 11:28

Kiitos vinkistä! Minä jemmaan aina pienetkin ruuanloput ja välillä sitten olen ihmeessäni, mihin loppuja käytän. Vohvelit kuulostavat ihan sunnuntaiaamulle <3

Vastaa
Beachhousekitchen 20/08/2019 - 10:54

Kyllä, ihan parasta brunssiruokaa!

Vastaa
Outi 11/08/2019 - 17:33

Kylläpä näyttävätkin hyvältä. Meillä poika syö porkkanaa raakana tai kakussa, joten varmasti nämä vohvelitkin hänelle maistuisivat.
Ihanaa sunnuntaita sinulle Heli <3

Vastaa
Minna Vuo-Cho 11/08/2019 - 11:12

Vohveleihin saa uppoamaan monenlaista ja aina ne tuntuvat uppoavan koko poppoolle. Tässä elokuun alussa nakitin teinit tekemään äidin kotitoimistolounaan ja halloumi-kesäkurpitsavohvelit valmistuivat terassilla iloisen naurun säestyksellä (ja maistuivat herkullisilta).
Pitääkin kokeilla tuota tomaattipyreetä hummukseen. Jos saisi maistumaan vähän laajemmalle porukalle kuin minulle ja satunnaisesti miehelle.

Vastaa
Beachhousekitchen 11/08/2019 - 15:07

Tomaattipyree kyllä pehmentää hummuksen makua todella onnistuneesti, tuli ihan oma uusi suosikki!

Vastaa
Niina 11/08/2019 - 10:12

Kiitos reseptistä, näyttää herkulliselta! Haluaisin päästä kokeilemaan tätä heti, mutta olisiko sinulla vinkata miten tämän saisi onnistumaan ilman kananmunaa? Meillä yhdellä perheen jäsenellä juuri todettu kananmuna-allergia…. Kiitos! 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 11/08/2019 - 15:11

Kananmunien sijaan lisäisin jauhoa desin tai puolitoista verran enemmän! Porkkana ja puuro antavat sitä jämäkkyyttä taikinaan, joten voisi pysyä hyvin kasassa ilman muniakin : )

Vastaa

Kommentoi