Saanko esitellä PIMENTO TONNATO!

by Beachhousekitchen
10 Kommenttia

Ehkä yksi kaikista maailman makuyhdistelmistä oudoimpia, mutta niin koukuttava, on tonnikalan ja lihan yhdistävä vitello tonnato. Se on siis italialainen kylmä ruokalaji, joka valmistetaan keitetystä vasikanlihasta ja annoksen kastikkeena toimii tonnikalamajoneesi.

Kotona olen käyttänyt kalkkunaa tai possua vitello tonnaton lihana, mutta nyt kun haluan muutenkin suosia ja käyttää enemmän kasviksia, tuli tässä mieleen maukas ja jopa “lihamainen” paahdettu paprika – voisiko siis pimento korvata vitellon, hmmm? Kyllä kuulkaa voi, ei ihan vegeversio tämä ole, mutta ainakin puoliksi lihaton.

Aika vaivattomasti ja nopeasti valmistuva alkupala kaiken lisäksi, esimerkiksi juhliin voi kummankin komponentin tehdä jo etukäteen. Paahdetun maalaisleivän kanssa jopa tajunnan vievää, maistuisiko sinullekin?

pimento tonnato

PIMENTO TONNATO

Ehkä yksi kaikista maailman makuyhdistelmistä oudoimpia, mutta niin koukuttava, on tonnikalan ja lihan yhdistävä vitello tonnato. Se on siis italialainen kylmä ruokalaji, joka… Brunssiruokia Saanko esitellä PIMENTO TONNATO! European Tulosta resepti
Annoksia: 3-4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

4 isoa suippopaprikaa

öljyä, suolaa

Tonnikalakastike

1 prk (180 -200 g) MSC-sertifioitua tonnikalaa öljyssä

1 prk (200 g) Hellmansin majoneesia

(2-3 rkl kermaa)

2 tl kapriksia

2 rkl sitruunamehua

1 rkl silputtua persiljaa

ripaus suolaa ja mustapippuria

Päälle

vahvaa ja hienoksi raastettua juustoraastetta

persiljaa

kapriksia

sitruunalohkoja

Lisukkeeksi

maalaisleipää

Ohje:

  1. Laita uuni lämpiämään 250-asteiseksi, pese paprikat ja halkaise kahtia pitkittäissuunnassa, poista siemenet.
  2. Ripottele päälle öljyä ja hieman suolaa, laita leivinpaperille kuoripuoli ylöspäin ja paahda uunissa n. 15-18 minuuttia. 
  3. Tee kastike: valuta tonnikala, laita kaikki ainesosat suolaa lukuun ottamatta korkeaan kulhoon ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää suolaa varovasti ja oman maun mukaan.  Jos pidät juoksevammasta koostumuksesta, lisää hieman kermaa.
  4. Anna mustuneiden paprikoiden jäähtyä hetki ja laita muovipussiin, odota n. 5 minuuttia, kuoret irtoavat tällöin helpommin. Nylje ja poista paprikan liha liu'uttamalla kuori pois.
  5. Lado paprikat lautaselle ja nostele päälle tonnikalakastiketta tai toisinpäin, alle kastiketta ja paprikasiivuja päälle, viimeistele kapriksilla, juustoraasteella ja persiljalla.
  6. Laita tarjolle myös maalaisleipää.

Lue nämäkin

10 Kommenttia

Tuuli - Lumo Lifestyle 12/04/2019 - 15:44

Inoa kiva versio, kokeiluun!

Vastaa
Beachhousekitchen 15/04/2019 - 10:19

Uusi raikkaampi ja kevyempi versio, tätä tarjoillaan meidän juhlissa tulevana keväänä!

Vastaa
Peggy 11/04/2019 - 11:29

No todellakin saat esitellä! Johan on mielenkiintoisen oloinen resepti, pakko kokeilla.

Vastaa
Beachhousekitchen 15/04/2019 - 10:23

Eikös : ) kala-kasvisruokavalio rulettaa!

Vastaa
Jael 10/04/2019 - 21:53

Tätä pitää testata, mikä ihana versio💚❤

Vastaa
Beachhousekitchen 15/04/2019 - 10:24

Tämä kyllä oli jotenkin täydellinen kombo, joko leivällä tai ilman leipää!

Vastaa
Nanna 10/04/2019 - 20:34

Wautsi. Vitello tonnato on niin mun herkkua. Miten sä keksit tämmösen? Ihan pakko tehdä!

Vastaa
Beachhousekitchen 15/04/2019 - 10:25

Lihan voi korvata niin monessa ruoassa, tässä sen asiaa ajoi todella herkullisesti paprika : )

Vastaa
Outi 10/04/2019 - 19:29

Minä taidan tätä testata ihan vegenä, koska en tuota tonnaria voi syödä. Ihanan herkulliselta kyllä näyttää nämä tonnikalaversiot. Meillä poika muuten tilaa aina todella erikoisen pizzan, kebab-tonnikala-katkarapu ja se on kuulemma tosi hyvää 😀
Ihanaa iltaa sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 15/04/2019 - 10:26

Tuo poikasi pizzayhdistelmä voi kyllä toimia – pitäisipä testata!

Vastaa

Kommentoi