Savulohta & sitruunaverbena-cheddar pestoa

by Beachhousekitchen
8 Kommenttia

Sis. saatuja PR-tuotteita

Kulunut kevät on ollut yhtä ruokajuhlaa! On maisteltu laivan ravintolan antimia, reissattu Tartossa Virossa, minilomailtu ostoskeskuksessa ja osallistuttu kiinnostavimpiin ruokatapahtumiin ja PR-tilaisuuksiin. Kun blogi on myös työ, on lähdettävä tapaamaan potentiaalisia yhteistyökumppaneita messuille, toreille ja tapahtumiin. Taannoisessa Mimis Kotipellon puutarhan bloggaajien illassa tutustuimme mm. Sorrin puutarhan tuotteisiin ja Mimis Kotipellon yrtteihin. Mitä herkkutuotteita nuo varsinaissuomalaiset yritykset tuottavatkaan! Mimis syötäviin kukkiin olen kovin tykästynyt ja Sorrin kestävä minttu on kuin vasta hankittu, kestävää laatua! Minttu lähteekin jo puutarhalaatikkoon muiden monivuotisten minttujen kaveriksi.

Kevätmessuilla sain maistiaisia Jukolan juuston ginillä maustetusta cheddarista, aika herkullista! Kun olen boikotoinut italialaista parmesaania paljastuneiden surullisten eläinlaiminlyöntien vuoksi, kotimaiset vahvat juustot ovat ajaneet saman asian. Jukolan juuston vintage maku on juustojen aatelia, niin täyteläistä ja sopivan aromikasta!

Käytin saamiani yrttejä ja juustoa peston valmistamiseen, sopii muuten hyvin savukalalle. Kokeile ja ihastu!

sitruunaverbena-cheddar pesto
Sis. saatuja PR-tuotteita Kulunut kevät on ollut yhtä ruokajuhlaa! On maisteltu laivan ravintolan antimia, reissattu Tartossa Virossa, minilomailtu ostoskeskuksessa ja osallistuttu kiinnostavimpiin ruokatapahtumiin… Brunssiruokia Savulohta & sitruunaverbena-cheddar pestoa European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

400 g savulohta

Pesto

1/2 dl pinjansiemeniä

1 1/2 - 2  dl Mimiksen suola-krassiMix-sekoitusta

2 rkl hienonnettua sitruuna-verbenaa

1 dl hyvälaatuista oliiviöljyä

1 kuorittu valkosipulinkynsi

ripaus suolaa

1/2 tl mustapippuria

1 1/2 dl hienoksi raastettua Jukolan juuston cheddaria

murskattuja pistaasipähkinöitä & yrttejä koristeeksi

 

Ohje:

Paahda pinjansiemenet pannulla kevyesti.

Laita kaikki ainesosat yrttisilppuriin tai murskaa morttelissa.

Tarjoa pastan/kalan/lihan kanssa kastikkeena.

 

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Outi 20/04/2019 - 17:51

Voi wautsi, ihanan näköistä! Ihanaa pääsiäisen aikaa sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 23/04/2019 - 13:24

Ihanaa vapun odotusta – pääsiäisen syömingeistä on selvitty, joten nyt suunnataan kohti munkkeja & tippaleipiä!

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 20/04/2019 - 11:33

Herkullista 💚 Pestoa voi tosiaan tehdä erilaisista raaka-aiineista. Eilen teonkoeiq teripestoa,jossa oli pecorinoa ja kurpitsan siemeniä.

Vastaa
Beachhousekitchen 23/04/2019 - 13:24

Kurpitsan siemenet sopivat kyllä hyvin pestoon: )

Vastaa
Johanna / hellan ja viinilasin välissä 20/04/2019 - 10:25

Että on hyvän näköistä. Gini cheddar kuullostaa tosi eksoottiselta, tuleeko mukaan katajanmarjojen makua vai miten maistui juustossa. Pitää kyllä kokeilla. Syötävät kukat on luksusta ja miten kauniita juttuja niillä voikaan tehdä.
Ihanaa pääsiäistä Heli! 😊

Vastaa
Beachhousekitchen 23/04/2019 - 13:25

Kiitos <3 Ginin maku ei tullut niin voimakkaasti vielä esille, vaatii kypsentymistä : )

Vastaa
Peggy 20/04/2019 - 10:18

Sinulla on ollut huilea herkkuruoka-alkuvuosi <3 Ilo katsella kauniita annoksia ja ruokia somen välityksellä. Täällä ollaan myös kalasta sekaisin <3 Ollaan niinku samiksia sen suhteen 🙂

Ihanaa pääsiäistä teiden perheelle <3

Vastaa
Beachhousekitchen 23/04/2019 - 13:31

Kiitos <3 Ihania ruokaelämyksiä myös tulevalle viikolle!

Vastaa

Kommentoi