Sis. saatuja PR-tuotteita
Kulunut kevät on ollut yhtä ruokajuhlaa! On maisteltu laivan ravintolan antimia, reissattu Tartossa Virossa, minilomailtu ostoskeskuksessa ja osallistuttu kiinnostavimpiin ruokatapahtumiin ja PR-tilaisuuksiin. Kun blogi on myös työ, on lähdettävä tapaamaan potentiaalisia yhteistyökumppaneita messuille, toreille ja tapahtumiin. Taannoisessa Mimis Kotipellon puutarhan bloggaajien illassa tutustuimme mm. Sorrin puutarhan tuotteisiin ja Mimis Kotipellon yrtteihin. Mitä herkkutuotteita nuo varsinaissuomalaiset yritykset tuottavatkaan! Mimis syötäviin kukkiin olen kovin tykästynyt ja Sorrin kestävä minttu on kuin vasta hankittu, kestävää laatua! Minttu lähteekin jo puutarhalaatikkoon muiden monivuotisten minttujen kaveriksi.
Kevätmessuilla sain maistiaisia Jukolan juuston ginillä maustetusta cheddarista, aika herkullista! Kun olen boikotoinut italialaista parmesaania paljastuneiden surullisten eläinlaiminlyöntien vuoksi, kotimaiset vahvat juustot ovat ajaneet saman asian. Jukolan juuston vintage maku on juustojen aatelia, niin täyteläistä ja sopivan aromikasta!
Käytin saamiani yrttejä ja juustoa peston valmistamiseen, sopii muuten hyvin savukalalle. Kokeile ja ihastu!


Ainesosat:
400 g savulohta
Pesto
1/2 dl pinjansiemeniä
1 1/2 - 2 dl Mimiksen suola-krassiMix-sekoitusta
2 rkl hienonnettua sitruuna-verbenaa
1 dl hyvälaatuista oliiviöljyä
1 kuorittu valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 1/2 dl hienoksi raastettua Jukolan juuston cheddaria
murskattuja pistaasipähkinöitä & yrttejä koristeeksi
Ohje:
Paahda pinjansiemenet pannulla kevyesti.
Laita kaikki ainesosat yrttisilppuriin tai murskaa morttelissa.
Tarjoa pastan/kalan/lihan kanssa kastikkeena.

8 Kommenttia
Voi wautsi, ihanan näköistä! Ihanaa pääsiäisen aikaa sinulle Heli <3
Ihanaa vapun odotusta – pääsiäisen syömingeistä on selvitty, joten nyt suunnataan kohti munkkeja & tippaleipiä!
Herkullista 💚 Pestoa voi tosiaan tehdä erilaisista raaka-aiineista. Eilen teonkoeiq teripestoa,jossa oli pecorinoa ja kurpitsan siemeniä.
Kurpitsan siemenet sopivat kyllä hyvin pestoon: )
Että on hyvän näköistä. Gini cheddar kuullostaa tosi eksoottiselta, tuleeko mukaan katajanmarjojen makua vai miten maistui juustossa. Pitää kyllä kokeilla. Syötävät kukat on luksusta ja miten kauniita juttuja niillä voikaan tehdä.
Ihanaa pääsiäistä Heli! 😊
Kiitos <3 Ginin maku ei tullut niin voimakkaasti vielä esille, vaatii kypsentymistä : )
Sinulla on ollut huilea herkkuruoka-alkuvuosi <3 Ilo katsella kauniita annoksia ja ruokia somen välityksellä. Täällä ollaan myös kalasta sekaisin <3 Ollaan niinku samiksia sen suhteen 🙂
Ihanaa pääsiäistä teiden perheelle <3
Kiitos <3 Ihania ruokaelämyksiä myös tulevalle viikolle!