VOHVELIBILEET – SUOLAISET JA MAKEAT SAMASTA TAIKINASTA

by Beachhousekitchen

Tervetuloa elokuu & loman jälkeinen elämä! Tänä kesänä sai muuten vohvelirauta kuumeta kesäkeittiössä melkeinpä joka kerta kun vieraita tuli. Vohvelit tuo ihana herkku niin suolaisilla kuin makeilla täytteillä, edullisia tehdä, mutta hiukka työläs se paisto-osuus. Juuri kesäkeittiö onkin sopivin paistohommiin, ei tule käryä sisätiloihin ja vohvelit jaetaan syöjille sitä mukaa kuin valmistuvat! Samasta taikinapohjasta valmistuvat niin suolaiset kuin makeat vohvelit. Tervetuloa siis vohvelibileisiin ♥

Tonnikalatäyte (runsaalla kaprismäärällä) tai vaahdotettu feta tomaattisalsan kanssa ovat olleet kesän suosikkeja suolaisista täytteistä, todella simppeleitä valmistaa ja tekevät vohveleista ihan ruokaisaa lounasevästäkin!

Vaikka usein kallistun suolaisen suuntaan, oli kyseessä sitten ohukaiset tai muut leivonnaiset, niin eihän ole mansikkahillolla ja kermavaahdolla kruunattujen vohveleiden voittanutta! Maistuu kesä ja Linnanmäki – ja lohduttavat vaikka silloin jos arjessa junnaa ja ahdistaa. Kuulinko muuten sivukorvalla oikein, että helteet tekevät viikonloppuna paluun, toki en valita vaikka olisi edes +20 ja aurinkoa, tuntuu vaan niin mukavalta, kun saa kesävaatteissa ja sandaaleissa vielä kulkea. Herkullisia elokuun sadonkorjuupäiviä kaikille!

vohvelit suolaisin täyttein

VOHVELIT

Tulosta resepti
Annoksia: 18-20 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

TAIKINAPOHJA

6 dl nestettä (esim. 3 dl kauramaitoa ja 3 dl vichyä)

4 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

2 dl ohrajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1 dl sulatettua voita

Halutessasi ota puolet taikinasta suolaisiin vohveleihin ja mausta:

lisää 1 - 1 1/2 dl tuoretta pinaattia TAI

2 - 3 rkl ruohosipulia/persiljaa/oreganoa/basilikaa

TONNIKALATÄYTE

1 prk (120 g) creme fraichea

1 prk tonnikalaa

1 pieni punasipuli

1- 3 rkl kapriksia (oman maun mukaan)

1 rkl sitruunamehua

rouhaisu suolaa ja mustapippuria

LISÄKSI

punasipulia, suolakurkkuja, persiljaa ja limelohkoja

MAKEITA TÄYTTEITÄ

marjat, hedelmät, hillot

kermavaahto ja jäätelö

Ohje:

  1. Vispaa kulhossa sekaisin ensin neste ja munat. 
  2. Lisää jauhot, leivinjauhe ja suola. 
  3. Lisää lopuksi jäähtynyt rasva ja anna levätä vähintään 20 minuuttia.
  4. Jos haluat maustaa suolaiset vohvelit pinaatilla tai yrteillä, ota taikinasta sivuun haluamasi määrä ja lisää pinaatti tai yrtit, surauta sekaisin sauvasekoittimella.
  5. Paista vohvelit rapeiksi tilkassa rasvaa ja nauti!
  6. TONNIKALATÄYTE: Pilko punasipuli pieniksi kuutioiksi, samoin kaprikset. Sekoita kulhossa sekaisin tonnikala, creme fraiche, sipulisilppu, kaprikset sekä mausteet. Tarkista maku ja anna maustua hetki kylmässä.

Lue nämäkin

10 Kommenttia

Maiju 15/08/2020 - 15:55

Ihania kuvia, ja tuo tonnikalatäyte on tosi hyvä idea! Mäkin teen sitä yleensä leiville, mutta pitää muistaa kokeilla myös vohveleille. Vohvelit on kyllä niin ihania just kun voi tehdä sekä suolaisia että makeita samalla kertaa!

Vastaa
Beachhousekitchen 30/08/2020 - 15:58

Kyllä, oikea tuplanautinto!

Vastaa
Tiia 11/08/2020 - 13:20

Eilen jo illalla sängyssä luin tän postauksen ja nyt taas täällä, sillä omg. Tässä on nyt omia lempparitäytteitä kaikki. Just muutenkin miehen kanssa juteltiin, että pitäisi tehdä tuota tonnikalatäytettä leivän päälle, mutta hei vohveleiden kanssa vielä ihanampaa. Makeisiin tykkään lisätä lemon curdia tai inkiväärisiirappia eli vähän kirpeyttä mukaan.

Herkullista tiistaita Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 12/08/2020 - 11:16

Kiitos <3 Inkiväärisiirappi, oi ja UH! Kuulostaa sellaiselta, jota voisi lurauttaa kaikkialle!

Vastaa
Outi 10/08/2020 - 18:16

Oih vohveleita. Rynnistin heti jääkaapille, mutta hitsit, olin unohtanut ostaa kananmunia lisää 🙁
Huomenna voisikin paistella näitä herkkuja, kun pääsen vähän aikaisemmin töistä.
Herkullista viikkoa sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 12/08/2020 - 11:17

Kiitos <3 Ja tsemppiä & herkkuhetkiä sinnekin arkeen!

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 10/08/2020 - 16:20

Vohvelit ovat ihania, täytyykin taas kaivaa vohvelirauta esiin kunhan saan syyskuulla miehen kotiin työkeikalta. Useinmiten teen suolaisia vohveleita, välillä olen tehnyt myös croissantvohveleita.

Vastaa
Beachhousekitchen 12/08/2020 - 11:17

Pitääpä kokeilla noita croissantvohveleita – nekin menisi makein ja suolaisin täyttein : )

Vastaa
Jasmin 10/08/2020 - 15:32

Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?

♥ Mukavaa Elokuun alkua !♥

http://jasukuvaa.blogspot.com/

Vastaa
Beachhousekitchen 12/08/2020 - 11:19

Kiitos : )

Luen itse blogeja bloglovinin kautta ja ihan kaikkea 360 astetta, mitä elämään kuuluu. Lapsi- ja perheblogit, kosmetiikka ja muoti, lifestyle, matkata ja tietty ruoka! Ihan se blogista riippuu, onko se kirjoittajan persoona, kauniit kuvat, soljuva teksti vai muuten inspiroiva sisältö!

Vastaa

Kommentoi