BRIE-OMENA TARTALETIT S’IL VOUS PLAÎT

by Beachhousekitchen
6 Kommenttia

Korona-ajan makumatka suuntautuu tänään Ranskaan! Ranskalainen pehmeä ja valkohomeinen brie on taivaallista sellaisenaan juustokeksin päällä, mutta leivonnaisissakin sen aromit hellivät suloisesti suuta. Näissä tartaleteissa briejuusto saa seurakseen hapanta omenaa, punasipulia ja timjamia. Nyt muuten kuivamausteet ovat ihan eri kulutuksessa ja käyttöasteilla kuin aiemmin, jolloin tuoreyrtti tarttui mukaan jokaiselta kauppareissulta. Tuore timjamitupsu olisi täydellinen näissä, mutta nyt mennään sillä mitä kaapeista jo löytyy!

Ensi viikon pääsiäistä silmällä pitäen, voisivatko nämä söpöt tartalettipiiraat löytää tiensä myös teidän pääsiäispöytiin?

brie tartaletit

Brie-omena tartaletit

Korona-ajan makumatka suuntautuu tänään Ranskaan! Ranskalainen pehmeä ja valkohomeinen brie on taivaallista sellaisenaan juustokeksin päällä, mutta leivonnaisissakin sen aromit hellivät suloisesti suuta. Näissä… Gluteenittomat BRIE-OMENA TARTALETIT S’IL VOUS PLAÎT European Tulosta resepti
Annoksia: 6 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

Pohja:

75 g voita

1/2 dl tattarijauhoa

1 1/2 dl jauhoja (esim. gluteeniton Fin Mix jauhoseos)

1/2 tl leivinjauhetta

2 rkl kylmää vettä tarvittaessa

Täyte:

2 pienehköä punasipulia

1 valkosipulinkynsi

1 isohko omena

1 rkl voita 

1 tl kuivattua timjamia

1 tl valkoviinietikkaa

 1 tl hunajaa

rouhaisu suolaa ja mustapippuria

n. 100 g Brie -valkohomejuustoa

1 kananmuna

1 dl ruokakermaa

Ohje:

  1. Sekoita pohjataikinan jauhot sekä leivinjauhe kulhossa ja nypi voi niihin. Lisää kylmää vettä sen verran, että muotoutuu palloksi. Kääri taikinapallo kelmuun ja laita kylmään täytteen valmistumisen ajaksi.
  2. Pilko sipuli ohuiksi siivuiksi ja silppua valkosipulinkynsi. Kuullota hetki voissa.
  3. Lohko omena kuutioiksi ja lisää sipuleiden sekaan. Lisää timjami, suola ja mustapippuri. 
  4. Lisää lopuksi valkoviinietikka sekä hunaja. Vatkaa kulhossa sekaisin kerma ja kananmuna.
  5. Voitele vuoat ja jaa taikina kuuteen osaan. Taputtele taikina vuokiin ja jaa niille sipuli-omenaseos sekä kerma-munaseos.
  6. Leikkaa briejuustosta 6 siivua tai lohko pieniksi kuutioiksi ja laita tartaletin päälle ennen uuniin laittoa.
  7. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia riippuen vuokien koosta.

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Maarit / Sopusointuja 12/04/2020 - 10:30

Mielettömän kiva idea tehdä piirakat pikku vuokiin – ja ainekset taas suussasulavia!
Suolainen tekee kauppansa aina, usein mulle paremmin kuin makea.
Ihana resepti!

Vastaa
Beachhousekitchen 14/04/2020 - 05:33

Sama täällä, suolaiset leivonnaiset aina pesevät makeat, vaikka suklaahiiri olenkin : )

Vastaa
Jael 07/04/2020 - 09:19

Oi mikå herkku, ja niin nätitkin vielä🍏Hapajko omena ja pehmeän täyteläinen juusto, ihana kombo. Hyvää pääsiäisen aikaa Heli 💚🐰

Vastaa
Beachhousekitchen 14/04/2020 - 06:04

Ulkonäkö on puoliruokaa, eikös niin sanota ja se kyllä pätee monessa : )

Vastaa
Tiia 04/04/2020 - 17:39

Täydellistä, omenan ja brien liitto tai päärynän ja sinihomejuuston tai toistepäin, kaikki täydellisyyttä ja rakastan näitä pikkupiirakoita. <3

Sydämellistä viikonloppua Heli. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 06/04/2020 - 13:11

Hymeyilen täälä, että montakohan piirasreseptiä löytyy blogistani, niitä on kymmeniä : )
Suolaiset piiraat ovat kyllä niin mainioita arjessa kuin juhlassakin!

Vastaa

Kommentoi