Ketoilijan unelma: tonnikala-homejuusto pizzapiiras

by Beachhousekitchen

Tällä viikolla on “ketoiltu” ja syöty hävikkiruokaa! Kun se ruoka maistuu niin hyvältä ja tarjontaa riittää, on silloin tällöin pakko kontrolloida mitä suuhun laittaa – varsinkin viikolla. Vehnäjauhot, nuo kaiken syntisen hyvän kuten pastan, pizzan ja leivän lähde, aiheuttavat myös turvotusta ja niitä välttelen nyt kesän loputtua 5-2 -osa-aikaisesti. Viikolla korvataan vehnä vähähiilihydraattisilla vaihtoehdoilla ja mietitään vehnättömiä ratkaisuja vaikka pizzan himoon. Viikonloppuisin pieniä määriä, ehkä…ja tämä ruokavalio kestäköön niin kauan kun se on kivaa. Ainakin jos tätä kehittelemääni tonnikala-homejuustopizzapiirasta on tarjolla, niin en niin valtavasti kaipaa aitoa pizzaa tai piirakkaa. Tämä oli ihan ällistyttävän herkullista ja oikeasti voisi tarjota vaikka cocktailpalojen muodossa fiinimpänäkin hetkenä. Samalla jauhottomuus tekee pizzapiiraasta luontaisesti gluteenittoman!

2000-luvulla karpattiin, nyt keto tuntuu pomppaavan silmille joka kulmassa ja käänteessä. En ole ketodieettiin niin perehtynyt, enkä halua laskea mitään eksakteja hiilihydraattimääriä, mutta jos saisi vähennettyä vehnän ja sokerin määrää arjessa, niin sekin olisi terveydelle ja hyvinvoinnille tervetullut juttu. Ei tällä omalla “sovelluksella” mihinkään kehosta rasvaa polttavaan ketoosiin pääse, mutta jos pieniä askelia ottaa, niin vauhtihan voi kiihtyä jos olo paranee ja kasvot kaventuvat!

Pizza ja piirakka ovat unelmaruokaa siitäkin syystä, että niihin voi jääkaapista käyttää juustonkannikat, vanhenemassa olevat munat ja kasvikset, ihan mitä vaan! Tässä versiossa on omia lemppareita, eli tonnikalaa, sipulia, sinihomejuustoa ja oliiveja, mitäs sinun “ketopizzaan” laitettaisiin?

ketoilijan tonnikala sinihomejuusto

Vähähiilihydraattinen pizzapiiras

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

Pohja

5 munaa

2 dl ruokakermaa

1 tl suolaa

1 tl oreganoa

Päälle

1 1/2 dl (150 g pussi) Emmental -juustoraastetta

1 prk (80 g) tonnikalaa

nokare (40-50 g) sinihomejuustoa

sipulia ja oliiveja

1 1/2 dl juustoraastetta (loput pussista)

salviaa, basilikaa tai haluamaasi yrttiä

mustapippuria (ja oreganoa)

Ohje:

  1. Vatkaa munat ja kerma kulhossa sekaisin, lisää suola ja oregano.
  2. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 x 35 cm).
  3.  Ripottele päälle ensin puolet juustoraasteesta ja sen päälle valutettu tonnikala, murustele pinnalle myös homejuusto.
  4.  Lisää sipulirenkaat ja oliivit. Lisää loppu juustoraaste.
  5.  Paista 200-asteisessa uunissa n. 25-30 minuuttia kunnes kypsää.
  6.  Koristele yrtein ja mausta mustapippurilla (ja oreganolla),

Lue nämäkin

10 Kommenttia

Outi 13/09/2019 - 19:16

Tätä voisin tehdä siskolleni, joka on suuri kalan ja homejuuston ystävä. Näyttää herkulliselta.
Sen verran pitää kysyä, että tuoksuiko vahvasti kalalta? Lohta pystyn vaivatta uunissa tekemään, mutta jotkut kalat saa vähän huonoa oloa aikaan!
Ihanaa viikonloppua sinulle ihan Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 20/09/2019 - 20:34

Kiitos <3 Tonnikala on aika mieto, ei ainakaan omaan nenään tuoksu vahvalta : )

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 13/09/2019 - 14:14

Näyttää hyvältä. Oliiveja laittaisin ainakin, ehkä myös taleggiota omaan pizzaani

Vastaa
Beachhousekitchen 20/09/2019 - 20:34

Taleggio, oi nam!

Vastaa
Jael 13/09/2019 - 09:26

Nam, näyttää aivan ihanalta 💚Toissa vuonna kätin vehnäjauhot ja sokerit pois pitkäksi aikaa, voin hyvin ja sain joitakin kiloja pois. Kum otin ne takaisin, niin tuli takaisin turvotus, kiloja ja näppylöitä naamaan. Mutta tällainen pizza olisi kyllä miin hyvää 💚

Vastaa
Beachhousekitchen 20/09/2019 - 20:35

Miin muistelinkin että olit ilman vehnää sekä sokeria jonkun aikaa ja voit paremmin! Kokeillaan nyt minimivehnällä ja muutenkin vähemmällä sokerilla ; )

Vastaa
Tiia Koivusalo 12/09/2019 - 21:34

Aah mikä herkku ja homejuustoa olla pitää. 😋Tämä lähtee kokeiluun ja ihanaa, kun ei ole turvottavaa vehnää.

Kivaa iltaa Heli❤️

Vastaa
Beachhousekitchen 20/09/2019 - 20:35

Homejuusto käy muuten ihan kaikkeen : )

Vastaa
Johanna Koskiranta 12/09/2019 - 20:26

Kyllä pitäisi taas katsoa lautaselle ja erityisesti määrää. Mutta pizza maistuu aina 😊

Vastaa
Beachhousekitchen 20/09/2019 - 20:36

Kyllä, pitää skarpata hieman, on mennyt liian herkutteluksi elämä ; )

Vastaa

Kommentoi