Tällä viikolla on “ketoiltu” ja syöty hävikkiruokaa! Kun se ruoka maistuu niin hyvältä ja tarjontaa riittää, on silloin tällöin pakko kontrolloida mitä suuhun laittaa – varsinkin viikolla. Vehnäjauhot, nuo kaiken syntisen hyvän kuten pastan, pizzan ja leivän lähde, aiheuttavat myös turvotusta ja niitä välttelen nyt kesän loputtua 5-2 -osa-aikaisesti. Viikolla korvataan vehnä vähähiilihydraattisilla vaihtoehdoilla ja mietitään vehnättömiä ratkaisuja vaikka pizzan himoon. Viikonloppuisin pieniä määriä, ehkä…ja tämä ruokavalio kestäköön niin kauan kun se on kivaa. Ainakin jos tätä kehittelemääni tonnikala-homejuustopizzapiirasta on tarjolla, niin en niin valtavasti kaipaa aitoa pizzaa tai piirakkaa. Tämä oli ihan ällistyttävän herkullista ja oikeasti voisi tarjota vaikka cocktailpalojen muodossa fiinimpänäkin hetkenä. Samalla jauhottomuus tekee pizzapiiraasta luontaisesti gluteenittoman!
2000-luvulla karpattiin, nyt keto tuntuu pomppaavan silmille joka kulmassa ja käänteessä. En ole ketodieettiin niin perehtynyt, enkä halua laskea mitään eksakteja hiilihydraattimääriä, mutta jos saisi vähennettyä vehnän ja sokerin määrää arjessa, niin sekin olisi terveydelle ja hyvinvoinnille tervetullut juttu. Ei tällä omalla “sovelluksella” mihinkään kehosta rasvaa polttavaan ketoosiin pääse, mutta jos pieniä askelia ottaa, niin vauhtihan voi kiihtyä jos olo paranee ja kasvot kaventuvat!
Pizza ja piirakka ovat unelmaruokaa siitäkin syystä, että niihin voi jääkaapista käyttää juustonkannikat, vanhenemassa olevat munat ja kasvikset, ihan mitä vaan! Tässä versiossa on omia lemppareita, eli tonnikalaa, sipulia, sinihomejuustoa ja oliiveja, mitäs sinun “ketopizzaan” laitettaisiin?

Ainesosat:
Pohja
5 munaa
2 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
1 tl oreganoa
Päälle
1 1/2 dl (150 g pussi) Emmental -juustoraastetta
1 prk (80 g) tonnikalaa
nokare (40-50 g) sinihomejuustoa
sipulia ja oliiveja
1 1/2 dl juustoraastetta (loput pussista)
salviaa, basilikaa tai haluamaasi yrttiä
mustapippuria (ja oreganoa)
Ohje:
- Vatkaa munat ja kerma kulhossa sekaisin, lisää suola ja oregano.
- Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 x 35 cm).
- Ripottele päälle ensin puolet juustoraasteesta ja sen päälle valutettu tonnikala, murustele pinnalle myös homejuusto.
- Lisää sipulirenkaat ja oliivit. Lisää loppu juustoraaste.
- Paista 200-asteisessa uunissa n. 25-30 minuuttia kunnes kypsää.
- Koristele yrtein ja mausta mustapippurilla (ja oreganolla),
10 Kommenttia
Tätä voisin tehdä siskolleni, joka on suuri kalan ja homejuuston ystävä. Näyttää herkulliselta.
Sen verran pitää kysyä, että tuoksuiko vahvasti kalalta? Lohta pystyn vaivatta uunissa tekemään, mutta jotkut kalat saa vähän huonoa oloa aikaan!
Ihanaa viikonloppua sinulle ihan Heli <3
Kiitos <3 Tonnikala on aika mieto, ei ainakaan omaan nenään tuoksu vahvalta : )
Näyttää hyvältä. Oliiveja laittaisin ainakin, ehkä myös taleggiota omaan pizzaani
Taleggio, oi nam!
Nam, näyttää aivan ihanalta 💚Toissa vuonna kätin vehnäjauhot ja sokerit pois pitkäksi aikaa, voin hyvin ja sain joitakin kiloja pois. Kum otin ne takaisin, niin tuli takaisin turvotus, kiloja ja näppylöitä naamaan. Mutta tällainen pizza olisi kyllä miin hyvää 💚
Miin muistelinkin että olit ilman vehnää sekä sokeria jonkun aikaa ja voit paremmin! Kokeillaan nyt minimivehnällä ja muutenkin vähemmällä sokerilla ; )
Aah mikä herkku ja homejuustoa olla pitää. 😋Tämä lähtee kokeiluun ja ihanaa, kun ei ole turvottavaa vehnää.
Kivaa iltaa Heli❤️
Homejuusto käy muuten ihan kaikkeen : )
Kyllä pitäisi taas katsoa lautaselle ja erityisesti määrää. Mutta pizza maistuu aina 😊
Kyllä, pitää skarpata hieman, on mennyt liian herkutteluksi elämä ; )