LIPSTIKKA-CHEDDAR OHUKAISET

by Beachhousekitchen
8 Kommenttia

Pidemmältä reissulta palatessa ei millään jaksaisi lähteä kauppaan, siksi jääkaapista löytyy aina hyvin säilyviä juustoja, kananmunia ja pekonia. Niistä saa aikaan yksinkertaisen ja nopean seuraavan aamun aamiaisen, tosin kyllä nämä lipstikka-cheddar ohukaiset nauttisi myös lounaallakin!

Koska ohukaisia on niin helppo varioida, hain taikinaan kourallisen lipstikkaa takapihalta. Voimakkaan umaminen lipstikka, eli liperi voi jakaa mielipiteitä, joten sitä kannattaa lisätä vähitellen ruokiin. Itse tykkään kovasti ja myös pienokaiselleni maistuivat nämä räiskäleet.

Jos on tullut syötyä paljon valkoisia viljoja ja sokereita viikonlopun aikana, niin silloin tehdään letut gluteenittomasta kaurajauhosta, loppuu turvotus ja vatsa tykkää.

ohukaiset

ohukaiset

Lipstikkaohukaiset

Pidemmältä reissulta palatessa ei millään jaksaisi lähteä kauppaan, siksi jääkaapista löytyy aina hyvin säilyviä juustoja, kananmunia ja pekonia. Niistä saa aikaan yksinkertaisen ja… Gluteenittomat LIPSTIKKA-CHEDDAR OHUKAISET European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

TAIKINA

4 dl nestettä (vettä/maitoa/vichyä)

2 kananmunaa

2 dl jauhoja (esim. gluteenittomia kaurajauhoja)

1/2 dl sulatettua rasvaa

kourallinen lipstikan lehtiä pieneksi silputtuna

ripaus suolaa

paistamiseen rasvaa

LISÄKSI

paistettuja kananmunia

cheddarjuustosiivuja

1 pieni pakettia pekonia

ruohosipulia

suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan tabascoa

Ohje:

  1. Tee ensin taikina. Vatkaa kananmunat nesteeseen, lisää jauhot, rasva ja suola.
  2. Surauta sauvasekoittimella lipstikan lehdet joukkoon ja anna taikinan turvota hetki.
  3. Laita pekoninsiivut uuniin 220 astetta n. 4-5 minuutiksi, jotta ne rapeutuvat.
  4. Paista ohukaiset ja ennen kääntöä laita väliin muutama siivu haluamaasi cheddarjuustoa.
  5. Paista pannulla kananmunat ohukaisille.
  6. Leikkaa rapea pekoni veitsellä ohuiksi siivuiksi/muruksi ja ripottele ohukaisten päälle.
  7. Viimeistele ruohosipulilla ja mausteilla.

ohukaiset

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Sari 27/06/2017 - 14:38

Oi oi miten herkullisia aamupala lettusia, pitääpä tehdä viikonloppuna mökillä, näitä kun tarjoaa, niin varmasti kokkia rakastetaan :D. Mukavaa kesäkuun viimeistä viikkoa sinulle <3.

Vastaa
Beachhousekitchen 27/06/2017 - 22:07

Kyllä saa kokki aika paljon hehkutusta ja punaisia sydämiä, jos tällaisen aamupalan taikoo : )
Ihanaa viikkoa sinnekin!

Vastaa
Outi 26/06/2017 - 22:08

Meidän äidin pihalla kasvaakin isosti lipstikkaa. Sen makuun olen totutellut nyt muutaman vuoden ajan ja tykkään, varsinkin liharuoissa on tosi hyvää.
Ihanaa viikkoa Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 27/06/2017 - 22:08

Tosiaan makuun pitää hieman totutella, mutta sittenhän siihen melkein tulee himo ; )
Upeata lomaviikkoa sinnekin!

Vastaa
Jael 26/06/2017 - 20:50

Ihanat lettuset:) Lipstikka on kiva mauste; täälläpäin se on enemmän tunnettua sellaisille joilla on romanilaiset juuret;lipstikkaa kun käytetään paljon romanialaisessa Ciorba-keitossa

Vastaa
Beachhousekitchen 27/06/2017 - 22:09

Rakastan niin suolaisia kuin makeitakin lettuja! Enpäs tiennyt tuota Romania-yhteyttä, täytyypä googlata tuo mainitsemasi keitto : )

Vastaa
Jonna 26/06/2017 - 11:16

Just juhannuksena apen pihassa katselin sen upeaa lipstikkaa ja mietin, että voisi tehdä lipstikkakeittoa, mutta taidankin kokeilla näitä seuraavaksi. :p

Vastaa
Beachhousekitchen 27/06/2017 - 22:10

Keittokin maistuisi, mutta näillä ohukaisilla hurmataan ihan jokainen : )

Vastaa

Kommentoi