Pidemmältä reissulta palatessa ei millään jaksaisi lähteä kauppaan, siksi jääkaapista löytyy aina hyvin säilyviä juustoja, kananmunia ja pekonia. Niistä saa aikaan yksinkertaisen ja nopean seuraavan aamun aamiaisen, tosin kyllä nämä lipstikka-cheddar ohukaiset nauttisi myös lounaallakin!
Koska ohukaisia on niin helppo varioida, hain taikinaan kourallisen lipstikkaa takapihalta. Voimakkaan umaminen lipstikka, eli liperi voi jakaa mielipiteitä, joten sitä kannattaa lisätä vähitellen ruokiin. Itse tykkään kovasti ja myös pienokaiselleni maistuivat nämä räiskäleet.
Jos on tullut syötyä paljon valkoisia viljoja ja sokereita viikonlopun aikana, niin silloin tehdään letut gluteenittomasta kaurajauhosta, loppuu turvotus ja vatsa tykkää.

Ainesosat:
TAIKINA
4 dl nestettä (vettä/maitoa/vichyä)
2 kananmunaa
2 dl jauhoja (esim. gluteenittomia kaurajauhoja)
1/2 dl sulatettua rasvaa
kourallinen lipstikan lehtiä pieneksi silputtuna
ripaus suolaa
paistamiseen rasvaa
LISÄKSI
paistettuja kananmunia
cheddarjuustosiivuja
1 pieni pakettia pekonia
ruohosipulia
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan tabascoa
Ohje:
- Tee ensin taikina. Vatkaa kananmunat nesteeseen, lisää jauhot, rasva ja suola.
- Surauta sauvasekoittimella lipstikan lehdet joukkoon ja anna taikinan turvota hetki.
- Laita pekoninsiivut uuniin 220 astetta n. 4-5 minuutiksi, jotta ne rapeutuvat.
- Paista ohukaiset ja ennen kääntöä laita väliin muutama siivu haluamaasi cheddarjuustoa.
- Paista pannulla kananmunat ohukaisille.
- Leikkaa rapea pekoni veitsellä ohuiksi siivuiksi/muruksi ja ripottele ohukaisten päälle.
- Viimeistele ruohosipulilla ja mausteilla.
With ♥ from beach house kitchen
8 Kommenttia
Oi oi miten herkullisia aamupala lettusia, pitääpä tehdä viikonloppuna mökillä, näitä kun tarjoaa, niin varmasti kokkia rakastetaan :D. Mukavaa kesäkuun viimeistä viikkoa sinulle <3.
Kyllä saa kokki aika paljon hehkutusta ja punaisia sydämiä, jos tällaisen aamupalan taikoo : )
Ihanaa viikkoa sinnekin!
Meidän äidin pihalla kasvaakin isosti lipstikkaa. Sen makuun olen totutellut nyt muutaman vuoden ajan ja tykkään, varsinkin liharuoissa on tosi hyvää.
Ihanaa viikkoa Heli <3
Tosiaan makuun pitää hieman totutella, mutta sittenhän siihen melkein tulee himo ; )
Upeata lomaviikkoa sinnekin!
Ihanat lettuset:) Lipstikka on kiva mauste; täälläpäin se on enemmän tunnettua sellaisille joilla on romanilaiset juuret;lipstikkaa kun käytetään paljon romanialaisessa Ciorba-keitossa
Rakastan niin suolaisia kuin makeitakin lettuja! Enpäs tiennyt tuota Romania-yhteyttä, täytyypä googlata tuo mainitsemasi keitto : )
Just juhannuksena apen pihassa katselin sen upeaa lipstikkaa ja mietin, että voisi tehdä lipstikkakeittoa, mutta taidankin kokeilla näitä seuraavaksi. :p
Keittokin maistuisi, mutta näillä ohukaisilla hurmataan ihan jokainen : )