MUNAKOISOKÄÄRÖT PARMASTA JA MELKEIN VIIDESSÄ MINUUTISSA

by Beachhousekitchen
6 Kommenttia

Uudessa vauvantuoksuisessa elämänvaiheessa televisiota tuskin ehtii aukaisemaan, joten mitä lyhyempi ohjelma, sen parempi. Onhan se ruokaintoilijan hyvä lepuuttaa silmiänsä ja mieltänsä edes hetki ruokaohjelmien parissa, niistä kun monesti se inspiraatio iskee.

Tämänkeväisen Australian MasterChefin loppujaksot odottavat boxissa sateisia kesäpäiviä, jolloin toivottavasti on aikaa katsoa maailman parhaimman kokkiohjelman pitkät jaksot. Silloin tällöin on kaukosäädin sopivasti pysähtynyt Yle Areenan 5-minuutin mittaisen Italian makuja -ohjelman kohdalle. Tiedättekö ohjelman, jossa aina hyväntuulinen parrakas kokki tekee hetkessä italialaisia herkkuja ja samalla siemailee lasillisen viiniä?

munakoiso

Sieltä viimeksi makumuistia jäi kutkuttamaan munakoisokääröt, joihin tuli sisään mm. parmankinkkua. Ohjetta en tietysti laittanut ylös, enkä sitä googlaamallakaan löytänyt, joten tässä oma versioni näistä rullista, joilla munakoison vihaajakin leppyy ja pistelee sujuvasti kääröt poskeensa. Ihan valtavan maukkaita alkupaloina ja sitten kun tomaattikastiketta laittaa tuplasatsin, niin tuorepastan kanssa loistoliitto! Mamma mia que bueno!

munakoiso

munakoiso

munakoiso

Munakoisokääröt

Uudessa vauvantuoksuisessa elämänvaiheessa televisiota tuskin ehtii aukaisemaan, joten mitä lyhyempi ohjelma, sen parempi. Onhan se ruokaintoilijan hyvä lepuuttaa silmiänsä ja mieltänsä edes hetki ruokaohjelmien… Gluteenittomat MUNAKOISOKÄÄRÖT PARMASTA JA MELKEIN VIIDESSÄ MINUUTISSA European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

1 munakoiso oliiviöljyä, suolaa, pippuria 80 g parmankinkkua 125 g aitoa mozzarellajuustoa 3 rkl pestokastiketta 4 dl hyvälaatuista tomaattikastiketta 1-2 dl parmesaania raastettuna puolikkaan sitruunan mehu

Ohje:

  1. Leikkaa munakoiso pituussuunnassa n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Suolaa kevyesti ja pyyhi talouspaperilla irronnut neste pinnalta.
  2. Sivele siivut öljyllä, grillaa tai paista pannulla hetki, kunnes niissä on kaunis pinta.
  3. Levitä munakoisosiivut leikkuulaudalle ja laita sisään siivu parmankinkkua, nokare mozzarellajuustoa sekä muutama tippa pestokastiketta.
  4. Kieritä rulliksi ja laita uunivuokaan. Kaada päälle tomaattikastike ja paista n. 220-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  5. Viimeistele parmesaanilla ja pirskottele päälle sitruunan mehua.

munakoiso

munakoiso

munakoiso

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Nanna 18/05/2016 - 13:17

Oi MITÄ KUVIA! munakoiso saa mun kuolan valumaan joka kerta!

Vastaa
Beachhousekitchen 21/05/2016 - 23:38

No sanopa älä muuta. Munakoisopizza täällä seuraavaksi valmistusvuorossa!

Vastaa
Tuula / Tuula's life 17/05/2016 - 22:54

Minä tykkään munakoisosta. Kunhan tätä mökkiremppaa saadaan vähän pidemmälle, niin enköhän minäkin jotakin muuta ehdi tehdä kuin perunoita keittää ja grillijuttuja tehdä.
Tätä ohjettasi olisi kiva kokeilla, on niin herkullisen kuuloinen ja näköinen paistos. Ihania kuvia!
Nolo tunnustaa, mutta Australian Masterchef on mennyt minulta ohi. Olenpa tarkempi jatkossa.

Vastaa
Beachhousekitchen 18/05/2016 - 08:09

Munakoiso on kyllä herkkua! Olen vaan tehnyt siitä sellaista baba ganough- tyylistä munakoisotahnaa, mutta nyt löytyi uusi suosikkini!
Minäkin katsoin enne masterchefit nenä ruudussa kiinni, mutta nyt useamman viikon jakson nauhalla : )

Vastaa
Marina / Dioriina 17/05/2016 - 18:23

Tarviipas näyttää tämä resepti omalle miehelle. Hän tekee meinaan niin herkullista munakoisopaistosta, että voisin elää pelkästään sillä 😀

Australian Masterchef on paras ruokaohjelma mitä löytyy. Toivottavasti uusia jaksoja ei tarvitse odottaa ensi vuoteen.

Vastaa
Beachhousekitchen 18/05/2016 - 08:13

Kyllä mä uskon että joudutaan! Seuraan instassa tämänvuotista kamppailua ja se vasta alkoi : )
Mun suosikkiohjelma ehdottomasti, sillä ei sisällä minkäänlaista kieroilua ja toisia tsempataan/autetaan mäessä kuin mäessä, vaikka kilpailu onkin!

Minimunakoisoa kasvatin parina viime vuonna, se vasta makea olikin!

Vastaa

Kommentoi