PIKARUOKAA = KULHORUOKAA

by Beachhousekitchen

Runsas sunnuntain blinibrunssi paikallisessa Bistro O matissa uuvutti sen verran voimat ja täytti vatsan, ettei tehnyt mieli käydä heti kaupassa. Maanantaiaamuun heräsin ajatuksissa, että tänään ei sitten ehdi kauppaan, “jospa sieltä pakastimesta jotakin lämmitettävää löytyisi.” Kun kasvisruokapainotteinen testijakso on menossa, ei pakastimeen jemmattu karjalanpaisti ollut tällä kertaa the vaihtoehto ja sieltä sulatettavissa. Pikapikavauhtia tehtyä kulhoruokaa siis, johon voisi upottaa houkuttelevasti melkein mitä tahansa kotoa löytyvää!

Jääkaapissa majaili yksi tofupaketti, kananmuna, puolikas sitruuna, jo hieman tummentunut avokado, salaatin jämät sekä hassu basilikan tupsu. Kotoa ei löytynyt edes sipulia tai inkivääriä. Kuivakaapeista kaivoin esiin riisinuudeleita ja Thaimaasta tuodun red curry annospussin. Onneksi jääkaapista aina löytyy aasialaisia, pitkään säilyviä maustekastikkeita ja pakastimesta kokonaisia chilejä, joista saa maustamaton tofukin aasialaisen maun!

kulhoruokaa

Appelsiineja ja hunajaa – blogissa on tofu paistettu uunissa rapsakaksi ja saman tein omillekin thaimarinoiduille kuutioille. Itse ripottelin riisijauhon kuutioiden päälle siivilällä ja voi valtava miten maukkaita ja rapeakuorisia niistä tulikaan!  Raksuvat Urtekramin luomu granaattiomenansiemenet* korvasivat tällä kertaa tuoreen korianterin ja porkkanan. Älä säikähdä tofun määrää ohjeessa, kuutiot helposti napsii jo siitä pelliltä, eli varoituksen sana nälkäisille. Vajaassa puolessa tunnissa iso kulho ruokaa, tosin hieman vajavaisilla aineksilla, mutta tästä riittää vielä seuraavaksikin päiväksi!

kulhoruoka

Tofu-nuudelikulho

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

1 pkt tofua (esim. Jalotofu 300 g)

1 rkl riisijauhoa leivitykseen

riisinuudeleita

pari kiekkoa avokadoa

1 punainen chili

kananmuna

yrttejä

salaattia

sitruunaa/limeä

kuivattuja granaattiomenan siemeniä (esim. Urtekram)

suolaa ja mustapippuria

Marinadi tofulle:

1 rkl punaista currytahnaa (red curry paste)

1 rkl osterikastiketta

1 tl kalakastiketta

1 tl sitruunamehua

1 tl seesamiöljyä

1 tl luomu sitruunaruohoa (esim. Urtekramin jauhe*)

1 tl inkiväärijauhetta

1 tl intiaanisokeria

1 rkl (gluteenitonta) soijakastiketta

Ohje:

Sekoita kulhossa marinadin ainekset. Viipaloi tofu pieniksi kuutioiksi ja sekoita marinadiin. Levitä kuutiot pellille siten, etteivät kosketa tosiaan. Ripottele päälle tasaisesti riisijauho. Laita paistumaan 225-asteiseen uuniin n. 12-15 minuutiksi, kunnes väriä pinnassa. Viipaloi avokado ja keitä/paista kananmuna. Kypsennä riisinuudelit ohjeen mukaan. Kokoa annos: viimeistele yrtein, granaattiomenan siemenin, puristele päälle sitruunaa ja rouhaise hieman suolaa ja pippuria.

kulhoruoka

*saatu testiin

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Tiia K 21/02/2017 - 10:34

Wau miten kauniin näköistä ja hei uppomuna! Ihanaa päivää Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 21/02/2017 - 20:53

Upppomuna (tai pari) antaa sen viimeisen silauksen tälle herkkukulholle, ihanaa viikkoa : )

Vastaa
Lumo 21/02/2017 - 10:10

Kulhoruoat ovat parhaita! Niihin olen minäkin upottanut vaikka mitä ja aina on tullut hyvää!

Vastaa
Beachhousekitchen 21/02/2017 - 20:59

Ja mahtavaa arjen pikaruokaa! Itse asiassa tämäkin valmistui alle puoeln tunnin : )

Vastaa

Kommentoi