TÄHTIPIKKULEIVÄT

by Beachhousekitchen

Nyt on sellainen gluteeniton keksiresepti ja taikina, josta tulevat niin makeat kuin suolaisetkin pikkuleivät! Valkoiset pikkuleivät saavat väriä ja makua sinisistä ja valkoisista raidoista, jotka on tehty sokerikuorrutteella – eivätkös sovikin hyvin itsenäisyyspäivän juhlapöytään. Pikkuleivät maistuvat myös (ilman kuorrutetta) juustojen kanssa joulupöydässä.

Tämä resepti on gluteeniton ja taikina leipoutuu parhaiten, kun se on seissyt jääkaapissa tovin. Jaa taikina ainakin kolmeen osaan, taikina on silloin helpompi leipoa ja ota aina uusi taikinapallo jääkaapista vasta kun alat kaulita sitä.

Gluteenittomaan leivontaan ehdoton on ksantaani (löytyy ihan normikaupoista maustehyllystä), se on sokeriliemestä valmistettava luontainen sakeuttamisaine. Ksantaani antaa sitkeyttä ja rakennetta, sopii erityisen hyvin pikkuleipiin.

Lämpöistä itsenäisyyspäivää & joulun odotusta!

tähtipikkuleivät

TÄHTIPIKKULEIVÄT

Nyt on sellainen gluteeniton keksiresepti ja taikina, josta tulevat niin makeat kuin suolaisetkin pikkuleivät! Valkoiset pikkuleivät saavat väriä ja makua sinisistä ja valkoisista… Gluteenittomat TÄHTIPIKKULEIVÄT European Tulosta resepti
Annoksia: 40 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

TAIKINA 

100 g voita

1 dl sokeria

1 kananmuna

2 dl Fin Mix – gluteenitonta jauhoseosta

1 dl perunajauhoa

½ tl ruokasoodaa

1/2 tl leivinjauhetta

1 tl ksantaania

¾ dl kermaa

KUORRUTE

3 dl tomusokeria

3-4 rkl vettä

sinistä elintarvikeväriä

Ohje:

  1. Sekoita kuivat aineet sokeria lukuun ottamatta kulhossa.
  2. Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi.
  3. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten.
  4. Lisää jauhoseos ja lopuksi kerma.
  5. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin tunniksi.
  6. Käytä kaulitsemiseen apuna voipaperia ja Fin Mix- jauheseosta.
  7. Jaa taikina kolmeen osaan, pidä toisia kylmässä, jotteivat lämpene liikaa.
  8. Kauli taikinasta iso levy (n.1/2 cm paksu) ja ota siitä muotilla pikkuleipiä.
  9. Tee samoin muille levyille.
  10. Paista pikkuleipiä 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.
  11. Valmista kuorrute tomusokerista ja vedestä. Lisää vesi varovasti, jottei kuorrute muutu liian nestemäiseksi. Laita osaan sokerimassaa sinistä elintarvikeväriä ja laita pursottimeen.
  12. Koristele pikkuleivät haluamallasi tavalla tai tarjoile sellaisenaan. 

Lue nämäkin

3 Kommenttia

film izle 17/01/2021 - 01:48

You should take part in a contest for one of the finest blogs on the web. Dixie Willem Kenway

Vastaa
Jasmin 06/12/2020 - 06:06

Hyvää & rauhallista itsenäisyyspäivää!💙

http://jasukuvaa.blogspot.com/

Vastaa
Beachhousekitchen 07/12/2020 - 12:16

Kiitos <3 Täällä vietettiin oikein tunnelmallinen itsenäisyyspäivä herkkupöytien ääressä. Oikein leppoisaa joulun odotusta!

Vastaa

Kommentoi