Taatelin ja suklaan yhdistelmä maistuu jouluna ylellisen hyvältä! Tämä gluteeniton kakku vain paranee vanhetessaan ja maku syvenee. Voisiko tästä tulla joulun 2021 suosikki myös sinun juhlapöydässäsi? Oikein kaunista & herkkujen täyteistä joulun aikaa ♥
Laita puolitetut taateli kattilaan veden kanssa. Keitä seosta matalalla lämmöllä n. 10 minuutin ajan, kunnes taatelit ovat pehmenneet. Pilko suklaa massaan sekä voi. Lisää kaneli ja kardemumma. Anna suklaan sulaa, välillä sekoitellen, ja jäähdytä hetki.
Sekoita mantelijauhot, perunajauho, leivinjauhe, sooda ja psyllium kulhossa.
Vaahdota sokeri sekä munat tehosekoittimella/sähkövatkaimella vaahdoksi, lisää huoneenlämpöinen taateli-voi-suklaamassa seokseen sekä jauhot pienissä erissä. Lisää lopuksi ranskankerma. Lusikoi sekaisin.
Kaada taikina voideltuun vuokaan (2,2-2,4 l) ja paista n. 50 minuuttia, kokeile kypsyyttä cocktailtikulla.
Anna jäähtyä ennen kumoamista. Ripottele päälle tomusokeria.
Onpa herkullinen idea yhdistää taatelit ja suklaa. Tämä herkku menee testiin. Pitäisi ostaa uusi kuivakakkuvuoka, saisi vähän uutta lookia kakkuihin 🙂 Kaunista jouluviikkoa sinulle Heli <3
4 Kommenttia
Tosi kaunis kakku 🍫Taateli ja, suklaa onkin tosi hyvä kombo, niin monessa herkussa. Oikein hyvää tulevaa vuotta Heli 🎉
Kiitos paljon : ) Suklaa ja taateli maistuvat muulloinkin kuin jouluna, vaikka pääsiäiskakuksikin sopiva!
Onpa herkullinen idea yhdistää taatelit ja suklaa. Tämä herkku menee testiin. Pitäisi ostaa uusi kuivakakkuvuoka, saisi vähän uutta lookia kakkuihin 🙂
Kaunista jouluviikkoa sinulle Heli <3
Viuime joulun investointini tämä vuo0ka. Kyllä on tullut tehtyä selvästi useammin kun niin kauniin muotoinen ja ei tartu pintaan kiinni : )