VIETTELEVÄ KOLMEN RUOKALAJIN THAIMENU

by Beachhousekitchen
10 Kommenttia

Kuka ei voisi myöntää kaipaavansa edes hieman aurinkoa ja lämpöä, kun vettä tulee niskaan ja päivä valkenee vain muutamaksi tunniksi? Onneksi ruokamatkalle pääsee melkein kotisohvalta ja oman lempimaani Thaimaan makuja on aika usein pöydässämme! Pahimman matkakaipuun lievittämiseksi tässä viettelevä kolmen ruokalajin menu: alkuruokana pehmeä kurpitsa-kookoskeitto, pääruokana thai-kuhakalakakut sekä jälkiruokana banaanilettuset.

Piste i:n päälle on suloisen hemmotteleva vihreä cocktail, jossa Pisang Ambonia ja kookosta 😆

thaimenu

thaimenukuhapullat

Thaimenu kuudelle

Kuka ei voisi myöntää kaipaavansa edes hieman aurinkoa ja lämpöä, kun vettä tulee niskaan ja päivä valkenee vain muutamaksi tunniksi? Onneksi ruokamatkalle pääsee melkein… Makuja maailmalta VIETTELEVÄ KOLMEN RUOKALAJIN THAIMENU European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ohje:

THAI-KURPITSAKOOKOSKEITTO

  • 1 1/2 kg myskikurpitsaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3-4 dl vettä
  • 2 prk kookoskermaa
  • suolaa ja chilihiutaleita
  •  korianteria

THAI-KUHAKAKUT

  • 4 isoa kuhafileetä (n. 700 g)
  • 3 rkl riisijauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 1/2 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • 1 rkl limen mehua
  • 1 iso silputtu ja kuullotettu sipuli
  • ½ punttia korianteria 1
  • 5 vihreää papua

Keiton valmistus: Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Laita kurpitsan palat yhdessä pienemmäksi pilkotun sipulin, valkosipulinkynsien ja veden kanssa kattilaan. Anna kypsyä n. 15-20 minuutin ajan. Lisää kookoskerma, suola ja chili, aja tasaiseksi. Koristele korianterilla.

Kalakakkujen valmistus: Pilko kuha pieniksi paloiksi ja laita ne sauvasekoittimelle sopivaan kulhoon. Lisää riisijauhot, kananmuna, kalakastike, punainen currytahna ja limenmehu. Aja sauvasekoittimella hienoksi. Pilko vihreät pavut n. 3-4 mm pituisiksi paloiksi, sekoita yhdessä sipulisilpun ja öljyn kanssa taikinaan. Anna maustua vähintään 2 tuntia. Muotoile taikinasta pieniä kakkusia ja paista öljyssä kullanruskeiksi. Tarjoa makean chilikastikkeen kanssa. Seuraksi sopii hyvin yksinkertainen chilillä ja kalakastikkeella maustettu kurkkusalaatti.  

THAI-BANAANILETUT

  • 4 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 2 dl riisijauhoa
  • ½ dl tomusokeria
  • ripaus suolaa
  • ½ dl sulatettua voita
  • 4 banaania
  • 2 dl suklaakastiketta
  • rasvaa paistamiseen

Vatkaa munat maitoon, lisää jauhot, tomusokeri ja sulatettu voi. Paista rasvassa ohuita lettuja, täytä banaanilohkoilla ja valuta päälle suklaakastiketta. กินให้อร่อย : )  

Alkuun Pisang Ambon-kookosdrinkki

  • 0,2 dl Pisang Ambon –likööriä
  • 0,2 dl vodkaa
  • 0,75 dl ananasmehua
  • 0,75 dl kookosmaitoa
  • koristeeksi ananaslohko

Laita aineosat shakeriin ja ravista.    

banaaniletutbanaaniletutbanaaniletut

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

10 Kommenttia

Sari/Saaran lautasella 22/03/2018 - 15:42

Thai ruuat ovat kyllä ihan top 10:ssä meidänkin perheessä. Herkullisen kuulloisia ja näköisiä nuo sinunkin tekemät, täytyykin muistaa kun tulee enemmän ruokavieraita ja pisang ambong, olin ihan unohtanut nuoruuden mieli juomani.

Vastaa
Beachhousekitchen 29/03/2018 - 12:06

Pisang ambogn on retroklassikko : ) Vaikka tuli 2 viikkoa syötyä thairuokaa, niin eipä kyllästyttänyt!

Vastaa
Jael 22/03/2018 - 10:19

Nam, ihania herkkuja. Aurinkoa ja lämpöä en kaipaa, sitä on nyt täällä lliankin kun lämmim sää tuli etuajassa. Mutta thairuokaa rakastan. Thaimaalaiset kalakakut kuuluvat suosikkeihini, teen useinkin, ja yksi versio ihan blogin alussa ikuisuus sitten, tosin kuhaa täällä ei ole joten eri kala🐟🐟Ihanaa ja herkullista loppulomaa teille

Vastaa
Beachhousekitchen 29/03/2018 - 12:07

Oli kyllä sellainen ruokailotteluloma, ei vatsakaan kiukutellut, vaikka tuli syötyä myös katukeittiöiden antimia : )

Vastaa
Tiia K 13/12/2015 - 14:01

Siis nam, thaikku on ehdoton ykkösruoka! Megahyvää <3 Ihanaa päivää Heli. <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 13/12/2015 - 18:58

Eikös…Pad thai on myös sellaista, jota voisin syödä joka päivä! Upeaa joulukuun sunnuntaita sinnekin : )

Vastaa
Kaura 12/12/2015 - 23:50

Ooh! Ihana menu. Tuo keitto erityisesti on mieleen.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 13/12/2015 - 12:03

Kiitos! Tässä on kyllä kivoja kookoksen, chilin ja curryn makuja, jotka vievät ajatukset tuonne kauas lämpimään : )

Vastaa
Outi 12/12/2015 - 20:48

Voi taivas mitä herkkuja ja nuo banskulettuset, nam <3
Mukavaa lauantai-iltaa!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 13/12/2015 - 12:05

Kiitos, banskulettuja voisinkin syödä joka päivä!

Vastaa

Kommentoi