Rakkaan ruokablogini 3-vuotissyntymäpäivät lähestyvät ja arkistoja selaillessa yksi suosituimmista resepteistä on ollut itse tehtyjen ja vaatimattomasti täydellisiksi nimettyjen hampurilaispihvien ohje parin vuoden takaa. Vaikka blogiin toivotaan helppoja ja nopeita reseptejä, on joskus (tai ainakin kerran kesässä) tehtävä burgerpihvit pitkän kaavan mukaan. Silloin jo lihan valintaan kiinnitetään enemmän huomiota, koska halutaan parasta. Luomu entrecôtea tällä kertaa!
Kun näihin pihveihin jauhaa lihan itse, niin sehän sopii vaikkapa hauskaksi puuhailuksi pihajuhliin tai mökille. Jotkut oppineemmat ohjeistavat, että pihvi ei tarvitse suolaa tai pippuria kummempaa mausteeksi, mutta sipulin ystävänä hampurilainen saa enemmän maku-ulottuvuutta näin tehtynä. Grillipihvistä ei tule mehevää ilman rasvaa, joten vähärasvaisesta lihasta ei näitä kesäherkkuja saa taiottua.
Viime viikonloppuna oiottiin tosin sämpylöissä, lähileipomon ciabattat maistuivat kuin itse tehdyt. Niin omat kuin blogin synttäritkin tulevat aina yllättäen ja nyt on pari päivää aikaa miettiä ja keksiä jotakin juhlavaa – yksi kakkuidea on muhimassa ja kenties arvonta. Pysy mukana, vaikka (some)loma kutsuu ja tuo aina yllättävä Suomen kesäsää ♥
Mikä on sinun kaikkien aikojen hampurilaissuosikkisi? Itse tehty, muualla nautittu ja millä mausteilla?

Ainesosat:
HAMPURILAISPIHVIT
800 g Entrecôte -lihaa
1 raaka sipuli
1 kananmuna
suolaa ja mustapippuria
HAMPURILAISSÄMPYLÄT
4 dl vettä
30 g hiivaa
hunajaa 3 dl
täysjyväjauhoja
8 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl oreganoa
suolaa
kananmunaa voitelemiseen ja seesaminsiemeniä päälle
Ohje:
Pihvien ohje. Ota liha hyvissä ajoin lämpimään. Jauha se joko kerran tai kaksi kertaa lihamyllyn läpi halutun sattumatuntuman mukaisesti. Lisää raaka silputtu sipuli, kananmuna ja mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Muotoile käsin tai paina hampurilaisprässissä pihveiksi. Grillaa haluamasi kypsyysaste, naudanliha kannattaa ehdottomasti jättää mediumiksi! Lisukkeeksi salaattia, tomaattia, sipulia, suolakurkkua, valkosipulia, cheddarjuustoa, sriracha-kastiketta, ketchuppia, sinappia tai mitä ikinä tekeekin mieli!
Hampurilaissämpylät. Liota hiiva lämpimään veteen, lisää hunaja ja ala lisäämään jauhoja. Lisää öljy, tomaattipyree, oregano ja suola. Alusta notkeaksi ja anna kohota ainakin tunnin ajan. Leivo sämpylöiksi, voitele kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 200-asteessa 20 minuuttia.
With ♥ from beach house kitchen
5 Kommenttia
[…] P.S. Aitojen hampurilaispihvien ohje löytyy täältä. […]
Oh my ja juuri tänään tehdään hamppareita eli grillaillaan Kunpa vielä jaksaisi tehdä sämpylät itse. Mutta ei ole kotona grillatun hampparin voittanutta. <3 Minä tosiaan jätän sen leivän pois ja syön pihvin ja vihannekset. Hih <3
Usein muuten tulee tehtyä open burgereita sillä leipä on niin täyttävää : ) Toivottavasti burgeriltanne oli onnistunut!
Onpa herkun näköinen. Ihanan muhkea pihvi.
Meillä syödään kyllä yleensä itsetehtyjä hampurilaisia, ihanaa saada maustaa pihvit oman maun mukaan.
Mukavaa loppuviikkoa Heli <3
Parasta ajanvietettä ja kun itse en juurikaan syö muita kuin kotitehtyjä hampurilaisia, niin sitten pitääkin olla parasta laatua ; )