Kirja saatu kustantajalta
Oi lähestyvä kevät, aurinko ja hillitön grilliruoan himo, joko saa aloittaa grillauskauden? Sari & Patrik Spåran juuri julkaistu Suuri Grillauskirja toimi innoittajana ja inspiraatioiden lähteenä kun korkkasimme uuden hiilipussin ja laitoimme tulet hiiligrilliimme talven jälkeen. Nyt jos koskaan tällaiset pienet ulkoiluilot ja kesän mieleen tuovat ruokailoittelut ovat sitä piristystä, jota kaipaa tässä täysin uudessa ja oudossa maailmantilanteessa. Mitä laitettaisiin pöhisemään ensimmäiseksi tästä uudesta yli 600-sivuisesta grilliruokien kirjajärkäleestä?
Suuri Grillauskirja lupaa perinteisiä klassikoita ja jännittäviä uutuuksia niin aloittelevalle tekijälle kuin konkarigrillaajallekin. Monipuolisen reseptikattauksen (lihasta kalaan, kasviksista lisukkeisiin sekä laajan valikoiman jälkiruokia) lisäksi kirjasta löytyy hyödyllistä infoa grillauksen välineistä, menetelmistä, savustuksesta, kypsyysasteista ja mikä parasta, kuvia on paljon ja ne kaikessa herkullisuudessaan todella houkuttelevat kokeilemaan kirjan reseptiikkaa! Must have -kirja kesäkeittiöissä kautta Suomen, kannattaa satsata ja “opiskella” grillimestariksi!
Kirjasta poimin kaksi helppoa ja nopeasti valmistuvaa reseptiä, jotka tuovat kesän ja kaukomatkat mieleen. Makean tulisia katkarapuja ja vuohenjuustolla täytettyjä paprikoita! Koska nelivuotias syö samaa ruokaa kuin me vanhemmat, keitimme lisukkeeksi vähän spagettia, jonka sekaan pilkoimme vuohenjuustopaprikoita, oi mikä suloinen sekamelska! Grillaukselle sopivat säät näyttävät jatkuvan, nautitaan ulkoilmasta & syödään hyvin! Joko sinä olet kaivanut grillin esille?


Ainesosat:
SWEET AND SOUR -KATKARAVUT
300 g kuorellisia kuningaskatkarapuja (esim. Pirkka)
MARINADI
1 limen mehu
1 rkl rypsiöljyä
1/2 rkl srirachaa tai muuta chilikastiketta
1 rkl kalakastiketta
1 rkl hunajaa
suolaa hyppysellinen
muutama kierros mustapippuria myllystä
(tuoretta korianteria)
VUOHENJUUSTOTÄYTTEISET PAPRIKAT
1 suippopaprika
oliiviöljyä pensselöintiin
150 g vuohenjuustoa
2 rkl juoksevaa hunajaa
mustapippuria maun mukaan
suolaa maun mukaan
Ohje:
- Sekoita marinadin ainekset yhteen.
- Poista pää ja suolet katkaravuista. Poista myös jalat. Laita katkaravut marinadiin ja anna marinoitua noin 1/2 tuntia.
- Grillaa epäsuoralla lämmöllä noin 5 minuuttia 220 -asteessa kerran tai pari kääntäen.
Täytetyt paprikat:
- Leikkaa paprikat puoliksi. Poista siemenet ja pensselöi paprikat oliiviöljyllä.
- Raasta vuohenjuusto karkeaksi raasteeksi. Sekoita juusto yhteen hunajan ja mausteiden kanssa. Täytä paprikat seoksella.
- Grillaa paprikoita kuoripuoli alaspäin noin 200 asteessa grillissä suoralla lämmöllä, kunnes paprikat pehmenevät ja juusto on sulanut.


6 Kommenttia
Oi miten ihanan herkullisia kuvia, täällä haaveillaan omasta grillistä, kun luovuin siitä kerrostaloon muuton myötä. Näitä pitää päästä kyllä kokeilemaan, näyttää niin hyvältä!
Nämä olivat huippuhyviä ja itse asiassa nuo vuohenjuustopaprikat on ok tehdä leivinpaperin päällä uunissakin!
Kiitos kauniista sanoistasi, Heli <3
Ja nuo sun kuvat ovat aivan uskomattoman kauniita! Näistä saisi upeaa taidetta keittiöön!
No niinpä, ihan leppariaineksia olisi vaikka tauluunkin! Onnittelut vielä kerran upean kirjan johdosta!
Huomenna meille tulee 20 vuotta yhdessä ja jos tämän olisin osannut ennakoida, niin tämä kirja olisi ollut just eikä melkein lahja omalle miehelle. Mutta laitetaan kaiken valossa korvan taakse. Täällä aloitettiin grillikausi tänään.
Mukavaa maaliskuun loppua Heli. <3
Keväistä grillikautta sinnekin!
Tämä kirja on kyllä jokaisen grillaajan unelma <3