Helppo ja huokea tapasmenu viikonlopuksi!

by Beachhousekitchen
16 Kommenttia

Vieraita tulossa, aikaa vain hetki ja lompakossakin pieni lovi? Espanjalainen tapas voisi silloin olla vastaus. Helppoa ja huokeata, silti ruokaisaa ja niin maukasta. Alkupaloiksi tomaatti- ja tonnikalatäytteisiä patonkeja, pintxoksia espanjalaisittain ja pääruoaksi lihavartaita, maukasta mojo-kastiketta sekä patatas bravas -perunoita!  Tätä jos tarjoat viikonlopun vieraille, niin palan painikkeeksi kyllä kehtaa pyytää tuomaan mukanansa espanjalaisen punkun!

Jos possu ei maistu, niin nuo vartaat valmistuvat myös kanasta. Tarjoushaukka selvisi parilla kympillä neljän hengen illallisesta, kun nuo mausteet ja öljy löytyivät jo kaapista. Perunat olivat omasta pellosta, samoin chili, basilika ja tomaatit. Herkullista ja hyvää tekevää viikonloppua!

tapas

patatas bravas

tapasmenu

Tomaatti- ja tonnikalapintxot, Lihavartaat, Mojo-kastike, Batatas Bravas

Vieraita tulossa, aikaa vain hetki ja lompakossakin pieni lovi? Espanjalainen tapas voisi silloin olla vastaus. Helppoa ja huokeata, silti ruokaisaa ja niin maukasta.… Grilliruoat Helppo ja huokea tapasmenu viikonlopuksi! European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

TOMAATTIPINTXOT 12-16 kpl

4 isoa pihvitomaattia

2 valkosipulinkynttä

1/2 tl sokeria

suolaa ja mustapippuria

1 rkl oliiviöljyä

1 dl silputtua basilikaa

1 patonki

 

TONNIKALAPINTXOT 12-16 kpl

4 rkl turkkilaista jogurttia

3 rkl majoneesia

2 prk vaaleata MSC-sertifioitua tonnikalaa

1 rkl sitruunamehua

ripaus suolaa ja mustapippuria

1 patonki halutessasi päälle

sardelli- tai anjovisfileitä

 

PAPRIKAISET LIHAVARTAAT

600g possun tai broilerin fileetä

1 valkosipulinkynsi

1 tl Pimenton -paprikajauhetta

1 tl juustokuminaa

1 tl mustapippuria

1 tl kuivattua timjamia

1 tl kuivattua oreganoa

loraus öljyä ja ripaus suolaa

 

MOJO-KASTIKE

4 patongin päätyä

2-3 valkosipulinkynttä

4-5 mietoa chiliä

3 -4 rkl oliiviöljyä

1 /2 tl juustokuminaa

1 tl Pimenton -jauhetta

1 tl kuivattua oreganoa

2 tl valkoviinietikkaa

ripaus suolaa

 

PATATAS BRAVAS

12-16 keskikokoista perunaa

1/2 dl öljyä

1 rkl Pimenton -tulista paprikajauhetta

suolaa

majoneesia ja srirachakastiketta

Ohje:

Tomaattipintxot: 

  1. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Poista valuva sisus. Murskaa valkosipuli ja lisää se yhdessä öljyn ja mausteiden kanssa tomaattikuutioiden sekaan.
  2. Anna maustua hetki ja valuta liika neste pois.
  3. Leikkaa patonki n. parin sentin siivuiksi ja nostele tomaattisalsaa leipien päälle. Säästä patonkin päädyt Mojo-kastikkeeseen (ohje tuonnempana).

 

Tonnikalapintxot: Sekoita jogurtti ja majoneesi keskenään, lisää tonnikala ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi ja anna levätä hetki jääkaapissa. Leikkaa patonki siivuiksi ja kokoa runsas lusikallinen massaa siivun päälle. Säästä patonkin päädyt Mojo-kastikkeeseen (ohje tuonnempana). Tarjoa heti.

 

Lihavartaat ja mojo-kastike:

  1. Murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita se mausteiden kanssa tilkkaan öljyä. Leikkaa liha lohkoiksi (4 kpl/varras) ja sivele mausteöljy vartaille. Anna maustua.
  2. Grillaa vartaat grillissä tai paista uunissa kypsiksi (n. 15 minuuttia)
  3. Tee Mojo-kastike:   laita alkupaloista säästetyt patongin päädyt vihannessilppuriin, lisää muut ainesosat ja aja tasaiseksi. Lisää vesi, jotta koostumus kastikemaista. Tarjoa lihavartaiden kanssa.

 

Batatas bravas: Lohko perunat 4-6 osaan. Sekoita öljyyn mausteet ja voitele sillä perunasiivut. Levitä uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa perunoiden koosta riippuen n. 30-45 minuuttia. Tarjoa majoneesin ja sriracha-kastikkeen kanssa.

tapas vartaattapas menu

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

16 Kommenttia

Claudia & Elias / Maustemittakaava 27/09/2015 - 11:58

Onpa upea uusi blogin ulkoasu, tätä kelpaa lueskella! 🙂 Nuo tapakset saavat kielen herahtamaan täälläkin, pintxot ja perunat menevät samantien kokeiltavien listalle!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 28/09/2015 - 12:04

Voi kiitos, pientä teknistä hiontaa vielä pelissä…ei kaikkea kerralla : ) Patataksiin täälläkin jäimme hieman koukkuun, ne maistuivat yllättävän hyviltä pienen tauon jälkeen!

Vastaa
52wksofdeliciousness (@52weeks_annemi) 26/09/2015 - 18:55

Ihania tapaksia! ja upea uusi blogi, hyvältä näyttää 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 27/09/2015 - 09:30

Voi kiitos! Hieman totuttelemista uuteen tekniikkaan, mutta jospa se tästä.
Kaunista sunnuntaita : )

Vastaa
Anu T - Arjen timantteja 26/09/2015 - 13:21

Nyt herätit kyllä melkoisen tapas-kuumeen! Ihania ohjeita ja herkkuja. Kivaa viikonloppua!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 27/09/2015 - 09:45

Kiitos. Lisää joulutapaksia tulossa blogiin myöhemmin! Ihanaa sunnuntaita : )

Vastaa
Jael 25/09/2015 - 19:16

Herkkuja:) Pinxoxeja olen syönyt yhdessä ihanassa paikassa San Sebastianissa:) Ja Mojo-kastikkeen ohjeen sain nalkuttamalla vuosia sitten yhdeltä kanarialaiselta ravintoloitsijalta. Se lappu sitten hävisi mutta onneksi tänään löytyy kaikki netistä;D Ihanaa viikonloppua Heli

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 26/09/2015 - 09:09

Nämä olivat tällaisia omia suomalaisia versioita! Espanjalaisessa keittiössä viehättää juuri tämä tapaskulttuuri. Pieniä jaettavia annoksia ja samalla aterialla monta eri makua. Mitä kauneinta viikonloppua sinnekin <3

Vastaa
Lumo 25/09/2015 - 18:23

Tapakset ovat niin herkullisia! Barcelonassa tietysti syötiin niitä, heti viikonloppuna kotiin tultuamme teimme niitä maalla sukulaisille, tuliaisista tehtiin tapaksia seuraavalla viikolla ja vielä parin viikon päästä käytin Helsingissä tapas-ravintolassa. Ja nyt tekee taas tapaksia mieli!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 26/09/2015 - 09:22

Barcelonassa on niin monta hyvää tapasbaaria, on perinteistä ja sitten näitä moderneja. Tuore pan con tomate auringossa kypsennetyistä tomaateista ja valkosipulista, nam! Herkullista viikonloppua <3

Vastaa
Outi 25/09/2015 - 16:00

Voi mitä herkkuja taas Heli. Nuo vartaat ja perunat…nam 😛

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 26/09/2015 - 09:25

Perunoita tulee syötyä todella vähän, mutta näitä popsin kulhollisen majoneesin ja srirachan kanssa! Kaunista viikonvaihdetta <3

Vastaa
Tiina 25/09/2015 - 14:30

Oi miten hyvältä näyttää <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 26/09/2015 - 09:28

Kiitos, Espanja on yksi omia suosikkimaita ja espanjalaisesta keittiöstä tulee tehtyä aika usein ruokia…Ihanaa lauantaita Tinskun keittiöön <3

Vastaa
Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi 25/09/2015 - 13:50

Ihanan näköistä. Tonnikalatäytettä on meilläkin viime aikoina testailtu sherryn kaverina. Veri vetää Espanjaan, aina vaan <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 26/09/2015 - 09:40

Tonnikala & sherry, sitä ei olekaan testailtu täällä! Ja Espanjaan taas mahdollisimman pian edes lyhyelle pikkulomalle. Herkullista viikonloppua <3

Vastaa

Kommentoi