Hatsapuri (khachapuri) on georgialainen, runsaasti juustoa ja rasvaa sisältävä piiras. Netistä löytyy jos monenmoista ohjetta, on avointa ja täytteet sisäänsä kätkevää, pannupizzaakin muistuttavaa lättyä. Oma versioni tästä syntisen herkullisesta ruoasta ei sisällä ihan niin paljoa rasvaa ja taikina on enemmän pizzamainen. Kananmunan laitoin paiston loppuvaiheessa, että se hieman hyytyi. Perinteisessä hatsapurissa kananmuna lisätään pinnalle, eikä sitä enää paisteta, jolloin siitä tulee ns. dippi, kun kuuma juusto- ja voimassa sekä kananmuna sekoittuvat! Herkullinen voisi olla sekin versio.
Vaikka oma hatsapurini on vähärasvaisempi, niin makua tästä ei puutu. Maukas cheddarjuusto, pinaatti, valkosipuli ja pinjansiemenet yhdistyvät aika viekoittelevaksi elämykseksi. Kun tätä piirasta maistaa, saa juusto melkein valua suupielistä.
Paisto pizzakiven päällä onnistui oikein hyvin ja makua tuli lisää hiiligrillistä. Ihastuin ja varmasti tulee tehtyä uudestaan, salaisuus juuri juustoisassa koostumuksessa!

Ainesosat:
TAIKINA
2,5 dl maitoa
11 g kuivahiivaa
1 tl siirappia
4 - 4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl sulatettua voita
1/2 tl suolaa
TÄYTE
300 g voimakkaanmakuista juustoa esim. cheddaria
1 kananmuna
1 dl sulatettua pinaattia
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 muna
kunnon rouhaukset mustapippuria ja suolaa
LISÄKSI
2-3 kananmunaa
3-4 dl paahdettuja pinjansiemeniä
yrttejä päälle
Ohje:
- Tee ensin taikina: Lämmitä maito 42-asteiseksi, lisää kuivahiiva ja siirappi. Lisää jauhot voimakkaasti alustaen, kaada mukaan sulatettu voi ja suola. Anna kohota hetki (n. puolisen tuntia), taikina saa jäädä hieman löysäksi. Sitä maukkaampaa!
- Tee täyte: Raasta juustot, lisää sulanut pinaatti, valkosipulinkynsi, mausteet ja muna.
- Leivo taikinasta kaksi tai kolme suorakaiteen kokoista levyä. Rullaa kummastakin reunasta sisäänpäin, jotta keskelle jää n. 10 cm alue, johon täyte tulee. Nipistä ja kieritä ylä- ja alaosat yhteen ja lusikoi täyte piiraille.
- Paista uunissa tai grillaa 10-15 minuutin ajan. Riko paiston loppuvaiheessa kananmuna kunkin hatsapurin päälle. Jatka paistoa n. 1 minuutin ajan. Rouhi valmiiden päälle mustapippuria ja yrttejä.
10 Kommenttia
Tämä näyttää kyllä, niin hyvältä 😍 Näin nälkäisenä ei olisi pitänyt tulla ohjetta lukemaan *pyyhkii suupieliä* 😋
Tästä täytyy kehitellä se täydellinen gluteeniton versio ; )
On kyllä niin herkullisen näköinen hatsapuri,nam:) Olen joskus täällä syönyt hatsapurista sellaisen kasvisversion missä oli linssejä ja sieniä. Täällähän on tosi monta georgialaista ruokapaikkaa,koska georgialaisia on paljon. Itse asiassa,ennen kuin muutin tähän nykyiseen asuntooni,kävin läpi samalla seudulla muitakin asuntoja,ja yksi oli hyvä,mutta sitten pihalla oli iso joukko georgialaisia kortinpeluussa,niin en sitten muuttanutkaan sinne;D Ihanaa viikkoa Heli:)
Kiitos : ) Helsingissä taitaa olla vain yksi georgialainen ravintola ; ) Linssiversio kuulostaa herkulliselta!
Mä täällä nuolen läppäriä ja mietin, että vielä kolme tuntia ennenkuin pääsen kotiin, miks ihmeessä ei voi vain painaa jotain nappulaa läppäristä ja tuo herkullinen Hatsapuri (nimikin niin hassu :D) pomppais ulos kuvaruudusta ja mä pääsisin haukkaamaan ja nuolemaan rasvoja poskilta. Tätä on ihan ehdottomasti kokeiltava, naaaaaaam!
Tuo nimi, niin hassu mutta miten herkullisen syötävä…; )
OOh älyttömän hyvän näköistä ja nyt on sellainen resepti, että minäkin osaisin tehdä. 🙂 Aurinkoa uuteen viikkoon Heli <3
Sanoisin, että kyseessä aika blondivarmaresepti, juustoa kun varaa tarpeeksi : )
No nyt on kyllä sellainen piirakka, että tätä pitää testata. Olen muutenkin nyt kovasti ihastunut pinaattiin ja muihin vihreisiin kasviksiin. Mukavaa viikkoa Heli <3
Kiitos, tämä on kaiken vaivan (ei itse asiassa edes mikään suuritöinenkään…) arvoinen…Mitä mahtavinta loppuviikkoa!