Kerran vielä grilli tulille! Sitten syksy saa jo tulla.

by Beachhousekitchen

Viime tiistaina omin ja imin viimeiset loppukesän auringon säteet ja nautin lämmöstä pihalla paljasjaloin. Oli siinä samalla haikeuttakin ilmassa, vaikka lämmintä riitti yli iltayhdeksään ja väreilevä tunnelma oli kuin keskikesällä. Kohta olisi kannettava pihakalusteet ja -pehmusteet varastoon ja jätettävä hyvästit lepohetkille oman pihalla. Tuon “helteisen” tiistain jälkeen tulikin täyskäännös säissä ja oli sitten vaihdettava sandaalit umpinaisiin kenkiin. Syksy tuli siis päivässä ja kunnon vesisateiden kera!

Grilli on ollut vähemmällä käytöllä viime viikkoina, mutta oli se vielä kerran lämmitettävä. Hiiligrilli on kesät talvet ulkosalla ja onhan se laitettu pöhisemään myös talvipakkasilla. Muurikalle on vielä suunniteltu parin reseptin verran käyttöä, joten se ei vielä lähde “talviteloille”. Näin ilmojen kylmetessä alkaa jo vähän kaipailemaan niitä pataruokia ja erityisesti sesongissa olevasta kurpitsasta valmistuvia kasvisruokia. Yksi suosikkejani on täyteläiset kurpitsa-cheddar cannellonit, niillä herkutellaan ensi viikonloppuna!

Nyt grillissä valmistui mm. nektariineja, sipuleita ja grillijuustoa, niille seuraksi oli mezemäiseen tyyliin tomaattista hummusta sekä tuoretta leipää. Leipä on nykyään viikonloppujen herkkua, viikolla syön vehnää rajoitetusti ja makea on silloin myös pannassa. Maistuuko sinulle vielä grilliruoka vai oletko jo siirtynyt “sisäkeittiössä” valmistettaviin syksyisempiin ruokiin?

Tulevalla viikolla pääsen mm. maistelemaan syksyn uuden kausimenun Frans & Amelie -ravintolaan, siitä tuleekin juttua myöhemmin blogiin. Syksyn maut, k y l l ä – olette tervetulleita!

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Outi 16/09/2019 - 16:48

Onpa herkullisen näköistä ruokaa jälleen kerran. Vielä maistuu grilliruoka, koska sitä on tullut nautittua yllättävän vähän tänä vuonna!
Ihanaa viikkoa sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 20/09/2019 - 20:32

Juu, vähemmän tuli grillattua tänä kesänä, mistäköhän johtuu -säistäkö ; )

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 16/09/2019 - 10:46

Niin hyvän näköistä grilliruokaa. Kesäruoka on aina jotenkin niin helppoa ja kaikki grillin kautta käytetty niin hyvää!

Illalla nähdään!

Vastaa
Beachhousekitchen 20/09/2019 - 20:33

Grilli antaa kyllä kesän maun, mutta nyt goodbye grilli muutamaksi kuukaudeksi!

Vastaa

Kommentoi