Kesän hitti raakamakkara kurpitsaveneen kyydissä

by Beachhousekitchen
6 Kommenttia

Kaupallinen yhteistyö K-Ruoan kanssa

Eihän siitä mihinkään pääse, että meidän suomalaisten grillaajien ykkösjuttu on se MAKKARA. Kun yhteen kyllästyy, niin kauppojen kylmälaarit varmasti tarjoavat kymmeniä eri vaihtoehtoja niin mauiltaan kuin rakenteeltaan. Tämän kesän ykköshitiksi ennustetaan raakamakkaroita, hitiksi niissä onkin ainesta, sillä korkealihapitoiset ja laadukkaat uutuudet kiinnostavat ja maistuvat varmasti niillekin, jotka eivät tunnustaudu perinteisten grillimakkaroiden ystäviksi.

Pirkka Parhaat -sarjan tämän kesän huippu-uutuuksia ovatkin lihaisat raakamakkarat, joista halusin testata italialaistyyppistä Salsiccia – raakamakkaraa. Suomessa valmistettu yrttinen makkara on maustettu salvialla, fenkolilla, valkosipulilla ja persiljalla. Raakamakkarat sisältävät vähemmän nitriittejä ja lisäaineita, joten niiden säilyvyysaika on lyhyempi ja itse tuote vaatii pidemmän kypsennysajan n. 5-7 minuuttia.

Toinen tapa kypsentää ja saada aikaan nopeasti herkullinen lopputulos on puristaa raakamakkaroista pieniä nokareita pannulle ja paistaa ne kypsiksi esimerkiksi herkulliseen raakamakkarapastaan. Näin toteutin tämän kuukauden Pirkka Parhaat -reseptini (löytyy myös uusimmasta Pirkka-lehdestä) ja makkara sai kyllä aika mehevän uuden ulottuvuuden kesäkurpitsaveneissä! Salsiccia -maun lisäksi sarjasta löytyy pekonin ja chorizon makuiset raakamakkarat. Varsinkin chorizo voisi toimia hyvin uusien perunoiden kanssa, nam! Lisää mielenkiintoista juttua mm. makkaroiden tuottajista ja muista uutuuksista löytyy keskiviikkona 6.6.2018 ilmestyvän Pirkka-lehden välissä tulevasta Pirkka Parhaat -liitteestä.

raakamakkara Pirkka Parhaat

Miedonmakuiselle kesäkurpitsalle raakamakkara on fantastisen maukas kaveri, samalla aterialla lihaa ja kasviksia suussa sulavan herkullisesti. Kesäkurpitsaveneisiin saa kivasti lisämakua, kun ne käyttää grillissä ennen täyttämistä. Raakamakkaroista puristelin ensin pannulle pieniä lihapullamaisia palleroita, jotka esikypsensin ennen kun ne pääsivät kurpitsaveneiden kyytiin! Veneet voi valmistaa joko grillissä tai uunissa kunnes juusto sulaa. Verrattoman hyvää vaikkapa juhannuksena kokeiltavaksi!

raakamakkara Pirkka Parhaat

RAAKAMAKKARAVENEET

Kaupallinen yhteistyö K-Ruoan kanssa Eihän siitä mihinkään pääse, että meidän suomalaisten grillaajien ykkösjuttu on se MAKKARA. Kun yhteen kyllästyy, niin kauppojen kylmälaarit varmasti… Grilliruoat Kesän hitti raakamakkara kurpitsaveneen kyydissä European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

1 rs (260 g) Pirkka Parhaat salsiccia raakamakkaraa 

n. 400 g kesäkurpitsaa

1 pkt (400 g) Pirkka kypsiä maissintähkiä

1 pkt (250 g) Pirkka suomalaisia kirsikkatomaatteja

1 pkt (125 g) Pirkka Mozzarellaa

1/2 ps (à 150 g) Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

½ dl kevätsipulia hienonnettuna

yrttejä, esim. basilikaa

Ohje:

1.       Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa viideksi n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi (leikkaa molemmista reunoista pois ohuet päätysiivut ja hyödynnä ne muussa ruoanlaitossa). Mausta suolalla.

2.       Purista tuoremakkaroista sormenpään kokoisia palasia öljytylle paistinpannulle. Kääntele parin minuutin ajan ja paista kypsäksi.

3.       Saat enemmän makua, jos paistat kesäkurpitsaviipaleita pannulla öljyssä tai grillaat niihin pinnan.

4.       Irrota maissinsiemenet (esigrillatuista tai sellaisenaan) tähkistä ja siivuta kirsikkatomaatit ja mozzarellapallo ohuiksi siivuiksi.

5.       Lado kesäkurpitsaviipaleet vuokaan tai grilliastiaan ja jaa niille mozzarellasiivut, raakamakkarapallot, maissinjyvät sekä kirsikkatomaattisiivut.

6.     Ripottele päälle juustoraastetta, mausta suolalla ja pippurilla.

7.     Grillaa kunnes juusto sulaa tai paista 220-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

8.     Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla ja basilikalla.

Salsiccia

Toinen huippu-uutuus, josta on vinkattava, tulee myös Pirkka Parhaat tuotemerkiltä: tomaatti-mozzarella- ja vuohenjuustogrillimakkarat! Nämä suomalaisen Makuliha Oy:n valmistamat makkarat maistuvat viikonlopun hot dogeissa, lisukkeena Pirkka paahdettua sipulirouhetta sekä Pirkka Parhaat Crispy Slaw Mojo Rojo -kaalisalaattia  – niin hyviä!

P.S. Pirkka Parhaat tomaatti-mozzarellamakkara voitti juuri Iltalehden makutestin, enpä ihmettele raadin valintaa, niin laadukkaan lihaisalta se maistuikin!

Onnistuneita grillauksia & herkullista kesäkuuta kaikille ♥

raakamakkara pirkka parhaat

Pirkka Parhaat raakamakkara

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Tuuli - Lumo Lifestyle 10/06/2018 - 18:17

Ostin pari viikkoa sitten Pirkan raakamakkaraa, siitä tulikin herkullinen makkarapasta.

Vastaa
Beachhousekitchen 11/06/2018 - 10:27

Nam nam, pastaankin varmasti superhyvää!

Vastaa
Johanna / hellan ja viinilasin välissä 07/06/2018 - 21:53

Raakamakkarat on ihan parhaita grillattavia. Meillä tykätään myös 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 11/06/2018 - 10:28

Meille uusi tuttavuus, mutta vautsi miten hyviä ja monikäyttöisiä!

Vastaa
Outi 06/06/2018 - 21:13

Näyttääpä hyvältä. Me käytämme merguez makkaraa niin kuin chorizoa käytetään. Sitä saa kivasti mietona ja vahvasti maustettuna ostettua. Arvaa vaan alkoiko nyt tekemään raakamakkaraa mieli?
Ihanaa iltaa sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 11/06/2018 - 10:29

Vahvan mausteiset makkarat – aivan killerihyviä! Tykkään yhdistää paahdettujen kasvisten ja perunoiden kanssa½

Vastaa

Kommentoi