Värikäs kuva maalaistyyppisestä salaatista vilahti jossakin sosiaalisen median kanavassa syksyn aikana, sitä ei koskaan löytynyt uudestaan, mutta se iskostui vahvasti mieleeni. Vahvoja ja lämmittäviä ruokamakuja kaipaava makumuistini sen sieltä sitten nosti kielen nystyröille kummittelemaan, nyt se oli vihdoin toteutettava. Salaattiin tulisi perunaa, chorizomakkaraa sekä mereneläviä. Mitäh, enhän juurikaan syö perunaa ja makkaraakin menee aika minimaalisesti! Jokin tuossa kombinaatiossa viehätti niin, että kun raaka-aineet sopivasti ja helposti löytyivät, niin tässäpä lopputulema. Ja jos joku tunnistaa omaksensa tai alkuperäisen lähteen, niin mielelläni sen tänne lisään.
Runsaan lämmittävä ja maukas talvisalaatti, jonka söin hyvin hiljaa hymyillen ja nautiskellen, valkosipuliöljyssä paahdetulla maalaisleivällä pyyhin joka ikisen pisaran ja suorastaan nuolin lautasen puhtaaksi. Juuri nyt tähän koleaan vuodenaikaan ja voimistuvaan talveen sopiva makuelämys, suosittelen sinullekin ♥
Olin saanut testiin marraskuisilta Elma 2017- messuilta ravinnerikkaita kauhavalaisia superpottuja*, jotka olivat aika täydellisiä tässä salaatissa, mainostettiinhan niiden sopivan hyvin grillattaviksi ja salaatteihin. Ehkä nyt innostun perunoista talvisaikaankin, kun löytyy tarpeeksi hyvänmakuisia lajikkeita.
Chorizon salaattiin halusin ohuen ohuina siivuina, jotka kävivät hetken uunissa rapeutumassa. Kuningasravut (Pirkka) valmistin pakkauksen ohjeen mukaan pannussa paistamalla. Perunat ja porkkanat paahdoin kokonaisina uunissa, päälle pirskottelin hieman oliiviöljyä. Valmiit porkkanat pilkoin n. 1 cm kokoisiksi paloiksi ja perunat halkaisin kahtia. Nopea paistopinta vielä pannulla ja salaatti oli valmis koottavaksi. Täydellistä valkosipulileivän ja – majoneesin kanssa!

Ainesosat:
10-12 kpl jättirapuja (esim. Pirkka)
6 perunaa
100-120 g chorizomakkaraa
4 porkkanaa
1 pkt versoja tai salaattia
1 dl sokeriherneitä
öljyä paprikajauhetta, suolaa ja pippuria
LISÄKSI
valkosipulimajoneesia
paahdettua maalaisleipää
Ohje:
- Laita kokonaiset pestyt perunat ja porkkanat leivinpaperin päälle. Ripottele päälle hieman suolaa ja öljyä. Paahda niitä 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia riippuen koosta.
- Sulata ja valmista jättiravut ohjeen mukaan.
- Puolita perunat ja paista niihin pinta paprikajauheella maustetussa oliiviöljyssä. Lisää siivutetut porkkanalohkot.
- Pilko tai siivuta crorizo ja paista niihin pinta joko paistinpannulla tai paahda kolmisen minuuttia uunissa.
- Kokoa salaatti, lisää versot/salaatti ja sokeriherneet.
- Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa.
- Paista maalaisleipää valkosipuliöljyssä lisukkeeksi. Laita tarjolle myös valkosipulimajoneesia.
*Pakkauksesta lainattua: SuperPottu ei ole perunalajike, vaan erityisellä viljelymenetelmällä tuotettua perunaa. Sen ravinnepitoisuuksien on tutkimuksissa todettu olevan tavallisesti viljeltyä perunaa huomattavasti korkeammat. SuperPotun viljely lähtee ajatuksesta ”Terve maa tuottaa terveellisen sadon”. Arvostamme luontoa ja tuotamme SuperPotun kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Lilja Farms Oy.
With ♥ from beach house kitchen
10 Kommenttia
Ihailin tätä instassa ja syöksyin tänne. Tämä on oikea sellainen lämpöinen salaatti, jota rakastaisi meillä molemmat. Mieshän syö salaatteja joka päivä, mutta tämä on juuri ihanan ruokaisa versio. Ties vaikka kuules lähtisi kokeiluun.
Kivaa iltaa Heli <3
Kiitos, salaatin kyllä tulee olla lämmintä ja ruokaisaa näin talvisaikaa. Silti tässä on hienostuneita makuja ja ei nyt niin hirveän raskaskaan : )
Ouh miten herkullista ja miten sen esitelit, söisin, söisin ja söisin ♥
Ihana kommentti, kiitos. Nyt jotenkin tuo viima ja kylmyys on päässyt luihin asti ja kaikki mitä suuhuni laitan, tulee olla extrahyvää, ravitsevaa & herkullista!
Onpas herkullisen näköinen salaatti:)
Kiitos, tässä oli kyllä hyvät maut ja ehdottomasti tulee tehtyä uudestaankin : )
Ruokaisat salaatit on niin hyviä, nam!
Mukavaa tiistaita Heli <3
Kyllä! Tänään lounaaksi pasta-tonnikalasalaattia, jossa rouskuvaa omenaa : ) Kaunista viikonlopun odotusta!
Onpa taas ihana, mehevän muheva resepti. Monta kertaa teen ruokaa pelkän kuvan perusteella ja soveltaen. Keittokirjojakin saatan selailla ja tehdä kuvan inspiroimana jotain ihan muuta kuin mikä alkuperäinen resepti oli.
Se on jännä, miten inspiraation jyvänen iskee mieleen jonkun sekunnissa ohi vilahtaneen kuvan perusteella. Sitten oma mielikuvitus alkaa sitä muokkaamaan, ja taas on uusi ruoka valmis : )