MEAT AND FIRE -grillauskurssilla – ei herkille!

by Beachhousekitchen
17 Kommenttia

Tämä postaus sisältää erittäin herkullisia ja jopa verisiä ruokakuvia. Siksi varoitus ei herkille silmille.

Persoonallinen ja sangen nälkäinen valiojoukko Suomen ruokabloggareita sai kutsun Hk Scan Finland Oy:n päämajapaikassa järjestetylle MEAT AND FIRE -grillauskurssille, jota oli vetämässä mm. Tv:stäkin tuttu kokki ja HK Scan:in keittiömestari Risto Mikkola. Muina ammattilaisina keittiössä meitä opastivat HK ScanPro:n Janne Leppänen, Dieta Oy:n Vesa Saaristo sekä Unilever Finland Oy:n Petri Nygård.

Meat and fire

Bloggaajille tarkoitetun lihankäsittely- ja grillauskurssin käynnistävänä voimana toimi rempseä Kaikki äitini reseptit -blogin Nanna, joka edusti Pohojanmaata pääosin pääkaupunkilaisten bloggaajien joukossa.

Meat and fire

Tuona kauniina perjantaina tuli lihansyönnin MM-tason suoritusten lomassa todistettua, että on se huumori hurttia ammattilaiskeittiöissäkin. Vaikka ehkä me saimme kuulla sen siistitymmän vitsisetin, niin silti nousi punat poskille!

Meat and fire

Tulisilla hiilillä olivat siis seuraavat ruokabloggaajat:

Campasimpukka

Yksi Suomen ykkösiä ja Jyväskylän lahja ruokascenelle

Habanerokitchen

Helppoja ja takuuherkullisia äijäreseptejä #ihanjytä

Kaikki äitini reseptit

Kaikkien rakastama, pohojalaasta huumoria viljelevä ilosilmä Nanna ja hävyttömän hyviä reseptejä

Kamera ja kauha

Komeita ruokakuvia rehdillä otteella ja paljon herkkureseptejä

Kananpoikien Bistro

Viehättävän bistroemon superia arkiruokaa, joka saa arjenkin tuntumaan juhlalta

Mamagastro

Aina iloisen ja kauniin maman gourmeeta slaavilaisilla sävyillä

Tinskun keittiössä

Hersyävän Tiinan hiilihydraattitietoisesti oivaltavaa rentoa ruokaa isolla sydämellä

Veera R Queen Of Delicious

Terveellisemmän elämän ja herkuttelun puolestajapuhuja ja somenero!

On tapahtumia ja the tapahtumia, mutta tämä oli niitä kevään ykkösjuttuja, johon yhteistyöyritykset olivat todella panostaneet. Saimme käydä heti pöytään ja varsin makoisa alkupala ruokajuomineen odotti meitä kauniisti katetuissa pöydissä. Italialaistyylistä porchettaa, sinappia ja punasipulia Mibrasa -hiiligrillissä paistetun maalaisleivän päällä. Täydellinen tervehdys keittiöstä kera maailman kauneimman olutpullon!

Mukana Meat and fire– grillauskurssilla oli myös Pilsner Urquell ja nyt on kyllä komia olutpullo kuvassa. Harmi, kun en vaan ole vielä oppinut olutta juomaan, monta kertaa yrittänyt, mutta ehkä joku päivä. Edistystä jo tapahtunut, kun olut on päässyt ruoanlaittoon olutfrittitaikinan muodossa!

meat and fire

Meat and fire -kurssin yhtenä tavoitteena oli käydä läpi lihan käsittelyä avotuligrillissä. Nämä ammattilaiset eivät marinadeista perustaneet, Vesa Saaristo opastikin laittamaan lihan sellaisenaan ritilälle, täysin nakuna!

meat and fire

Mibrasa puuhiiligrillin osto vaatisi pientä lottovoittoa, sillä tämä ammattikeittiön jykevä kaunotar ei ihan pikkurahalla irtoa. Oli onni  kuulla, että ihan tavallisella hiiligrillilläkin pääsee pitkälle, kunhan muutama vinkki vitonen on hallussa.

Meat and fire

Akaan oma #grillikunkku (kuva alla).

meat and fire

Kun sen grillattavan lihan laittaa grilliin, niin pitää malttaa olla avaamatta kantta! Jos sinne grillin sydämeen koko ajan kurkistelee, tärkeä lämpö karkaa! Kansi siis heti kiinni ja yksi kylmä viereen malttia antamaan.

Meat and fireKotigrillaajankin bestis on lämpömittari. Kun se on lihaan isketty kiinni, niin ei tarvitse joka hetki kokeilla joko olisi valmista! Ammattilaiselta tuli myös vinkki, että paras grillaustulos tulee hiilillä.

Hyvälaatuinen valmiiksi grillattu liha tarvitsee vain suola- ja pippurihunnun!

Meat and grill

meat and grill

Ehdottomasti paras yrityksiä ja bloggaajia yhdistävä tapahtuma syntyy silloin, kun kädet liataan, jaetaan tietotaitoa puolin ja toisin ja jokainen saa hieman ahkeroida ennen niitä ruokanautintopalkintoja! Tässä keittiössä kemiat muuten pelasivat aika hyvin yhteen, meidät bloggarit otettiin hienosti vastaan ja molemminpuolinen kunnioitus oli kyllä aistittavissa. Kyllähän ammattikokkikin tarvitsee inspiraatioita ja uusia perspektiivejä, siinä me kotikokit voimme olla avuksi!

meat and grill

Sous vide kypsennyksen saloihin pääsimme porchetta -työpisteessä. Luuton possunkylki laitettiin possunniskan kanssa rullalle, väliin runsaasti yrttejä, valkosipulia, sitruunaa ja mausteita. Rullan sitominen vaati hieman sorminäppäryyttä, pari syliä köyttä ja omanlaisensa ranneliikkeen!

meat and fire

Lihan sitomistyönä valmistui siis jokaiselle oma kotiinvietävä porchetta, jossa oli sydänystävällisempää rypsiporsaan luutonta kylkeä ja niskaa. Rullat laitettiin vakuumipusseihin, joissa se valmistuisi kotiuunissa sadan asteen lämpötilassa kymmenen tunnin hautumisen päätteeksi. Rullaati rullaa -mestarit Terhi ja Maria (kuva alla).

meat and fire

HKScan rantautui  Hong Kongin lihamarkkinoille alkuvuodesta ja korkealaatuista omega- rypsipossua lennätetäänkin nyt suorilla lennoilla Aasiaan. Ylpeät ammattilaiset esittelevät suomalaista hyvinvointilihaa!

Meat and grill

Meat and fire

Sitten sitä annoskuvatykitystä, kaikkea maistelin! Ihan en vielä päässyt läskikammostani ja lautasellani vierailee jatkossakin possua useammin nautaa, mutta porchetta ehdottomasti teki vaikutuksen.

Grillattua broiskua Tsichken skiin soos – kastikkeella (lue! kanannahkakastike), parsaa sekä salsaa. Ei kuulosta houkuttelevalta, mutta yksi parhaimmista kastikkeista ikinä.  Paistettua kanannahkaa sauvasekoittimella sekaisin kastikepohjaan, mitkä makuaromit!

meat and grill

Vähän palanpainikkeeksi grillattua pottua. Sekin todella maistuvaksi tehty!

Meat and grill

Rehtiä flank steakia, herkkää kuusenkerkkää sekä valkoista parsaa.

meat and grill

Makurasvallista ulkofileetä currykermassa sekä cashewpestoa.

meat and grill

Alkunaposteltavina juustopalleroita passion-chilikastikkeella.

meat and grill

Pöydässä nauru raikasi vielä tässä vaiheessa ja puheenaiheet pulppusivat Petri Nygårdista maaseutujen yksinäisten miesten parittamisongelmiin. Vinkki maaseutujen elävöittämiseksi! Joku taho nyt vetämään kesäkiertuetta ympäri Suomea ja opettamaan poikamiehiä – tai  naisia kokkaamaan esimerkiksi Grill, Eat and Marry -kursseilla. Jokaisen meistä on joka päivä syötävä, niin miksei sitä tekisi nautinnollisesti ja hurmaisi sen tulevan morsmaikun tai sulhon itsevalmistamalla ruoalla. Hyvin yksinkertainen konsepti saada maaseudut taas kansoitettua!

Sitten se paras annos tuotiin pöytään, kun vatsassa oli tilaa enää kuutiosenttimetri. Bursa eli burgeri ammattislangilla. Amen. Täydellinen kypsyys. Piste.

meat and grill

Tältä näyttää erittäin onnellinen ruokabloggaaja. Tinskun keittiössä blogin Tiina (kuva alla). Tässä vaiheessa vasta oltiin syöty suupaloja.

Tiina

Jälkiruoilla on kuulemma ihan oma vatsansa, sinne mahtui tällä kertaa mm. banaanikakkua, karamellipoppareita ja täydellisesti tutisevaa (perfect wobble, niin kuin masterchefeissä on tapana huokailla..) kookospannacottaa.

meat and grillNyt ei voi muuta kuin kiittää kaikkia tapahtuman järjestäjäosapuolia – (tästä päivästä voisivat muutkin yritykset ottaa mallia ) sekä erityisesti Nannaa, joka huolellisen tarkasti valikoi osallistujaporukan. Kiitos, että minäkin sain olla mukana!

Meat and fire

Tulevan kesän ehdoton trendi on Brasilian ruokakulttuuri ja olympialaiset. Siitä saimme esimakua Unileverin tuotestandilla. Taste the exotic Brazil! Blogissa muuten Brasilian makumaailmaa ensi maanantaina, pysykää siis kuulolla.

Meat and fire

Ja se tuliaiskassi, ISO KIITOS, sieltä meni heti seuraavana päivänä uutuusmakkaroita testiin ja grilliin. Makkaroiden suhteen beach housen keittiössä ollaan ‘lihaaneja’ eli suositaan mahdollisimman korkeaa lihapitoisuutta. Sopii muuten hyvin hodareihin tämä mausteinen Marokon Hassan -uutuustuote.

Meat and fire

 With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

17 Kommenttia

VUODEN GRILLIKIRJA JA FLANK STEAK FROM HEAVEN! | Beach house kitchen 10/06/2016 - 10:07

[…] viikko sitten olimme ruokabloggaajien kanssa vierailulla HK Scanilla, jossa liha maustettiin vasta grillauksen jälkeen. Itse taidan […]

Vastaa
tyynenkaa 27/05/2016 - 21:51

Tältä näyttää onnellinen ja tosi väsynyt ruokabloggaaja… lomaa odotellessa. Oli ihan ikimuistoinen päivä. Tälläisiä lisää. Kiitos Nanna. kiitos kollegat ja ennen kaikkea kiitos huippu kokit <3

Vastaa
Tiina Varjus 27/05/2016 - 21:54

Katsos vaan. Tyynehän siellä jo aktivoitui. 🙂 Eli onnellinen ja väsynyt oli Tinsku 😀

Vastaa
Beachhousekitchen 29/05/2016 - 19:23

Uuuuhh…mikä blogi! Tilasin heti päivitykset, odotan innolla Tyyne seikkailuja saaristossa!

Vastaa
Beachhousekitchen 29/05/2016 - 19:24

Tuota päivää tullaan kyllä muistelemaan : )
Upeita kollegoita nuo ruokabloggarit, ei tarvitse paljoa hävetä jos ruoka maistuu : )

Vastaa
Mama Gastro/ Maria 26/05/2016 - 20:59

Super herkullisia kuvia! Mietin just mitä naapurit sanoo jos pistän pallogrillin takapihalle 😉 Ja kiitos taas kerran loistavasta seurasta!

Vastaa
Beachhousekitchen 26/05/2016 - 21:55

Oli meillä mukava jengi koossa : ) Eikös cityssäkin grillailla taloyhtiöiden tiluksilla, sinne vaan grilli pöhisemään!

Vastaa
Nanna 26/05/2016 - 15:00

Puhuit paljon, mutta kaikki oli asiaa! 🙂

On se hyvä, että elämässä tulee tälläisiä päiviä eteen. Parastahan se on: parasta ruokaa, parasta seuraa ja parasta huumoria.

Ainut asia kun itkettää on se, että Unileverin tuliaiskassi unohtui mun kyytistä… Ei oo olo-pihtejä mulla nyt, ei….

Kiitos seurasta ja täysillä mukana olosta viimeiseen minuuttiin!

Vastaa
Beachhousekitchen 26/05/2016 - 21:56

Kiitos myös itsellesi <3

Voi jospa saisit pinsetit kotiin postitettuna, odotan että pääsen pipertämään niillä. Jos tulee vastaavia tilaisuuksia, niin ehdottomasti tulen mukaan!

Vastaa
Sari 26/05/2016 - 13:25

Aaah, ooiiih…..miks ei ole vielä keksitty applikaatioata, millä saisi maistiaisen, tuoksu välittyi kyllä noiden herkkukuvien kautta. On teillä mahtanut olla huippupäivä…..kyllä elämä on laiffii…. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 26/05/2016 - 21:58

Tämän bloggaamisen niitä näkyviä ja superhuippuja puolia, pääosinhan täällä kyökissä itse testaillaan ja kokkaillaan ilman seuraa.
Uskoisin tuollaisen applikaation olevan todellisuutta ihan lähitulevaisuudessa!

Vastaa
Tiina 26/05/2016 - 10:36

Huh, mitä annoksia. 🙂 Nyt tekee mieli lihaa..

Vastaa
Beachhousekitchen 26/05/2016 - 21:59

Mäkin elän varsin kasvispainotteisesti, mutta kyllä keho sitä proteiiniakin kaipaa. Kun syön lihaa, sen tulee olla parasta laatua!

Vastaa
Outi 26/05/2016 - 07:16

Kello on vähän päälle seitsemän aamulla ja mun alkoi tehdä mieli pihviä 🙂
Herkullista torstaita!

Vastaa
Beachhousekitchen 26/05/2016 - 08:59

Kiitos! Näistä lihaherkuista kyllä tulee nälkä…

Vastaa
Lumo 25/05/2016 - 23:33

Nam!!! Ymmärrän hyvin, ettet enää jaksanut tulla syömään vähän lisää grilliherkkuja illalla!

Vastaa
Beachhousekitchen 26/05/2016 - 09:00

Juu, oli houkutteleva se toinenkin kutsu, mutta kyllä tämä vei voiton!

Vastaa

Kommentoi