MUSTANG ON SAVUSTAJAN UNELMA

by Beachhousekitchen

Yhteistyössä Tammer-Tukun kanssa

Minä kasvoin Järvi-Suomessa, jossa savukala oli viikoittaista voimaruokaa! Savulohi oli suurinta herkkuani lapsena ja muistan syöneeni lapsuuden laivamatkoilla buffeteista pelkkää savulohta.

En ole eläessäni omistanut savustinta, nyt sellaisen testaamiseen tarjoutui tilaisuus Tammer-Tukun yhteistyön muodossa. 90-luvulla markkinoille tuli uuneihin sopivia savustuspusseja, mutta niillä sai savuaromin aika voimakkaasti leijumaan myös silloiseen opiskelijakämppään. Eli se kokeilu jäi lyhyeksi.

Mustang merkkinä on varmasti kaikille tuttu grilleistä sekä grillausvälineistä, mutta tuoteperheestä löytyy myös laadukkaita sähkösavustimia. Valintani oli ruostumattomasta teräksestä tehty 2-ritiläinen sähkösavustin (1200 W), joka lupaa ‘savustaa kalat, vihannekset ja makkarat helposti ja nopeasti’. Jottei savustin pääse ihan helpolla neitsytpöhinästänsä, sen kitaan pääsi ensimmäiseksi kuorellisia katkarapuja sekä sinisimpukoita.

Mustang

Asetimme savustimen tukevan apupöydän päälle takapihalle katoksen alle, paloturvallisuudesta kannattaa huolehtia ja varmistaa, ettei lähellä ole helposti syttyviä materiaaleja. Laite ei tarvitse esilämmitystä, vaan savustettavat raaka-aineet laitetaan suoraan ritilälle. Alustalevylle tuli ohut kerros leppälastuja. Simpukat olivat ylätasolla n. 18 minuuttia, mikä oli niille sopiva aika. Katkarapujen kanssa kannattaa olla tarkempi ajan suhteen. Ne kannattaa ottaa pois jo 12-15 minuutin savustuksen jälkeen.

Mustang

Mustang

Valkosipuli taas vaatii vähintään 45 minuutin pöntössä olon, jotta se kypsyy ja savustuu sopivan pehmoiseksi. Vaikka savustimeen suositellaan rasvaisempia kaloja, niin kyllä aion kokeilla siikaa sekä haukipihvien tai terriinin savustamista. Samoin testivuoroansa odottaa nyhtöpossu, joka saa bbq-savuisen maun savustimessa, maltan tuskin odottaa!

Mustang savustin

Muutaman kokeilukerran jälkeen mielestäni mausta ei erota, onko tuote savustettu sähköllä toimivalla savustajalla vaiko avotulella. Niin aito tuo savunmaku ja – tuoksu ovat! Savustamista ei kannata jättää vain kesäpuuhaksi, vaan se voi olla ihan ympärivuotista! Pipo päässä savustaminen hankien keskellä, siitä on jotakin eksoottista ja aktiviteettina sopii kyllä takapihalle talvellakin.

Savustetut katkaravut maistuivat erinomaisilta valkosipuliaiolin kanssa ja savusimpukat maustoivat mehevästi spagetin. Makuelämyksiä aika pienellä vaivalla! Mikä on sinun savustusbravuurisi tai -suosikkisi?

P.S. Mustang-tuotteet ovat myynnissä hyvin varusteltujen jälleenmyyjien vapaa-aikaosastolla sekä verkkokaupoissa kautta maan.
Lisää tietoa http://www.mustang-grill.eu/Mustang savustaminen

Mustang savustin

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

4 Kommenttia

vuocho 11/11/2017 - 08:56

Ihanan näköisiä herkkuja taas kerran.
Me ostimme keväällä Mustangin Kamadon ja se oli kyllä yksi parhaita ostoksia ikinä. Koko kesän oli kuumana, mutta savustusta ei tullut kokeiltua, vaikka siihenkin kuulemma toimisi. Toki tuo nimenomaan savustukseen tarkoitettu vehje lienee kaikkein helpoin tapaus, mutta ehkä mekin vielä tuota savustusta kokeilemme tässä ennen lumentuloa.

Vastaa
Beachhousekitchen 13/11/2017 - 08:41

Mustangista tuli nyt lempimerkki, todella laadukas ja helppokäyttöinen ainakin tämä savustusaparaatti! Kamadosta on blogistasi lukenut ja sehän on ihan valtavan monikäyttöinen : )

Vastaa
Outi 10/11/2017 - 21:10

Voi miten onnelliseksi nämä ruoat tekisi mieheni :)
Ihanaa viikonloppua Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 13/11/2017 - 09:38

Kiitos, toivottavasti teillä oli mukava viikonloppua & isä sai herkkuja!

Vastaa

Kommentoi